17

Анонимен

преди 11 години

кво ми пращаш миризляка да ми говори за рак а ?ти ще умреш от жаба

16

ha ha

преди 11 години

а в друга статия пише, че вече се продават парчета от метеора в Ebay.

15

Анонимен

преди 11 години

Интересно тяло с голяма скорост и размер на камион без ръбове, правещо дупка 7 метра в диаметър в леда, падаща в няколко метра вода навътре и сблъскваща се с 1 метър тиня, ....колко надолу може да се вкопае? Айде сега физици се изкажете!

14

до 13

преди 11 години

Нещо не си много на ти с "елементарната физика" май... Няколко десетки километра в час развивам аз когато си карам колелото. При метеорит си говорим за скорости от около 50 км в СЕКУНДА,като тази скорост общо взето се запазва дори и след взрива в атмосферата-ударната вълна от който спомага за това.

13

Анонимен

преди 11 години

Добре дошли във Вчера.бг :)

12

муспи

преди 11 години

Още в самото начало американците напираха да отидат да извадят метеорита, но Русия не ги пусна. После започна боричкане и няма никакви сведения. Но вижте тази кръгла дупка! Огромен метеорит който се движел с два пъти по голяма скорост от стратегическите ракети, при извънредно малък ъгъл - на снимките лети почити успоредно на земята, би трябвало да остави диря през цялото езеро, а дупката е като че е паднал отвестно?! А при взрива не би трябвало да има и помен от езерото. Все пак 23 години опит.

11

От Австралия(Сидни)

преди 11 години

АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?!?! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ВЪРВИ ЕДНО КАМЪЧЕ МЕТЕОРИТ? 10-15к ако е буца колкото 2 юмрука може до 300к да удари но зависи от съставаПрез 1996 оня дето му отнесе багажника цяла скала стана милионер а колата е в музея. Но оня беше в НюЙорк където няма *** които да приватизират/украдат всичко що изпаднеЗащо мислите тая *** е дигнала водолази? От научен интерес ли? БУАХАХАХА искат да се докопат до $$$$ ама явно месните им скриха "топката" преди да дойдат.Чакайте ги скоро в eBAY

10

До Жо,

преди 11 години

Пропусна да отбележиш, че екипажът на сваления метеорит след кратък но настойчив разпит от ФСБ, си е признал абсолютно всичко;))

9

Спанак Кон

преди 11 години

Езерото се казва ЧЕРБАКУЛЬ. Журланисти!

8

Анонимен

преди 11 години

...и ако е 15 м диаметъра, както казват когато е бил навлязал метеорита в атмосверата,а после следата от самолет е раздвоена сякаш се е разцепил на две - и точно дупката в леда е 7 м а другото парче може би е изгоряло и се е пръснало на малки парчета

7

Анонимен

преди 11 години

До номер 4-ти.Не е била прекалено правилна - била с размери 7x6 м - т.е. елипсовидна, а това че на дъното е имало 1,5 м тиня не е проблем водолазите да боднат с метално прътче и да напипат скалата...Мисля, че братушките вече са го открили, но си траят за да се оттърват от навлеци и любопитни журналисти.

6

Анонимен

преди 11 години

Ами не е било метиоритни късове а нещо друго,сега заразата ще започне да се разпространява по целия свят.

5

Анонимен

преди 11 години

OTKADE NAKADE fRANS PRES ZNAE DALI SA NAMERILI PARCHETA ILI NE?

4

яйце фаберже

преди 11 години

Формата на дупката в езерото е прекалено правилна. И Архимед ми завидял на тази окръжност. Още повече, под ъгъл, с огромна скорост. Ако да беше в езерото, тряваше доста хаотично начупен лед да има. Явно някой чукча е правил дупка да лови риба, а братята руси ги балабосват за пореден път.

3

Анонимен

преди 11 години

Az puk gledah po ruskata televizia kak edno parchenze golqmo kolkoto oreh go izvadiha ot leda.

2

Жо

преди 11 години

ЗАГЛАВИЕ "Парчетата от метеорита в Русия все още са неоткриваеми" ПРЕДИ МИНУТИ ИТАР-ТАСС съобщи, че е намерено едно парче. На външната му страна пишело "USA", но вътре имало чип с надпис "Made in China" :))

1

Анонимен

преди 11 години

Е точно в тинята пък много лесно ще може да засекат твърди обекти с радар...