11

до MKS

преди 11 години

50бр. доценти и професори х 50000лв = 2,5млн. лв. Преди да пишеш глупости, извади един калкулатор и направи сметка. Болницата заработва всеки месец около 2млн. лв. от касата. Значи всички останали не вземат заплати и пациентите се лекуват с въздух. *** народ - слаба държава!

10

Анонимен

преди 11 години

Ще се преговаря една година да не се повишава цената на лекарствата ?Ужас , всяка година ли ще увеличават цените на лекарствата . И тези ли производители ще ни убиват !

9

муспи

преди 11 години

По данни на международния Червен кръст, в богатите западни страни със скъпа апаратура и още по скъпо лечение смъртноста е по голяма от в бедните. Също така тези слоеве от населението на богатите страни, които от медицината ползват само безплатното вадене на зъби, по малко боледуват и биха живяли и по дълго ако не умираха от мизерия. Прави, без да боледуват.

8

MKS

преди 11 години

Преди 4 години лекувах тъста си там.За 2 месеца отидоха към 3000 лева само за прегледи и тестове.Никой нищо не направи за да се подобри състоянието му въпреки големите обещания от доцент от "Урология",че ще се извърши специална операция(пластика на пикучен мехур).Тъста ми си отиде от този свят след няколко месеца заради загуба на кръв!От сигурен източник ЗНАМ , че професорите и доцентите там вземат на месец по 50 000-60 000 лева!Май не ви се вярва?!Но е така!!!

7

недоволен

преди 11 години

Стойността на циклотронната апаратура е 5 милиона лева, а средствата са осигурени изцяло от бюджета на лечебното заведение. Какво се оказа, болницата сама си купила апаратурата, но агент БУДА твърди, че ГЕРБ са помогнали, интересно с какво. Да беше се засрамил този некадърник, който даже футбол не може да играе. И, егати нахалството, изтъпанил се пак за изборите и Цецко и той завалията. БОЖЕ, КОЛКО МНОГО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ.

6

Македонец

преди 11 години

За *** давате милиарди, а за подобен уред не давате! Изключително *** народ!

5

123

преди 11 години

На това му се казва "на гол тумбак чифте пищови"! Прекрасно е да има хубава модерна апаратура,но все пак не ми е ясно как намериха парите като в отделението по хематология,където лежат потенциалните пациенти, "нямат пари" за дезинфектанти и левкопласт,ползват венокети с изтекъл срок;пациенти с неутропения(без имунитет) са в една стая с 3-4 други пациенти някои от тях с диария? И още по-зле: НЯМАТ ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМИ ЦИТОСТАТИЦИ??? Пари за квалификация на ЛЕКАРИТЕ - НЯМА????КОЙ ВЗЕ КОМИСИОННАТА???

4

Ъз

преди 11 години

Ако, една европейска държава превръща в медийно събитие закупуването на мед апаратура за 5 млн. лева, при положение че подобна апаратура би трябвало да има във всеки град на Бг, дакато управляващите грабят милиарди съдирайки по няколко кожи от гърбовете ни, то тогава, как би трябвало да определим подобно поведение на тъй наречения "бг политически елит"!?

3

niko.rai.5

преди 11 години

Ако четат богоизбраните управляващи, бих искал процент от здравното осигуряване да остава за осигуряващия се, както е в Австрия.

2

Анонимен

преди 11 години

българското здравеопазване наистина се нуждае от съвременна апаратура като тази.Друг е въпроса защо точно такава-ами много сме облъчените от Чернобил и колкото да ни диагностицират,ще мрем като мухи заради една грешка от преди 23 години на братята руснаци.

1

Анонимен

преди 11 години

това дето се вижда през дупката ,ножовете на гилотината ли са?давам го на здравната каса просто като идея