67

Анонимен

преди 11 години

VIVA KIM !!! VIVA NORD KOREA !!!!!! NOOOOOO CIONIZUM AND IMPERIALIZUM !!!

66

Петър

преди 11 години

Тук някои ме учудват,още не са разбрали че където е минал комунизЪМЪТ треване никне.

65

А бе

преди 11 години

А бе,Пича,посочи ми някой слаборазвит район на Германия,Швейцария,Дания,Швеция,Норвегия пък ако искаш и на Холандия,може и на Монако или Австрия!Чакам, и докато чакам да ти кажа,че и на тези избори БСП ще го д_уха!

64

Пича

преди 11 години

А натискането за НАТО и ЕС си беше за комисионните, от които демократизираното ни население не е видяло и стотинка. Оттам насетне, колкото пари сме наляли в Европа, уж за да си заслужим членството, сега ги закопават залудо в Гърция, все едно ще свършат някаква работа.

63

Пича

преди 11 години

СССР се разпадна доброволно, защото си беше свършил работата - да укрепи инфраструктурата в Азия и Източна Европа. Сега му готвят наследник - Евроазиатския Съюз. Не знам кой се хваща за оръжието или какво се разбира под отдалечена област - всяка държава има слабо развити райони и стари сметки за уреждане. По тоталитарно време всичко е ходило в САЩ, защото техните имиграционни закони са най-хлабави. А сега всичко бяга оттам, сигурно щото е много хубаво, нали?

62

sevtus

преди 11 години

Празните глави на бг антикомунистите искат да изпълнят с празнота и цялото обществено и социокултурно пространство. Трябва да се отбележи, че в този аспект имат известен успех. Вижте само как жадно се поглъща мита за Шамбала - богатата България отпреди Девети. Мед и масло са се изливали по улиците и някак си потурите на онези бълтгари са блестяли...красиво.

61

sevtus

преди 11 години

71, дори земеделието и животновъдството не струват без индустрията. Тези два отрасла могат да дадат висок добив само ако са интензифизирани, механизирани и химизирани. затова в развитите държави между 5 и 10% от населението, заети в селкото стопанство са достатъчни да изхранят останалите 90%, че и да залеят външните пазари със земеделска стока. Така че за да имаш като приоритет земеделие и животновъдство, трябва първо да развиеш....индустрия.Иначе глад,бедност,мизерия.

60

sevtus

преди 11 години

71, такива като теб могат да боравят само "простичко" с фактите. Преди да обвиняваш някого в мъглявост на изказа е хубаво да погледнеш собствените си излияния /в смисъл, че се изливат като вода от пробит мях/. С приоритетите, които си начертал - зем., жив., тур. можем смело да се хвърлим някъде между Бутан и Нигерия. Никоя страна не е направила скок в развитието си самоограничавайки се в тези така услужливо предложени от теб икономически отрасли.

59

sevtus

преди 11 години

в занаятчийското производство, стройна образователна система от 19 век със съветското автомобилостроене, което израства бусквално върху "гола земя". Самият факт, че Съветите създават автомобилостроене е огромен успех и показва с какви големи мащаби работят комунистите!

58

Анонимен

преди 11 години

Някои така и не разбраха, че в СССР развитието на автомобилостроенето е било в дъното на листа с приоритети. Трябва да си голям кухар за да си мислиш, че хора изпратили човек във космоса, пройзвеждащи подводници и изтребители от най-висок клас, не могат да направят една трошка на четри колела. Колкото до Северна Корея, даже и децата знаеха, че е по-скоро защитна реакция -всяка година е така, около военните учения на САЩ и ЮК.

57

sevtus

преди 11 години

65, чобанино, не е от първостепенна важност какво си завършил. Не може да сравняваш две явления механично. Искаш да сравняваш примерно германското автомобилостроене със съветското. Но даваш ли си сметка, че когато Германия е имала вече изградена система на техническо образование, последствие на което са и откритията на Дизел, Ото и Бенц в Русия все още е било законно...крепостничеството. Аз затова и споменах в един от предишните си постове - без натрупвания и еволюция, не може да се постига качество. Искаш да сравняваш германското автомобилостроене, зад което стои няколковековна специализация

56

sevtus

преди 11 години

И когато някой като теб изпита безпомощност в неумението си да интерпретира фактите, той по съвсем естествен начин се спуска по добре утъпканата канава на митотворчеството. Митовете дават лесноасимилируеми и достъпни обяснения на иначе трудни въпроси.Такъв е митът за богатата България отпреди Девети - мит подобен на онзи за Шамбала.Някъде и някога е имало някаква богата страна,в която всичко е текло по мед и масло, но някой ни я е отнел- примерно гадните комунисти и сега всичко било сиво и черно

55

sevtus

преди 11 години

64, помолих те да изпълниш със съдържание помпозното си изявление за "най-големите европейски макроикономисти", твърдящи дадена теза. Ти естествено не можеш и като всеки лумпенизиран тип, хванат натясно в неспособността му да борави с фактите и да ги анализира, започна да измерваш общата ни култура, сублимирайки някакъв твой личен комплекс.Мен това не ме интересува - така или иначе претенциите ти да ограмотяваш са също толкова адекватни, колкото и тези на магарето, пожелало да учи стопанина си.

54

sevtus

преди 11 години

64, глобализацията е процес, който върви от 19 век - това е времето в, което Великобритания създаава и първата световна търговска мрежа. Така че всичко, което се случва впоследствие в социален, икономически, политически и етнико-културен аспект е продължение на този процес.В този смисъл онези общества,които най-добре се адаптират към намирането на суровини и пазари,си гарантират бъдеще.Така че поздравления за нашите комунисти след Девети и ритник за Вас, които искате да ни върнете в средновеков

53

sevtus

преди 11 години

59, и не само металургия имаше в страната. И нови технологии се развиваха - Правец, Велико Търново, Стара Загора. И преди да се присмеете, че технологиите ни били дървени, помислете дали и южнокорейските технологии преди 30 години не бяха долнопробна куча марка. Развитието е въпрос на натрупвания и еволюция - еволюция, която бг антикомунистите - *** спряха.

52

sevtus

преди 11 години

59, какви ги дрънкаш бе, човече?! Естествено, че в един глобализиращ се свят, която и да било икономика, ако иска да се развива нагоре трябва да разчита на външни суровини и пазари.Само в празните глави на бг антикомунистите съществува смехотворната идилия, че собственикът на един *** земя от 1 декар може да си ръчка земята с мотиката и да изхрани страната.

51

sevtus

преди 11 години

54, я сега кажи кои са тези "най-добри европейски макроикономисти", които твърдят, че страната ни щяла да бъде водеща икономика, ако не била съветската окупация?! Поименно да ги изредиш и след това да споменеш какви големи трудове имат, за да заслужат прозвището "най-добри европейски макроикономисти". То бива бива да митологизирате, ама това вашето надминава и най-миризливата либералистична повърня!

50

Анонимен

преди 11 години

до 56сега се наслаждавай на чистия въздух и празния си стомах доколкото можеш

49

Анонимен

преди 11 години

сега е интелигентно да се краде и уничтожава всичко това постигнато преди 23 години ,като свърши и това ще видим какво ще правите тогава , още малко да се премахне какото и останало и напред към разрухата

48

до 54

преди 11 години

до промития ,знам каква е била икономиката на България до през 39 ,офцевъдство и земеделие без заводи заводи и производство на това му викате вие седерастчетата икономика .