12

Петра

преди 11 години

Мисля че автора бърка нещо, Петра е градче на около километър от тези храмове а цялия комплекс се казва ДОЛИНАТА НА МЪРТВИТЕ и е огромна погребално-ритуално долина

11

Нети

преди 11 години

Пардон! "Съоръжение" исках да кажа естествено.

10

Нети

преди 11 години

Просто не мога да се начудя как е възможно да е имало такова строителство и творчество преди нашата ера, а след това чак до средновековието да се забрави за това... Май ще започна да вярвам във версиите, че чужди цивилизации са спохождали нашите прапрапрароднини и са им показвали туй-онуй. Къде пирамидка, къде храмче- все работи, дето и днес няма да е лесно да се построят, пък камо ли в древността, без грам съуражение.

9

Анонимен

преди 11 години

Петра е красота! И няма значение кой го е сътворил...Просто е неимоверна красота.

8

муспи

преди 11 години

Живеем в свят в който това на снимката може да е направено от папе-маше и вътре да няма нищо. Нещо повече - ако масово всички пипат че вътре си е камък, бизнеса няма да пострада - човешката простотия е неизчерпаема.

7

Анонимен

преди 11 години

Тракийските гробници ,са за предпочитане

6

Анонимен

преди 11 години

Никой не е сигурен сколко е гръцки соренът на думата ПЕТРА, но познавам бг баби с име Петра, Петрана. А техните родители и прапрародители и понятие са нямали от гръцкото "величие". И да се чуди човек кой и защо в 21 век още се напъва да внушава, че черното е бяло и обратно.

5

Анонимен

преди 11 години

NABATEITE ne sa li evreiska etnos, koiato sa se otdelili pri izhoda im ot Eguipet?

4

ставри

преди 11 години

Има лека грешка в превода-петра е камък, скала е врахос.

3

Анонимен

преди 11 години

Стискайте ми палци да стане! Да посетя Петра ми е една от детските мечти.

2

Яна

преди 11 години

И аз няма да мирясам докато не го видя с очите си. Както и храмът Ангкор в Камбоджа. От моите лични 7 чудеса на света тези двете са ми останали непипнати още.

1

Bil tam

преди 11 години

Predi 2 meseca posetihme s moeto semeistvo Petra, vazhiteni sme i preporachvame na vsichki koito imat vazmoznost da storjat sashtoto.