26

Glupav

преди 11 години

До ДаВ Новия завет послания за омраза, злоба и етническа доминация?! Явно ползвате някоя нова версия..;-)

25

Да

преди 11 години

До GlupavОчевидно е, че си глупав. И е очевидно, че дори не си чел Библията. Там съвсем не се казва само "да не крадеш, убиваш". Казват се много други неща, които са в много близки граници и до омразата, и до злобата. Да не говорим, че изцяло е написана в етнически контекст (еврейски, юдаистичен), която я први крайно неуниверсално четиво.

24

Glupav

преди 11 години

Интересно, кое по-точно в християнството е узаконено суеверие? Може би, че там се казва да не крадеш, да не убиваш, да не мразиш, че си личност със свободна воля.... Много суеврия много нещо... ;-)

23

гхт

преди 11 години

За да е религиозен един човек, значи задължително притежава една от следните две характеристики: - психично болен,- глупав;

22

Mo

преди 11 години

До войнствен атеистНапротив. Живея разнообразен и интересен живот и винаги, където и да попадна, съм душата на компанията. Защото съм атрактивен, свиря на инструменти, пея разкошно, знам много за изкуствата и имам богата обща култура и начин на изразяване.И като човек с мозък в главата, не ми е нужно някаква митология да ми измисля празници и да ми казва как да ги празнувам, а САМ си правя празници. От прагматични неща. Като излязъл филм на любим режисьор или концерт на любима група и прочие.

21

Restitutor Orbis

преди 11 години

Еврейски цар-зомби, който "казва", че всички неевреи са грешниши по рождение и трябва да са "овце и жертви".

20

войнствен атеист

преди 11 години

до МоА ти сигурно живееш един много, много самотен живот, щом отказваш да имаш нещо общо с празници като Великден и Коледа, само заради религиозния им произход. Аз не ги празнувам, щото съм вярващ, а защото са повод да се видим с роднини и приятели.

19

Анонимен

преди 11 години

Леки и спасителни пости на всички, които са се решили да се причестят на Великден!

18

WASILISQNISGERMANI

преди 11 години

ТАЗИ СЕДМИЦА ИСКАМ ЯЙЦАТА МИ ДА БЪДАТ БОЯДИСАНИ С ЧЕРВИЛО....

17

Глен Бентън

преди 11 години

Всчики "вярващи" да го духат !!!

16

преди 11 години

Всички станаха много вярващи,начело с политиците затова държавата ни е в това положение,хората мизерстват по улиците бездомници клошари и т.н..... Къде сте вие христяните.

15

Анонимен

преди 11 години

До mario.fu.90 На атеистите винаги им пречат религиите, никой не е тръгнал да те покръства така че си обирай крушите от тук и не се меси къде не ти е работа

14

Дора

преди 11 години

Християнството е едно узаконено суеверие. Като всяка друга (съвременна или древна) митология.А фактът, че все още има влияние над поведението и мисленето на милиони хора, говори за това, че обществото е много далеч от действителна цивилизованост.

13

Мо

преди 11 години

До войнствен атеистЗначи не си никакъв атеист, щом се солидаризираш с разни тъпашки ритуали и примитивни традиции, изградени на база суеверност и човешка глупост.

12

Анонимен

преди 11 години

Светли Великденски празници на всички християни!Бъдете здрави !На хората ,които изповядват друга вяра ,също бъдете здрави и заповядайте на нашия празник-Великден!

11

Анонимен

преди 11 години

.Дано всеки може да си хапне на празника. Като гледам нищетата и мизерията на повечето българи, то май не ни е до празници.

10

войнствен атеист

преди 11 години

Аз пък се кефя на такива празници, макар и да качвам по кило-две покрай тях от надумкване с храна. Независимо от атеизма ми и войнственото ми отношение към нахалството на някои религиозни субекти, обичам Трифон Зарезан, мартениците, Великден, Гергьовден, Коледа и т.н.И мога само да се радвам, че не сме мюсюлманска страна. Иначе щяхме да чакаме с "трепет" Рамадана.

9

Селянина

преди 11 години

Светли и хубави празници на всички християни !

8

Анонимен

преди 11 години

Може и да са суеверия, може и да измислици. Истина обаче е, че на хората им трябва вяра и я намират като се уповават на религия и висша сила. Има толкова много стари,обезверени и отчаяни хора, които нямат друг избор

7

Анонимен

преди 11 години

Марио спори със себе си от много време;)