59

XXL

преди 11 години

Всичко е ясно,като бял ден....още една "***" даде фИра ..;)))

58

Анонимен

преди 11 години

Предишният - предвидимо препятствие, но какво е предвидимо? Няма начин да предвидиш, че едно 4 годишно дете ще ти изкочи внезапно пред колата.

57

до 57 и др.

преди 11 години

ЗДП Чл.20.(2)Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

56

Анонимен

преди 11 години

Той карал с висока скорост, детето явно оставено без надзро...ПРОСТОТИЯ!!!!!!!!!!!!!!!

55

Анонимен

преди 11 години

Въпросче. Детенцето само ли е било или е имало с него и възрастен? Защото ако е било само... ама извинявайте ама това си е почти бебе! Какво прави едно толкова малко дете само на пътя? А иначе не оправдавам шофьора, той е бил длъжен да гледа и да кара с нормална скорост.

54

реалист

преди 11 години

Не оправдавам водача на автомобила, но какво е правило 4 годишно дете без надзор по улиците?! А нищо не се споменава за пешехода опътека, шофьор съм и дори да се движа с 20 км/ч в малките улички има риск да пометеш някое дете, защото са непредпазливи, а родителите им ги оставят без надзор! Предлагам да се приеме закон, че ако пешеходец е блъснат на място където няма пешеходна пътека или е пресичал на червено, водачът да не носи отговорност!!!!

53

Анонимен

преди 11 години

САЩ СА ВИНОВНИ

52

Jonjo

преди 11 години

4-годишно момиченце, обикалящо без надзор по улиците - тука нещо е сбъркано и едва ли е само скоростта на Субаруто.

51

и още 58

преди 11 години

Не дават мигачи, винаги са с предимство, правилото на десностоящия е *** дума, карат без книжки, спират посред улицата, всъщност спират където си искат, когато трябва не спират ....

50

Анонимен

преди 11 години

Често ми се налага да пътувам и колкото е по-малко едно населено място, толкова повече местни джигити има.Случвало ми се е не веднъж да карам с 50км/ч и някой местен да ме "издуха" насред центъра на селото.

49

Анонимен

преди 11 години

Несъобразената скорост е за да осъдят шофьора. Даже и с скоростта на мравка да се е движел, щом е станало нещо, значи шофьора е виновен - несъобразена скорост и съд, присъда, глоба, затвор, ...Всеки който издига в култ несъобразената скорост, за да доказва вина на шофьорите е меко казано и*д*и*о*т.

48

Анонимен

преди 11 години

4-годишно мимиченце, 4-годишно дете !!!15-годишно момиче, 20-годишно момиче!Днес.бг, нещо да сте чували за семантика?

47

???

преди 11 години

Имигрант - дай определение за "несъобразена скорост"! *И не ми давай примери като този за Цариградското шосе, който даже е и неверен - не е несъобразена скорост, а друго нещо.* Ако все пак искаш да даваш примери, то каква е съобразената скорост за движение по една обикновена квартална уличка в центъра на София. А ако стане произшествие с кола, която спазва твоето определение за несъобразена скорост на това място и шофьора го осъдят заради несъобразена скорост, тогава какво?

46

Анонимен

преди 11 години

Някакво безхаберно ко*еле зад волана и безхаберни родители,които си пускат 4-годишното дете да пресича само! Простотията е бич!!!!

45

Жоро

преди 11 години

Живея в центъра,до столично училище. От 2 два дни има пешеходна пътека(не издигната ,обикновена) 80 % от водачите,дори не намаляват,профучават все едно са на състезание. Днес един щеше да ме отнесе докато бях по средата на пътеката,разбира се си понесе последствията:) Другият път ще намали със сигурност. Аз също съм шофьор,но правилата трябва да се спазват,особено на пешеходни пътеки.

44

Анонимен

преди 11 години

Всеки водач ежедневно се сблъсква с десетки неграмотни ***, които не спазват правилата за движение. Когато аз видя дете, дори на 100 метра, веднага намалявам "с готовност за ПТП", независимо дали е само или с родител, та нали може да се изскубне. Ако детето е само спирам и му давам знак с ръка да премине. Елементарни правила не се спазват, вижте само някои от долните коментари.

43

777

преди 11 години

Това , че сме прости не ни извинява ! За всяко ПТП с пешеходец е виновен водача!Предлагам да се предвижваме с каруци и да заобикаляме малки населени места!Всеки да понесе своята отговорност .

42

ДО 46 ЗОРО

преди 11 години

ТИ СЛУЧАЙНО ДА РАБОТИШ В ТЕЛЕТЕК ДРУЖБА?

41

мммм

преди 11 години

Геле не зависимо дали е от ромски или не това е човешко същество ...... едно слънчице ,което е едва на 4 и половина ...... какво е видяло от тоя живот ...? Едно голямо нищо ! То по принцип там няма тротоар , но детето не било на пътя . Било е със по- голямата си сестра хванати за ръце малкото загива , а голямото е с охлузвания .... поне така казват свидетелите . Нека почива в Мир !

40

ЗОРО

преди 11 години

Какво значи НЕСЪОБРАЗЕНА С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА СКОРОСТ......нещо много тъпо,което пишат когато няма нарушение на правилника....жалко за детенцето!!!