34

Гошко

преди 11 години

комунистите и после техните чада - герберастите ви докараха дотука бе! Как и да го увъртате ,това е истината и докато гласувате за такива, или спите вкъщи и оставяте *** да ги избират - ще страдате. Вие и вашите деца. Затова на 12ти умната.

33

Анонимен

преди 11 години

До ТаневAko kитайците могат, да са го направили. САЩ не ги мисли. Гледай сметките си. Това е важно за теб, а и за всички останали.

32

Танев

преди 11 години

Аз не съм икономист и мога да броя само до 100, но съм чувал, че САЩ печатат долари като луди под масата и че голяма маса от ценните им книжа са изкупени от Китай. Ако китайците напънат джуки, ще ги издухах като есенен лист отбрулен. Дотам я докараха янките - да са заложници на жълтите. Така че не знам колко силен може да стане доларът-менте спрямо еврото! По-вероятното е хамериканците да се наредят на опашка за юани..

31

xaidut

преди 11 години

До 43 , МОЖЕ ДА МИ ГО НЯМА ИМЕТО СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕТОВНИ ИКОНОМИСТИ, НО МИ ГО ИМА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ МЛАДИ ИКОНОМИСТИ В БЪЛГАРИЯ.

30

xaidut

преди 11 години

и между другото да си продължа мисълта. Няма никакво значение в момента каква си говорим .ПАЗАРА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ДО 5 ГОДИНИ ДОЛАРА КАТО СЕ ИЗРАВНИ С ЕВРОТО И КАКТО КАЗАХ ПО-РАНО НИЕ СМЕ ФИКСИРАНИ КЪМ НЕГО, НАШАТА ВАЛУТА ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНИ СПРЯМО ДОЛАРА И ЩЕ СИ КУПУВАТЕ СКЪПА ТЕХНИКА , ТЕЛЕВИЗОРИ , КОМПЮТРИ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ВНОСНИ СТОКИ.Запомнете ми добре тези думи , защото до 5 год друго ще си говорим. ЧИСТО И ПРОСТО ПАЗАРИ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА, А ПЪК ВИЕ АКО ИСКАТЕ МИ ВЯРВАЙТЕ И МЕ КРИТЕКУВАЙТЕ

29

xaidut

преди 11 години

Казах само ,че еврозоната в момента дишат прахта на САЩ не съм казвал , че щатите са девалвирали долара. Също казах ,че борда трябва да се запази , но високия лев се дължи на друг договор с ЕС. Нашата валута ако не знаете е фиксирана на точен курс към еврото и е на определено равнище. Тоест трябва да се преразгледа този договор. И моля ви говорете ми с доказателства. И вие сте неуките субекти както се самоцетирате по-долу. Малко прочете, поинтересувайте се и тогава коментирайте.

28

Анонимен

преди 11 години

Къде е квазимодото дянков да обясни защо въведе тази такса за износ?

27

xaidut

преди 11 години

точно с еврозоната не ми давай пример , че в момента дишат праха на САЩ. И не ми казвай че и еврозоната не прилага политиката на девалвация , защото когато германската индустрия за боксуваше точно тази политика извършваха за да се стимулира. И лек ден на всички , първо си научете урока и тогава говорете . И пак ще го кажа валутния борд трябва да се запази!

26

xaidut

преди 11 години

До ха-ха-ха bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F И прочетете си определението и тогава спорете за какви спестявания говорите, за какви кредити. Писна ми от разбирачи от всички области, все компетентни а пък не могат да си завържат обувките/

25

xaidut

преди 11 години

До 35 и на мене не ми се спори . За това чети , че да се научиш az-moga/shveicariya-frankat-i-evrozonata/. Именно шо то им се дига франка , провеждат тази политика, но нещата нещо не им се получават. И нито съм бизнесмен , нито пък имам кредит за връщане . Съшо така не казвам , че трябва да се премахне и валутния борд , зашото той осигурява сигурност за страната.

24

xaidut

преди 11 години

До 31. Просто някой хора са уникални и гледат само да лъжат обикновените хора . НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА КАТО 31 ИЛИ 27 , ТЕ СА ДОЛНИ ЛЪЖЦИ. Тогава защо цял свят прави депозити в швейцарски банки , а Швейцария провежда политика на девалвация на франка? По твоите думи хората губят спестяванията , просто си много умен няма що.

23

xaidut

преди 11 години

До 27 хеххе много станаха разбирачите по икономика хехе. По-добре не говори глупости , че доста хора ще ти повярват на фантазиите ти. Обезценяването на валута не означава , че спестяванията ще паднат . Означава , че ще потребяваме по-малко вносни стоки, за сметка на нашите национални стоки.

22

xaidut

преди 11 години

и да си продължа коментара ,че ми свършиха символите. И вече както на всички е ясно по-голямата производственост , че изисква повече енергийни ресурси. Така ще се разреши и този проблем.

21

xaidut

преди 11 години

,,Изходът е излизане от валутния борд и обезценка на лева, за да стане износът изгоден"- много добър коментар , но обикновените хорица пак са дали -6 гласа . Човека ясно го е казал преди малко но пак добрите коментари не могат да се разберат. За да се увеличат доходите на населението , е необходимо производство. За да има силно и конкурентно способно производство е необходимо да се произвеждат евтини стоки ,които трябва да се изнасят. Но по голям износ се прави с ниска валута , а не с скъп лев

20

Чобанин

преди 11 години

Абсолютна кретения......изхода от кризата с тока е един единствен и това е работеща икономика, по-точно пройзводство.А в България в осезаеми количества се пройзвеждат единствено ***, дрога и чалгари. Всичко останало е пренебрежимо малко.

19

Анонимен

преди 11 години

Сега излиза, че спряните два реактора от ЕС са по-печеливши от работещите !

18

Анонимен

преди 11 години

Историята с Балкан и БДЖ се повтаря, само че в енергетиката. Цялата държава е изгнила на всички нива. Естествено, сега всеки ще обвинява другия, но виновни са всичките, управлявали през последните 23 години, това просто е крайният продукт!!!!

17

Владо

преди 11 години

Атака когато има свръхпроизводство на каквото и да е ЦЕНАТА МУ ПАДА ХОРАТА ЩЕ СЕ ГРЕЯТ НА ТОК -ЩЕ СИ ЗАПАЗИМ ГОРИТЕ,ще си купят климатици за лятото -ИКОНОМИКАТА ЩЕ ДРЪПНЕ ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТОКОГАТО НЯМА ЗАДНИ МИСЛИ ....НАМАЛЕТЕ ЦЕНАТА НА ТОКА И ЦЕНТРАЛИТЕ ВИ ЩЕ РАБОТЯТ СЛЪНЦЕТО Е БЕЗ ПАРИ!!!!!!!!!

16

vesko

преди 11 години

"Има перки има проблем,няма перки няма проблем"

15

Анонимен

преди 11 години

"Другата седмица потреблението скача заради захлаждане"Моля!... Вие луди ли сте бе. Пролетта дойде, лятото *** на вратата, те запладнявало. Иска ви се.