126

N.

преди 11 години

Абсолютно е прав. Ако искаха ОДС навремето щяха да отворят всички досиета и въпроса да приключи бързо и безболезнено. Но не го направиха. Защо ? Някой може ли да отговори ? Сега този въпрос вече е минало. Никой не се интересува. На мен ми е досадно. Отегчително и изтъркано.

125

Анонимен

преди 11 години

Та нали и ти Райков си създаден от ДС,бонлук мръсен !!!

124

факт

преди 11 години

Предложението да се разкрият досиетата само отвлича вниманието от по- сериозни дела , т е губене на време е .Добре е този факт да се осъзнае и да се прекрати !

123

`

преди 11 години

Четете, тук е казано всичко:Марин Райков нелегалът от РУМНО, когото всички познаватfrognews.bg/news_53232/Marin_Raikov_%E2%80%93_nelegalat_ot_RUMNO_kogoto_vsichki_poznavat/Президентът да уволни незабавно директора на НРС-разпитвал е източногерманци, бягащи от режима на Хонекерfrognews.bg/news_53053/Prezidentat_da_uvolni_nezabavno_direktora_na_NRS-razpitval_e_iztochnogermantsi_biagashti_ot_rejima_na_Honeker/

122

american boy

преди 11 години

Много намясто си е изказването на Райков! Някакви мухи се опитват да го изопачават с цел предизборен келепир.

121

do 142

преди 11 години

е, постигнахте целта си...вече не е ясно-кой кой е.

120

Анонимен

преди 11 години

жалка картинка, тези досиета трябваше да се извадят веднъж завинаги и да се приключи с тях,ама на някой така му е удобно, барабар с милиционерите от Герб,които говореха за нов морал само за да се докопат до властта, а им видяхме комунистическия облик-унещожиха държавата и народа.

119

do 142

преди 11 години

Всички са вътре, приказки. Просто на всеки може да извадите досие. Ха-ха.....Морал и ценности.

118

Азис

преди 11 години

Още не съм срещнал българин, който да не квака срещу агентите на ДС. Като почнат да вадят досията, обаче, се оказва, че повечето имат досиета или поне някакви картончета. Разни млади дихатели подскачат, защото са родени след 1980 г., ама най-вероятно родителите им са ги правили в качеството си на някакви сътрудници на режима! Даже политическите затворници като Кошлуков и доган се оказа, че са били вкарани в агентурната мрежа!Затова е прав Райков, че темата е чалгарска! Всички са вътре!

117

Анонимен

преди 11 години

Да ви кажа това да следиш тови познати и близки и после да ги клеветиш писмено не е най-малкото морално. Въобще да си агенти - означава да злоупотребявяш с човешкото доверие. А това не е духовно качество. При съвременната техника- не е лесно да направиш компромат на когото и да е. Затова държавните органи трябваше да бъдат на мястото си. Лустация-означава пречистване. Но това духовно пречистване не бе направено и затова тънем в безпросветност и чалгаризъм.

116

до 140

преди 11 години

Намери си друга "държава"!!***, щом обиждаш родината си , ти си просто един никому непотребен ***!!

115

писал съм

преди 11 години

и пак ще кажа с крещящ глас- СМЪРТ на тази " държава " !!!

114

disko

преди 11 години

голяма част/95%/ от тези бивши членове на ДС и БКП вече са пенсионери и нямат почти никакво влияние.По-опасни са членовете на Комсомола/за тях няма ограничения/, но бяха по-усурдни в действията си от предните и в момента са на ключови позиции в комисии, агенции и министерства...

113

Andreshko

преди 11 години

Много ясно,че Раиков умаловажава ДС,като я нарича "чалга на прехода",та нали и той е един от чалгарите...

112

превод

преди 11 години

Райков е искал да каже:ДС са отвратителни като ЧАЛГАТА, от която НЯМА отърване!".НО в синтетичен вид ИЗРАЗЪТ е "ДС са чалгата на преход"! Не че той одобрява ДС,.А че ТЕ са проникнали навсякъде и са на ОТГОВОРНИ постове по повелята на ЛУКАНОВ1990:От утре не сте ДС, а сте бизнесмени.Ето ви куфарчетата с пари."

111

селооо,селооо

преди 11 години

Ами ако желаете,можем и ние да се извиним? Наредете всички,които са засегнати от системата на ДС и колективно в хор,наредени пред НС да кажем думите/ ИЗВИНЯВАЙТЕ ,ДРУГАРИ ОТ ДС КЪДЕТО НИ ПРОВАЛИХТЕ ЖИВОТА! ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ КОИТО ПРАВИХТЕ ДА ОПЕТНЯВАТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА,КОИТО ВИ СЕ ПРЕВИЖДАХА ОПЕРАТИВНО-ИНТЕРЕСНИ ПРЕЗ ИЗКРИВЕНИЯ ВИ МИРОГЛЕД!! ако пожелаете може и да кажем / ИЗВИНЯВАЙТЕ,ЧЕ СА НИ СЪЗДАЛИ НЕ ПО ВАШ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ/

110

Браво Райков !

преди 11 години

Г-н Премиер, поздравявам Ви.Не си губете времето да обръщате внимание на някакви ***, нарекли себе си " Център-Сводобда и достойнство". Никой не знае кои са те. Най вероятно да са некадърни говньовци.Вие г-н Премиер отлично знаете, че в ДС не е имало простаци и трудоваци.Съжалявам, че нямате властта да закриете Комисиято за досиетата, която харчи 4,7 млн.лв. годишно, а това което върши е отдавна ненужно на читавите хора в държавата.

109

Анонимен

преди 11 години

обаче едно е вярно - хората с властта, т.е. тези, от които зависеше бъдещето на България след падането на комунизма избраха да продадат националния итнерес срещу лично облагодетелстване и сега са лидери една разсипана морално и обезкървена България, която за 20 години изгуби над 2 милиона българи- специалисти, т.е. кадри, които щяха да тласнат България напред. А можеха сега да бъдат горди лидери на една силна и мощна икономика. Не са ли жалки?

108

Анонимен

преди 11 години

тоя каза една вярна приказкаи наглеците скочиха

107

ЗИНОВЕЕВ

преди 11 години

ДЕСНИТЕ СИНИ ГЛАШАТАИ ПАК ОТВОРИХА ДОСИЕТАТА ПРЕДИ ИЗБОРИ ! НЕ СТИГА ЧЕ СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ СА ОТ ДС , АМИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАЖЕЖАВАТ СТРАСТИТЕ ! НЕ СТИГА ,ЧЕ ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА СЛЕД 1989 Г. , АМИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГОНЯТ МИХАЛЯ ,НАРЕЧЕН КОМУНИЗЪМ ! НЕ СТИГА ЧЕ НАРОДЕЦА НИ ГИ ПРАТИ НА БУНИЩЕТО ,ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДЪРПАТ И ГЕРБ НАТАТЪК ! АЙДЕ МАРШ НА *** ,ЛИКВИДАТОРИ ! ГОВОРИТЕ ЗА ДОСИЕТА ТАКА ОБЩО ,БЕЗ ДА ПРАВИТЕ РАЗЛИКА КОЙ Е РАБОТИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ И КОЙ Е ДОНОСНИК !