43

Пича

преди 6 години

До Производител на ВЕИ-Такива като тебе живи да ги одерат.Господ забавя но не забравя?

42

Дръндера

преди 6 години

Хей Волтаик,заради такива като тебе страда народа.Като си толкова курназ защо продаваш произведената енергия на по висока цена.Този който ти го е разрешил трябва публично да се линчува.

41

Волтаик

преди 11 години

Мойте волтайци трябва да получават най много -кинти,щото аз съм най големия тарикат! Постройл съм ги върху най-скъпата Добруджанска земя! Няма такъв тарикат кат мене,заел съм 500 хиляди декари плодородна земя,там и пиле няма да префръкне! Никакви селяни с мотики,никакви комбайни-тока е важен,а вие дето само на картофи я карате-сейте си ги на връх Ботев,там е най изгодно за вас,може и на Вихрен,ако искате и Карпатите са свободни!

40

Производител на ВЕИ

преди 11 години

Ако не ми купувате енергията,ще трябва да ви я начуквам насила! На мене Бойко лично ми каза,че ще ми я купувате,щото трябва и за него проценти да отделя! Има договори-не може да не харчите моята енергия,щото *** ***! И аз заеми плащам мизерници мръсни,не като вас от няколко хиляди,милиони плащам аз,не ми пука за вашите Жигулита,моя ДЖИП пара струва и на Бойко охраната и тя на посно не се хваща! Ще купувате и Хора ще играете! Бойко знае как да ви ПРЕГЪЩА! Мръсен МАТЕРЯЛ!

39

Анонимен

преди 11 години

Как ще ти намалеят сметките, като делът на ВЕИ в микса е към 15%, а самият микс е половината от сметката - значи към 7-8 % трябва да падне сметката, ако ги спрат съвсем. Но понеже работятдо 10 и след 17 ч. най-много да намалеят с 4-5%, което на нормална сметка от 60-70 лв е към 3 - 4 лв. Голямо намаление, няма що.

38

Анонимен

преди 11 години

Относно статията по горе от 4 Април и в Северна България се редуцират мощностите с 40% като това е не само за фотоволтаиците а и за вятърните паркове. Като при това такива ограничения има почти всеки ден. След като са ги ограничили следва, че ефекта им в микса ще е по-малък ДАНО тогава да ни намалеят сметките за април! ДАНО ДАНО АМА НАДАЛИ! А би следвало това да е ефекта. Отделно където от инсталираните мощности се ползват около 50% понеже линиите са претоварени и не могат да поемат повече мощно

37

До 38

преди 11 години

Камъните ги вземи и ги прати по чутурите на тези които позволиха това да стане. Тези които написаха законите и тези които не ги промениха а се възползваха от тях. Във всеки бизнес има хора и хора. А енергията от вятърните централи е по евтина от топлофикационните както и от някои заводски централи както пуснах малко данни по-долу. Преди да метнете камъни вземете се позаинтересувайте кое как и защо - това е нормалният начин.

36

Анонимен

преди 11 години

Първо малко пояснения- България трябва да постигне 20% ток от ВЕИ което при инсталирани 12 Gwh. прави има няма 2,4 Gwh. Малко цени според МИЕТ:АЕЦ Козлодуй 2000Мв 42.30лв.ТЕЦ AES 3C Марица Изток 1 670Мв 133.98лв.ТЕЦ ContourGlobal Марица Изток 3 908Мв 95.79лв.ТЕЦ Русе 220Мв 149.80лв.Ветроенергийни ~860Мв 130-191лв.Фотоволтаични ~1040Мв 236-699лв.Топлофикационни централи ~780Мв 255.16лв.Заводски централи ~600Мв 157.81лв.Направете сега съпоставка кое е по-скъпо и мръсно за ВСИЧКИ!

35

Анонимен

преди 11 години

Тя енергията от възобновяеми източници е скъпа не щото много пари струват панелите и мелниците, или пък щото имат голямата (ха-ха) поддръжка, а щото правителството тогава е гонело срок за % от електричеството да е произведен от такива източници. Как може най-бързо да създаде такъв процент? Ми като реши да купува възобновяем ток за безбожни цени. Хем очите на ЕС замазани, хем управлението изглежда компетентно, хем баджанаците им доволни. Уин-уин!

34

Анонимен

преди 11 години

До до 1 rotos браво ама така де ние се гънем целия народ как да изкараме до слеДващия месец а престъпниците ни се присмиват от предизборни студия а трябва да са в затвора ,АКО ТЕЗИ ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ БЯХА В ГЪРЦИЯ С КАМЪНИ ДА СА ПОТРОШЕНИ И ТЕ И ГЛАВИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ

33

македоноид

преди 11 години

Гласувайте за ВМРО и майка Македония ще ви прибере заедно с Пиринска Македония и ще се избавите от гнета на Боко и Цоко. Поне при нас тока е 8 ст. киловатчас :)

32

млад техник

преди 11 години

Като гледам колко бързо се развива ефективността на възобновяемите източници на енергия и колко бързо пада цената им от една страна и колко по-скъпо става с всяка година да се произвежда ток от въглища и природен газ,нищо чудно в близките 10г. да сме свидетели на тотална смяна на енергийните източници.Направете си съпоставка колко струваха първите персонални компютри,първите мобифони,първите LSD и LED телевизори,и колко струват сега.Технологията винаги е побеждавала.

31

ставри

преди 11 години

Аха,значи денят от 32 часа е стане 30.

30

анонимен

преди 11 години

Въобще да закрият ВЕИ ,ЗАЩОТО ТЕ НИ СТРУВАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СКЪПО.

29

Колчо

преди 11 години

*** с тъпанара, няма значение кой е приел закона,важното е кой и кога е издавал разрешенията за изграждането на тези инсталации.А истината е ,и това Трайчо Трайков го потвърди,че бумът на тези разрешения е бил през 2012 година. Разбираш ли бе,*** герберист!

28

Колчо

преди 11 години

Държавата била сключвала договорите! Коя държава? Очевидно,тази на мафията от ГЕРБ,.Те са получавали лицензи за идграждане на тези инсталации,въпреки че България е била задължена да има такива за 800 мегавата,чак през 2020 г. Кой продажник позволи още сега да се изградят инсталации за 1000 мв ток,който струва по около 600-700 лева на мегават? Защо най-после не се публикуват имената на фирмите-фотоволтаици? тогава всичко ще стане ясно.Крият ги като държавна тайна. А това са на Боко приятелите!

27

Анонимен

преди 11 години

Мощностите бяха одобрени, защото имаше закон. При това положение, ако не ги одобриш, ще платиш разни глоби и неустойки и пак ще ги одобриш. Проблема със слънчевите и вятърните централи е кой прие закона, а не кой го прилага. Комунистите пак прехвърлят пробблема от болната глава на здравата. Имало е много диспути по темата тук. Стига сте приказвали глупости.

26

Кънчо-Слепото

преди 11 години

....вярно е няма да продават на 300лв.,но могат да продават под цената на ТЕЦ-овете,защото те вече нямат почти никакви разходи за производството на ел.енергия и за тях е по-добре да продават дори на 90лв. отколкото изобщо да не продават.Да де ама ТЕЦ-вете като фалират и се изсипят 30 000 миньора в София с кирките ще стане война,и много интереси в енергетиката ще се нарушат.За това и никой не смее да направи пазара на ел.енергия свободен.

25

Кънчо-Слепото

преди 11 години

Ако се либерализира пазара на ел.енергия ТЕЦ-вете ще фалират защото тяхната цена зависи от цената използваните горива(въглища и природен газ)още повече цената на тези ресурси става все по-висока следователно разходите им нарастват и крайната им цена се повишава.При свободен пазар без задължителни квоти за изкупуване на енергията, ВЕИ-тата ще трябва да се конкурират с ТЕЦ-вете,но ВЕИ-тата вече са направили вече са направили свойте разходи и от тук на сетне имат изгода само ако продават...

24

не знаем

преди 11 години

ЗНАЕМ САМО,ЧЕ ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ СА ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ С ВЛАСТА ПО ПРЯК ИЛИ КОСВЕН НАЧИН И ОТДАВНА ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ЖИВЕЕЯТ СИ ЖИВОТА БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ,ЧЕ ВСИЧКО Е ЗАКОННО,ПОЧИВАТ В ЧУЖБИНА,ЯДАТ КАКВОТО ПОЖЕЛАЯТ,ДЕЦАТА ИМ УЧАТ В ПРЕСТИЖНИ ДЪРЖАВИ-УНИВЕРСИТЕТИ,СЛОЖЕТЕ КРАЙ НА МАФИЯТА БЕ УПРАВЛЯАВАЩИ ИНАЧЕ БУШОНА ГЪРМИ И КОЙ ПАК СТРАДА НАРОДА.