120

Анонимен

преди 11 години

127. Не се мисли идиотче че си безсмъртен и в колата

119

ОЧЕВИДЕЦ

преди 11 години

шофьорите са невнимателни а пешеходците си мислят , че СА БЕЗСМЪРТНИ , адски нахални и арогантни , понякога СПЯТ , ВЪРВЯТ И СПЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! колко пъти ми се е случвало някаква която си мисли , че е Наоми Кембъл едва да ми се влачи по пешеходната пътека , въъъъъъъъобще не поглежда към светофара за пешеходците, тръгва-върви КАТО ЗОМБИ !!! на няколко пъти вече седящия до мене му казвам да ги удря с вратата ПЕШЕХОДЦИ, НЕ СЕ МИСЛЕТЕ ЗА БЕЗСМЪРНИ ИЛИ ТЕРМИНАТОРИ

118

Анонимен

преди 11 години

Дано младата жена оцелее .Имах роднина , която не дойде в съзнание , само детето оживя .Майка ми почина , както си е вървяла по тротоата , камион излиза от шосете и поваля дърво , което пада върху нея и я повлича , докато камиона спре. Отърваха шофьора от затвор , но майка му почина и нямаше кой да го прибира паднал на улицата пиян . Хора ми казаха че е починал на улицата ( замръзнал ) -казах им съжалявам , по добре да бяха живи и двамата.живи и майка ми и той !

117

Анонимен

преди 11 години

120. Оглеждал ли си се когато си по средата на пътеката ( пресичаш на зелено ) , гледаш как някой лети към теб , а когато си тръгнал да пресичаш , колата не е била на улицата ?Толкова бързо става че ако връхлети и те удари , не си спомняш удара след това !Аз карам и кола , Който кара кола , няма начин да не е пешеходец също .И с кола моде да пострадаш и като пешеходещ .

116

Вината

преди 11 години

Шофьорите трябва да пазят пешеходците, но и пешеходците трябва да се пазят независимо, че са на пешеходна пътека! Като шофьор мога да кажа, че българите нямат култура на пресичане, случвало ми се е безброй пъти да спра на пешеходна пътека и да чакам пешеходците да се наговорят точно в средата, по телефона, с някой друг или просто застиват като статуи! Да не говорим, че пресичат навсякъде другаде: пред/зад автобус, прескачат мантиели, на червено...абе лоша работа, и двете страни са виновни!

115

лаина

преди 11 години

Това е така, че са в правото си на пешеходна пътека, но при положение, че има шофьори всякакви и пияни,заляни пишман шофьори ,трябва да сте на штрек ,да се оглеждаш как върви движението ,как карат.

114

Пешеходец и шофьор

преди 11 години

И последно нещо. Това е обръщение към свестните шофьори:Като спирате, винаги внимавайте дали отстрани до вас не кара някой бързак. Ако спрете на по-дясната лента, ограничавате видимостта на пешеходеца и го правите изключително уязвим за джигитите, които карат бързо по съседната лента.Ако видите в огледалото, че отзад кара някой такъв, по-добре не давайте предимство на пешеходеца. Иначе неволно ще спомогнете за блъскането му.

113

Пешеходец и шофьор

преди 11 години

И още нещо: Защо слагате минуси на хората, които казват, че трябва да се внимава на пешеходна пътека?Това не е взимане на страна на дивите селяни, които не спират на пътеката. Това е просто инстинкт за съхранение.Кел файда кой е прав, ако виновният е жив, а правият е мъртъв? Ако нещо се случи с някой ваш близък или с вас, това, че сте прави, ще намали ли мъката ви?Като се принесем в жертва на ***, това с какво помага за каузата?Жалко, но е факт - оглеждайте се на пътеката!

112

Пешеходец и шофьор

преди 11 години

Наистина, това е порочен навик, който българските шофьори трябва да изкоренят.Много спират, но в последния момент. Всички са свикнали да карат само на газ-спирачка. Или бързат, или просто обичат да карат агресивно.Но пешеходецът не може да гадае, дали ще заковеш спирачки в последния момент. Той трябва да види предварително, че ти намаляваш. И понеже пешеходците вече са свикнали, че никой шофьор няма да им покаже отдалеч, че ще спре - и са принудени да пресичат пред бързо каращи коли.

111

do 3

преди 11 години

Шофьора е длъжен да НАМАЛИ ВИНАГИ на пешеходна пътека и да се движи с достатъчно малка скорост, че да може да спре веднага, т.е. с 20-тина км/ч. Да си виждал нещо такова в България. Защото аз всеки път като се прибера в България все повече и повече се сблъсквам с издивели *** зад волана, които нито пешеходни пътеки признават нито дори СТОП-знаците. А основните елементарни правила за дясностоящ са им толкова чужди, колкото космоса на магарето! За това късаха на момента по мое време!

110

срацимир

преди 11 години

това за "провинцията" не е много вярно - на някои места спират, на други не. в търново, например, спират, също и в бургас, в софия, в пловдив. във варна ако някой има смелост - да пробва, аз на няколко пъти съм се отървавал на косъм :). същото и в стара загора, добрич и плевен. говоря само от личен опит, не казвам, че всички са така.

109

Лили

преди 11 години

До бойрейсъростави скайп

108

ML420

преди 11 години

Оправете си заглавието бе! Правилното е "Бременна жена блъсна лек автомобил и го изхвърли на пешеходна пътека".

107

Анонимен

преди 11 години

До АнонименВ София сякаш, че някой спира...

106

Анонимен

преди 11 години

Глупости! Във Велико Търново например спират още преди да си стъпил на асфалта.

105

гражданин !

преди 11 години

В Швеция например ,когато пешеходец застане на края на тротоара ,преди ОЩЕ дори да е стъпил на пътеката колите СПИРАТ ...!!!....НИКОЙ ОТ ШОФЬОРИТЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯ, ДА НЕ СПРЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА....!!!!

104

Анонимен

преди 11 години

TOE IMALI JENA AZ DAINAPRAVA DVE DECHICA ,ATOI DA GI GLEDA I DA IMSE RADVA ,AVECHER DA BARKA BETON -TAKA SE LEKUVA SELENIYATA

103

Анонимен

преди 11 години

В провинцията не спират на пешеходни пътеки!

102

срацимир

преди 11 години

До бойрейсър,забавен си като комиците.

101

бойрейсър

преди 11 години

Аз по някой път бримча с 200 в града. Да се опраят вехтошарите по пътя дет няат кинта за сносна кола. Първата М6-ца фадъра ми я подари малко преди да навърша 18