152

сопол

преди 11 години

тоя съсел що гледа от високо като всички уж сме равни пред бога. а забравих че бог няма

151

Анонимен

преди 11 години

С църковните имена на всеки език си има приета транскрипция.Йоан Павел II си беше Йоан Павел на български, а не Джон Пол или Джовани Паоло. Или с предишни папи - Павел VI, а не Пол или Паоло; Пий XII, а не Пайъс или Пио. Така че това което на италиански и Франческо или на английски Франсис, на български е Франциск.

150

Ангел

преди 11 години

Ватикана се мамира в Италия. На италиански името на папата е Франческо.

149

щирлиц

преди 11 години

Евреите и католическите свещеници носят еднакви шапчици....Има нещо гнило.

148

До 181

преди 11 години

Харесват го , американците казват : мъдар избор . Винаги ще има на кого да не се харесва - на тези които искат брак между един и същи пол .Особено го харесват латино - американските християни католици които са 501 милиона !

147

Анонимен

преди 11 години

Пишат го FRANCIS ( птоизнасят го Франсис ) по американските новини !

146

Анонимен

преди 11 години

Струва ми се, че папа латиноамериканец няма да се харесва особено на Съединените Еврейски Щати (неслучайно наричани Големия Сатана).Може да направят опит да убият и него...

145

до 165

преди 11 години

Какъв папа на бедните,какъв Франциск от Азиси?МАСОВО" ОБЕДИНЕНИЕ" ВЕРООТСТЪПНИЧЕСКИ СЛУЖИТЕЛИ виждат не в бедността,но в мероприятията на новия световен ред:междурелигиозни диалози(interfaith)на "толерантност" т.е.много пътища водещи към един Бог,което е антихристиянска доктрина,защото Исус учи,че само Той е пътя към Бог.Този папа е бил на такива сбирки организирани от световния еврейски конгрес!Даже и ортодоксалните евреи отхвърлят тези диалози.

144

Iva

преди 11 години

До Ясен, за посланието, може и той да се окаже служебенн папа, все пак на 77 години е...

143

il_cho

преди 11 години

Честито на всички ЕРЕТИЦИ, исках да кажа КАТОЛИЦИ по света и у нас!

142

Анонимен

преди 11 години

Моето мнение се препокрива с това на ЯСЕН.Забавно е ,че папата и служебния премиер са астрални близнаци.

141

Анонимен

преди 11 години

Другаря Тодор Живков е възкъснал !

140

Хм

преди 11 години

ама верно мноо мяза на бай Тошо! :)

139

Thinker

преди 11 години

България исторически е по-близо до католическата църква, отколкото до православната. Православието е насилствено внесени от Византийските ИМперски ***!(Леле звуча като онзи *** Атила, но това горе е факт, дори има документи, като Борис иска т.н. мнимо покръстване Папата му праща писмо в което се позовава на няколко документи, един от които е книга Арих, поместено в Тракийските Хроники, където ясно пише тези неща и ,че гръцкото християнство ни е чуждо).

138

Ясен

преди 11 години

Да е жив и здрав папата, има много добро излъчване.Изненадващо, и той, както и нашият служебен премиер са родени на 17 декември.Това носи известно послание, астролозите да го разчетат.

137

........

преди 11 години

Едно е ясно - Аржентина световен шампион по футбол 2014. ;)))

136

mariq

преди 11 години

poso4en ot boga francisko1 shte doprinese za mir na vselenata.bog da te blagoslovi !

135

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 171За теб, може би не е от никакво значение избирането на нов Папа и за нас българите като, вече почти 5млн народ, но за около 300млн (ако не се лъжа) католици е от значение.И на тях не им пука от твоето ганьовско мнение :)Да не забравяме, че и в България има католици, не са толкова много като православните, но ги има.Разбира се, не можем да очакваме разбиране и уважение от подобни на теб.

134

Анонимен

преди 11 години

Какво стана с черничкия бе? Ба*и дискриминацията!

133

Анонимен

преди 11 години

Ох дни и нищи не съм спал от вълнение кой ще е новият папа. Това събитие е с уникално голямо сериозно значение за всички българи