8

kkkkk

преди 11 години

do 8, mnogo si prav za sujalenie . Az sum takuv rabotoholic i kvo jena mi me zariaza i sega rabotia samo za da oceliavam i da i plastav visokata izdrujka . A da hodia na psiholog moje da mi struva poveche ot 50-100 $ na chas , a az sum pochti razoren ..... :)

7

до 8ми

преди 11 години

вярно е като цяло това, което казваш. Обаче масовия случай в България е точно обратното на това, което си описал: прекомерно завишена самооценка, липса на амбиции, никакво лекуване, патологичен мързел и хвалене с това с колко работа си прецакал шефовете (явно е гъзария това?). Хубаво е човек да има мярка, при нас обаче трябва да се лекува на първо място деградиращата по баровете младеж изгубила ценности и искаща лесни пари! Работохолик да видиш веднъж на високосна.

6

Анонимен

преди 11 години

Да се хвалиш, че си работохолик, не е признак на добро психическо здраве.Работохолизмът е вид психическо изкривяване. Работохолиците са хора, които са загубили баланса в живота си, акцентирайки само върху един аспект от него и пренебрегвайки останалите, вкл. здравето си. Обикновено причините са ниска самооценка, трудности в общуването, семейни проблеми и страх от самотата, съчетани с болезнена амбиция. Лекува се с психотерапия.

5

Анонимен

преди 11 години

За повечето хора които познавам (в БГ и "на запад") има две възможности - или да се съдерат от бачкане и един ден, на 35-45 години, да се събудят доволни от свършената работа и постигнатия стандарт; или да имат за кратки периоди "живот" и през останалото време да се събират със себеподобни и да се оплакват колко гаден е той. И 2та случая си имат позитиви и негативи. Процента на изключенията се брои на пръстите на едната ръка. Останалите сме овце и избора който имаме е ограничен!

4

Христо

преди 11 години

Гъркиня...пак добрите и полезни идеи идват от Гърция.

3

Анонимен

преди 11 години

До 2 :Кажи направо еврейска работа!

2

Анонимен

преди 11 години

Уважаеми овце, вие трябва да живеете, за да работите. Вие нямате нужда от личен живот, семейство, забавление. Вие трябва да работите, работите, работите, докато умрете, и всичко, което сте купили, с изработени пари, ще отиде при някой друг.

1

яко

преди 11 години

Аз самият съм човек на когото такова нещо би свършило работа в натоварени дни или за следобедна дрямка - адмирирам идеята :)))