190

Анонимен

преди 11 години

"И.Г.Фарбениндустри", основният доставчик на германската военна машина, финансирал 45% от избирателната кампания на Хитлер през 1930 г., се намира под контрола на РОКФЕЛЕРОВАТА "Стандарт Ойл", чрез "Дженерал електрик" МОРГАН контролира германската радио и електротехническа промишленост в лицето на АЕГ и "Сименс" (през 1933 г. 30% от акциите на АЕГ принадлежат на "Дженерал електрик"), чрез комуникационната компания ИТТ - 40% от телефонната мрежа на Германия.

189

като контрапункт...

преди 11 години

на написаните по долу *** измишльотини !!! Нашето прозрение в бъдещето е - АДОЛФ ХИТЛЕР !!!

188

Анонимен

преди 11 години

Общата сума на капиталовложенията вложени в германската промишленост между 1924-1929 г. е почти 60 млрд. златни марки (30 млрд. са заеми), а изплатените репарации - 10 млрд марки, при което 70% от финансовите постъпления обезпечават банкерите от САЩ, главно банката на Дж.П.Морган. В резултат още през 1929 г. германската промишленост вече е на второ място в света, но в значителна степен се намира в ръцете на американските финансово-промишлени групировки.

187

Анонимен

преди 11 години

До 230Двете пушкала са индентични, а принципа за самозареждане е основен за всяко автоматично оръжие, Шопа е прав. Калашников нищо не е изобретил. просто е представил една разбираема схема, удобна за нискоквалифицираните по това време руски работници

186

Анонимен

преди 11 години

По-нататък въпреки, че формално кредитите се дават за обезпечаване на плащанията, всъщност истинската цел е възстановяване на военно-промишления комплекс на Германия. Работата е там, че за кредитите немците се разплащат с акции на предприятията си, така че американският капитал започва активно да се намесва в немската икономика. Общата сума на капиталовложенията вложени в германската промишленост между 1924-1929 г. е почти 60 млрд. златни марки (30 млрд. са заеми).

185

Анонимен

преди 11 години

Последствията не закъсняват: тъй като ежегодното плащане на репарациите отива за покриване на изплащане на дълговете на съюзниците, получава се т.н. "Ваймарски кръг" - златото, което Германия плаща във вид на военни репарации отива при съюзниците, оттам отива в САЩ, а оттам във вид на "помощи" по плана "Доус" се връща в Германия, която го дава на Англия и Франция. Те на свой ред с него плащат военния си дълг към САЩ. САЩ, облагайки го с нужния процент, отново го пращат в Германия.

184

Анонимен

преди 11 години

През август 1924 г. старата немска марка е заменена с нова, финансовото положение на Германия се стабилизира, и както пише изследователят Г.Д.Препарт, Ваймарската република е подготвена за "най-живописната икономическа помощ за цялата история, след която ще последва най-горчивата жътва в световната история" - "във финансовите жили на Германия като неудържим поток нахлува американската кръв".

183

Анонимен

преди 11 години

Главната задача, разбира се е обезпечаване на благоприятни условия за американските инвестиции, което би било възможно само при стабилизиране на германската марка. За целта се предвижда предоставяне на заем за Германия в размер на $200 млн., половината от които на банката Морган (това се казва апетит!!!). При това естествено се установява англо-американски контрол над германските плащания, на бюджета, системата на паричното обръщение и в голяма степен на кредитната система на страната.

182

Анонимен

преди 11 години

До Шоп Моето дете, двете пушкала имат само еднакъв принцип на самозареждане.Като не са ти ясни някои неща, по-добре не се обаждай.

181

Победа !

преди 11 години

Вставай, страна огромная, Вставай на смертный бой С фашистской силой тмною, С проклятою ордой.

180

отговор на

преди 11 години

анонимния, който пита откъде идва нашата любов към Германия- запомни, тази любов струи в сърцата ни и идва от нашето прозрение в бъдещето, а то е- АДОЛФ ХИТЛЕР !!!

179

Анонимен

преди 11 години

Общата сума на сума на военните задължения, включително заемите предоставени от САЩ е повече от $11 млрд. Страните-длъжници се опитват да решат проблемите си за сметка на Германия, прехвърляйки на нея огромната сума и крайно тежки условия на изплащане на репарациите. Това довежда до гигантски дефицит на държавния бюджет на Германия, който е можел да бъде покрит само за сметка на масово печатане на с нищо не обезпечени марки. Резултатът от това е "великата инфлация" от 1923 г., в размер на 57851.

178

Анонимен

преди 11 години

Първостепенна роля във финансирането на Хитлер и съратниците му играят още от 20-те години САЩ и Англия, които разглеждат Хитлер като инструмент за спирането на СССР. На първо място главни лостове стават военните дългове на Антантата и тясно свързаните с тях проблеми с германските репарации. След формалното влизане на САЩ в ПСВ, те предоставят на съюзниците си (на първо място Англия и Франция) заеми на стойност $8,8 млрд.

177

Анонимен

преди 11 години

Според мен е доста цинично да почиташ паметта на дестки милиони хора с тракане на оръжие. но явно това е някакъв особе вид национален мазохизъм вкоренил се руския народ.

176

някой

преди 11 години

чак сега ми просветна за кого свири Днес.бг !! Живи и здрави момчета!... без мен.

175

Анонимен

преди 11 години

От къде струи тази любов към Германия? Какво е дала Германия на България? Колко вагони със храна и гориво и какво ли още не,отнеха като свои немците,които минаха като у тях през страната

174

1010

преди 11 години

Вечна слава на героите жертвали живота си за победата !За да съществуваме днес!

173

jiko

преди 11 години

polovinata sa na Stalin

172

разбирач

преди 11 години

Русия изнесе 2тса световна, но ако Англия не беше спечелила битката за Британия срещу немците, то Европа щеше да бъде управлявана или от германци или от руснаци. САЩ нямаше да могат да направят много без Англия в Европа. Трябва да се отдаде дължимото и на Англия, която спечели войната с Германия.

171

Шоп до 211

преди 11 години

Сериозно ли, бе? :)) Кое му е по-различното в начина на стреляне? Да не стреля назад?