31

Историк

преди 11 години

Някога Америка направи експеримента да въведе комунизма-неуспешния опит.Обяви комунизма за лудост и го разруши.Китайците го обновиха и направиха чудеса! Сега капитализма се гърчи в собствен сос,отвратителна корупция,кражба на капитали,а народите прости все още вярват ли вярват... Запада вече няма ресурси,идва ново време-колелото се е завъртяло а ние българите не искаме да повярваме,че е дошло време да си умре загниващия строй-необоздания капитализъм

30

ses

преди 11 години

.. за това и не взех решение да преподавам, това е мн отговорна задача,а аз не смятам, че в 2та университета,в които ме обучаваха ми дадоха часовете практика, за да ме подготвят реално. Питаме се, защо др.страни са по-напред от нас, учат си децата от малки на отговорност и следване на правилата установени в държавата. Нашите на какво се учат на безхаберие и нехаиство. Народа ни има мн добри принципи на възпитание и култура, анархията на прехода, прецака всичко и всички ни.

29

ses

преди 11 години

Вярно,много е лошо "млади хора без работа и самочувствие",това са съвесните и умни млади хора"много хубав въпрос от къде да почнат". Ами от където всичко започва от училището,през годините България изкарва на пазара на труда неподготвени и нехаещи кадри.Тези дето ум пука - имигрират и м/у другото успявят и се приемат много добре от чуждите работодатели.Аз завърших педагогика-б. и м-р- мениджмънт в образованието,за 7-те си години обучение в кл.стая влязох 5 пъти, достатучни ли са?!! Не...

28

3

преди 11 години

v germania ima sushto bezrabotni mladeji vikat im peni sedat v parkove ili pod mostovete i piat po celden shot zima 800 evro pomoshti. a po mladite sa stanali po zlei ot malki deca da ne izcapat prustite slu4aino s maslo

27

TURK

преди 11 години

E TOVA E HUBAVA NOVINA

26

Анонимен

преди 11 години

Работа има за целия китайски народ, ама не всеки иска да я работи! Не всеки е учил или завършил за "началник". Аз работя в Германия, на не особено престижна работа на която техните младежи не биха се хванали - и за кво?! Като могат да я карат на помощи. Не става да дирят само на хляба мекото и после да пискат за нашите българи, че им искали помощи. А сами те какво правят?

25

Анонимен

преди 11 години

До Анонименразбира се,че работиш и за 200 в началото, ако се налага. но въпросът е,че докато намериш тази работа за 200лв и дай боже се развиеш си обречен на мизерия(въпреки че си инвестирал в себе си с образование например). и ако ги няма мама и тати загиваш. а като започнеш да получаваш по-нормална заплата, се оправяш сам в живота, парите пак до никъде не стигат и пак тънеш в мизерия. затова младите хора емигрират

24

DO IORDAN

преди 11 години

BOI I NATROSHENI KOSTI TOVA E OPRAVIATA MOMCHE .

23

Йордан

преди 11 години

До 29Опитах много неща. Подавах сигнали до инспекцията по труда. Опитах се да заведа дело, но работодателят се крие като мишка. Ако имате съвет към мен, ще се радвам да го чуя.Току що видях по телевизията едно болно момиченце, което се нуждае от трансплантация. Казва се Светла може да дарите сума чрез SMS с текст DMS SVETLA на номер 17 777.Ако има някой, които да ми помогне да си получа заплатите то моя бивш работодател, обещавам, че ще даря цялата сумата (6000 лв) на това момиче.

22

- - -

преди 11 години

В началото получавах на работа за месец толкова колкото сега вземам за ден.Без опит никой не дава пари. Работиш отговорно и се самоусъвършенстваш, ще дойде време да вземаш повече.

21

Анонимен

преди 11 години

До Йордан 26Евала :) Между другото това е и мечтата на всички другари, дето подкрепят и гласуват за хунтата на БСП. Чакат ги като манна небесна да се върнат на власт, че да седнат на топлите държавнически кресла и нищо да не пипат по цял ден, освен далавери и кражби, разбира се :)

20

Йордан

преди 11 години

Защо да работиш, след като работодателите не плащат заплати?!? Аз преди време работих за 2000 лв на месец и плащах осигуровки за около 500 лв. Работодателят спря да ми плаща заплатата и все още ми дължи пари. По никакъв начин не мога да си получа дължимото. Държавата позволява това да се случва, защото това е изгодно за частните фирми на депутатите. Направиха така, че работодателите да крадат от народа. В днешно време в България, народът работи за без пари и плаща сметките на ***.

19

Йордан

преди 11 години

На следващите избори ще гласувам за някоя *** партия. Те ще направят така, че всички да живеем на версия. Токът, водата и храната ще бъде безплатна. Никой няма да работи в държавата.

18

Анонимен

преди 11 години

До 23: Не се кахъри - лесно ще бъдат научени, а за пари нищо не съм споменавал! Казах, че ми трябват хора за работа и то много!!! Пари просто няма да им трябват!!!

17

ееее

преди 11 години

е как да вземеш на работа 19 годишен *** дето още държи майка си за полата , но иска стартова заплата 1000 лв. за нещо което даже не може да върши ? то не е като ходенето по чалготеки , да не говорим за кифлите дето в главата им е как да намерят богат чичко и да лешперят по гръб цял живот?

16

Анонимен

преди 11 години

Требват ми хора за работа и то много! Има много работа за вършене, че даже ще ми трябват и азиатци до попълнят квотите - просто европейските безделници ми се малеят нещо!!!

15

истина е

преди 11 години

При ГЕРБ няма блок на еврофондовете ,Но хората дават пари срещу качествена работа!!И този рев срещу строежа на магистралите ?! ......да се спрат ли 80% от европейските пари за пътища или да има още малко повече работни места и пътищата ни да заприличат на съседските магистрали?!?

14

Анонимен

преди 11 години

наистина е ужасно !Млади хора без работа и самочувствие........но от някъде трябва да се започне.Срамен труд няма.......Това "няма да работя за 200лв "е непонятно ...

13

Иван

преди 11 години

Стига бе - всеки трети - и там ли ГЕРБ управляват - Станишев и компания твърдят че ГЕРБ докараха младите до това положение.Истината е че в България 50 % от безработните млади на практика никога не са искали да работят и не са търсили работа.Направете една анкета и %-тите може и да са повече.Млади момичета вместо работа търсят богати мъже да ги издържат.

12

Анонимен

преди 11 години

ЕС и "демокрацията" не ни донесоха нищо добро