38

Анонимен

преди 3 години

7 години по късно и влизам и не виждам все още съвет как да се отървем от гаден пещерен *** решил да усмисли жалкото си съществувание с това на дъщеря си и детето си! Га всяка тъща която се припознае бял ден да не види!!!

37

mimi

преди 11 години

До анНали разбирате, че не е работа на възрастните да отглеждат чуждите деца били те и на собствените им... Вместо да се товарите с проблеми още, щото до сега сякаш не са ви стигали двайсет и кусур години с децата ви, вземете да си поживеете и да се порадвате на живота, пък младите имат глави да си ги ползват и си поемат ангажиментите към децата си, а не да товарят родителите си.

36

ан

преди 11 години

най добре е всеки да си знае дома но да са наблизо,за да си помагаттука все млади хора пишат ,а не знаят ,че толкова бързо се изнизват годините и нещата са същите след временищо не се е променило и всеки по мъдър човек ще намери златната среда няма идеални отношения ,но пък и да се отричаш от най близките до вчера хора ,които са ви отгледали и искат да отгледат и внучетата сиаз един ден като не го видя и се чувствам зле, а големите не ме интересуватно си личат в училище деца отглеж

35

тиквичка

преди 11 години

добре че не сме така

34

mimi

преди 11 години

И най-вече родителите трябва да възпитават децата си на самостоятелност и отговорност, та като пораснат да не им висят на вратовете, а възрастните да си живеят живота. Защото пък в крайна сметка не е тяхно задължение да гледат внуци.

33

mimi

преди 11 години

Освен това според българското законодателство семейството включва двамата партньори и евентуанте техни непълнолетни наследници. Щом са решили да се женят, значи тези деца да ги наречем до сега са решили да излетят от бащиното гнездо и да свият свое. А ми кажете къде в природата има животни при които възрастните да се месят в новото семейство? Хора които чакат Уважение, за това че са отгледали децата си са жалки. Това е било тяхно задължение щом са ги създали - по закон е описано какво точно.

32

mimi

преди 11 години

Личи си кой как е гледал децата си - с любов или по задължение, щом се търси уВажение. Нека помислим какво значи да те уВажават /не случайно изписвам думата така/ - не просто да си Важен, а да си най-важният, т.е. това е човека над другите който е по-компетентен от другият човек. Няма лошо да има компетентни хора, но при семействата няма как да стане, защото всяко семейство е уникално, поради уникалните индивиди които го създават.

31

Умнеещ

преди 11 години

Тъщата трябва да има два зъба - с единият да отваря бирата на зетя, а другият да я мъчи. Те това е!

30

Ей

преди 11 години

"Питай патило" - Секс с тъщата, веднъж седмично решава всички проблеми. Тя ще е благодарна, тъста ще е доволен, съпругата ще е благодарна за това че се "разбирате" с майка й.

29

Съсел яни

преди 11 години

До Анонимен - жената все болна и недоволна

28

до НСС

преди 11 години

Оплаквате се, че сте хранили сте и сте давали пари на чадото, докато сте изпълнявали родителския си дълг да го отгледате и изучите, а не получавате достатъчно уважение. А сигурна ли сте, че не бъркате уважението с подчинение. Вашето дете е такова,каквото вие сте възпитали. Вие не сте успели да го научите да уважава, защото вероятно вие не сте го уважавали. То е копирало от вас. И за каква традиция говорите - само броите какво сте дали. По-добре не давайте, отколкото да врънкате че са ви длъжни

27

Анонимен

преди 11 години

Младите семейства да се изнасят от къщите на майки, лели, баби и всякакви такива. Ако могат да поживеят заедно и преди да се оженят - още по-добре, то тогава се вижда кой колко струва. От собствен опит - по-добре в една стая самостоятелно, отколкото с разни допълнителни екстри. И това при положение, че проблеми с родителските тела нямаме.

26

Анонимен

преди 11 години

Тъща къща обръща...

25

Бат Сали

преди 11 години

Преди да се оженя мислех за странни вицовете за тъщи. Сега мисля, че много народна мъдрост е пропита в тях :) Жената по същия начин мисли за свекървата. Извода е младите да живеят самостоятелно и отделно. Разбира се ако имат финансовата възможност

24

Анонимен

преди 11 години

Основно правило - тъщата да е на поне 400 км от младото семейство. Аз така се ожених и се виждаме 2 пъти в годината за по ден-два!

23

ZNAEST

преди 11 години

SPASENIETO E DA SI IZBERES BULKA 10 GODINI PO-MLADA , TOGAVA STE 4UKAS I TASTATA I BULKATA I STE BADES KATO LORD! VERVAITE MI!

22

Анонимен

преди 11 години

Добре,може ли някой да ми каже ,какво правят свекървите ви?

21

Анонимен

преди 11 години

Съгласна съм със статията 1 000%!Точно така трябва да е!

20

???

преди 11 години

"Само да се опитат нещо да кажат без да съм ги питал и да направят нещо без да съм ги молил и така ще ги резна, че няма да им се вярва! "......А какво предвиждаш да правиш в обратния случай - когато ги попиташ или помолиш за нещо и те те резнат. Аз вече резнах един като тебе, дето ми се пада син и не му е никак добре, истина ти казвам.

19

Макс

преди 11 години

В Българската литература има драма "Снаха", красноречив пример за пагубното влияние на свекървата, а не на тъщата!