11

stamen

преди 4 години

Събота е ден за почивка, ден в който не се върши никаква работа. Така е според четвъртата Божия заповед

10

Анонимен

преди 11 години

направено е,но в събота продължаваме

9

112

преди 11 години

Ало,комунистите ,които забранявахте Великден,да знаете,че преди да се боядисат,яйцата се сваряват.Това е приятелски съвет понеже за вас този голям християнски празник не съществуваше.Ама сега сте барабар Петко с мъжете.Хайде със здраве.

8

до 3

преди 11 години

Доста нелепо е да мислиш, че хората преди няколко хиляди години са мислели и говорили по същия начин, както днешните. Има хиляди нови думи, термини и изрази, а други са изчезнали. Затова в Свещените писания вселенските закони са описани с алегории, символи и притчи, за да бъде запазен смисъла им. Който има желание, ще се научи да отсява зърното от плявата, който не иска, ще си остане част от тълпата, която хитри и алчни чичковци , в скъпи костими или раса, я работят чрез двата инстикта.

7

Анонимен

преди 11 години

Само БСП.

6

Sensey Potashaka Poc

преди 11 години

Всички тези обичаи са езически. Църквата/БПЦ/ е кооптирала езическите и религиозни празници по същия начин, по който политическите партии са объркали представата за ляво и дясно. Важното е серсемите да бъдат послушни и доволни от трохите, които им се падат от богаташките религиозно-политическо-престъпнически маси.

5

Анонимен

преди 11 години

Съседката дали ще може да ми боядиса яйцата?

4

до 3

преди 11 години

Абсолютно съм сългасен с тебе, пълен смях :)

3

ОЩКТ

преди 11 години

АХ,КАКВА ПРЕЛЕСТНА СНИМКА.ХАЙДЕ И ВИЕ СИ БОЯДИСАЙТЕ ЯЙЦАТА!

2

gre

преди 11 години

Религията е примитивно и архаично суеверие. Църковните институции се занимават с търговска дейност, експлоатирайки човешките слабости и неграмотност.Трябва да си изключително ***, за да вярваш действително, че земята е център на вселената, която на свой ред е направена за шест дни от говорящ дух, който има чисто човешки характеристики - обича, мрази, възпроизвежда се, опложда девици, заповядва, наставлява и има еврейско етническо самосъзнание.

1

Анонимен

преди 11 години

Да , в статията е написано , може и на Велика събота .