44

Анонимен

преди 11 години

Ето защо само здравите в България са с инвалидни пенсии............

43

da

преди 11 години

ei zatui plashtame danaci,zdravni osigurovki,pensionno osig....za da chakame ,dokato izmrem.

42

Анонимен

преди 11 години

ТЕЛКА, ако наистина сте инвалид и нямате други доходи е мизерна сума. А писмо за следващата комисия получавате, когато ви изтече срока, които е от една до три години. После минавате на един телк, а може и на два! и след месеци получавате отново право за пътуване с намаление - карта и пенсия. На практика, когато не получавате доходи, трябва да обиколите един куп кабинети и да дадете маса пари за изследвания, защото касата не ги поема. И някой трябва да ви издържа!

41

Xaxo

преди 11 години

ТЕЛКА стана второ социално за ***. Почти всички ***,деца и възрастни взимат пенсия от ТЕЛК.Не зная как е в южна България,но в северозападна е факт!Отделно ги включват в социалните програми за разхождане на метли!Та нека им е зле,взимат има няма 500 лв.,колкото един лекар,учител и т.н.

40

До №29

преди 11 години

Питаш, да ти отговоря, дядовото: за дископатия и перде никой не дава инвалидност. Сега вадят помътнялата леща на окото и ти слагат изкуствена, операцията трае 10-15 минути и следобед те пускат да си ходиш прогледнал. Най-евтината е 1300 лева, пенсията ми е 300 лева за 40години категория труд. Събирах парите 4 години, гледах през матово стъкло. За дископатия те пращат на лечение в Павел баня за твоя сметка, нищо че си здравноосигурен. Инвалидност не дават за тези неща.Доживей да ги изпиташ!

39

до 42

преди 11 години

Мани, ама изядоха и 4 млрд.лева за пенсии. :-)

38

toni

преди 11 години

v PLEVENSKIAT telk ti rejat procentite ako ne plati6 na niakoi

37

оптимист

преди 11 години

А защо трябва да има ТЕЛК за пенсионери???И всеки с високо кръвно да ходи на ТЕЛК???Телк-а е за работоспособни хора които не могат да се грижат сами за себе си.ЗА хора с тежки инсулти,с ампутирани крайници,а не за всички които се чувстват бедни.Те би трябвало да бъдат обект на социалното министерство.

36

Анонимен

преди 11 години

А какво да кажа аз. Майка ми е инвалид със ТЕЛК. Но всички ми казват, оправяй се, ако трябва на три места работи, но за нея трябва да има. А аз и хилядите, които са се заробили така??? Имам познати, които в такива случаи не издържаха и си сложиха край на живота. Това ли е решението???

35

Анонимен

преди 11 години

Почти всички ***,деца и възрастни взимат пенсия от ТЕЛК.Не зная как е в южна България,но в северозападна е факт!Отделно ги включват в социалните програми за разхождане на метли!Та нека им е зле,взимат има няма 500 лв.,колкото един лекар,учител и т.н.

34

Анонимен

преди 11 години

мисля, че е време всички вие да напуснете държавата, вашите майки и бащи и останалия некачествен материал да изчезнат веднъж завинаги и да оставите тази земя на богоизбраният народ. Ние ви тровим, пък вие не щете да *** - истински ***

33

Анонимен

преди 11 години

ТЕЛКА стана второ социално за ***.

32

emigrant

преди 11 години

KAKVO PLUETE DARZAVATA, TA NALI VIE YA PREDSTAVLIAVATE,PARVO SE NAU4ETE DA STE SAVESTNI I OTGOVORNI,DA SE UVAZAVATE ,A NE DA SI ZAVIZDATE I MRAZITE.DRUGOTO SAMO STE DOIDE . KOLKOTO DO T E L K A POLOVINATA GO IMAT PO VTRIA NA4IN ,VKLU4ITELNO I MOIATA MAIKA ,DA ZA SAZELENIE TOVA E V BG

31

Анонимен

преди 11 години

До19, ами като ти е 100% вярна, защо не си сезира прокуратурата

30

ДА БЕ

преди 11 години

НАМАЛО СПЕЦИАЛИСТИ НА ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ,ЗА ДА ПОЛУЧИШ ТЕЛК ТРЯБВА ГОЛЕМИ ВРЪЗКИ,МОЙ БЛИЗЪК УМРЯ,А ТРЯБВАШЕ ДА ПОЛУЧИ 100 ПРОЦЕНТА,А ПОЛУЧИ 60,ОБЖАЛВА В НЕНК,ДАДОХА 80,А ВЕЧЕ Е УМРЯЛ,А ДРУГИ БЕЗ ГОЛЯМО ЗАБОЛЯВАНЕ 100,ДА СЕ ЧУДИШ НА ТОЗИ СВЯТ,ИЛИ НЕДАЙ БОЖЕ ДА Е НЕГОВ БЛИЗЪК ОТ КОМИСИЯТА ОТ РАЗ ПОЛУЧАВА,НЕ ГЕНОЦИД-ХИТЛЕР Е БИЛ ПРОЧУТ С ЖЕСТОКОСТИТЕ ,ЧЕ У НАС НЕ ЕЛИ СЪЩОТО ОЩЕ ОТ ЖИВКОВО ВРЕМЕ И СЕГА МНОГО ЗДРАВИ СА С ГР.ИНВАЛИДНОСТ И СИ ПОЛУЧАВАТ ОБЛАГИТЕ,ХЕМ РАБОТА.

29

Feia F

преди 11 години

Да видите пернишките "доктори", по унизително държание спрямо възрастните болни хора едва ли ще се намери

28

даниела

преди 11 години

трябва да се провери ТЕЛК ХАСКОВО, този който не си плати не е преглеждан и не му разписват съответната група инвалидност !!!

27

ivan-verona-italia

преди 11 години

ETO ZATOVA SUM IMIGRANT I NIKOGA NIAMA DA SE VURNA V TAZ MAFIOTSKA I MIZERNA DARJAVA , NARE4ENA BULGARIA.

26

Анонимен

преди 11 години

Срам и безобразие! Няма държава!

25

Анонимен

преди 11 години

На това казват геноцид на населението.