22

ЛД

преди 11 години

до 4точно супер модерният ти лаптоп има вградена функция за проследяване, а за профила ти лесни и бързи програми за влизане. Само си въобразяваш, че си защитен.

21

kriko

преди 11 години

Единственото за което харесвам айфона(айпада) е това че сигурноста е на много по-високо ниво.Никога не права пплащания през андроид.Може през виндоус ако съм сигурен в антивирусните , но иначе вси4ко през айпада или мака !!

20

митЮ

преди 11 години

За Андроид има програми (безплатни), контролиращи правата на програмките! Аз лично ги ползвам, понеже доста безплатни приложения (най-вече игри) се оказва, че имат права да взимат местонахождението ми, да ми пускат рекламки в нотификейшъна, да ми четът мейлите и смс-ите и прочие.... поради което се налага да ги ползвам и да забранявам подобни своеволия. За другите операционни системи не знам, който е хапнал ябълка лоши, за уиндоус мобайл мисля, че също има подобни приложения за контрол

19

inter

преди 11 години

na moq windows phone moga po jelanie da vklu4vam i izklu4vam mestopolojenieto ili da instaliram prilojeniq po moi izbor.Predi instaliraneto na nqkoe prilojenie iziskva6to mestopolojenieto mi ,izliza suob6tenie 4e prilojenieto raboti s dostup do mestopolojenieto mi. Taka 4e ne vijdam tuk kade e problema. Pak se vkarvate v teorii na konspiraciqta! :) Za drugite smartfoni ne moga da kaja ni6to.

18

до хакера

преди 11 години

Кой пък ти каза, че Андроид не е отворена система. По-отворена няма на къде. Руутваш си устройството и можеш да правиш каквото искаш, но гаранцията ти пада това е. Това за A-GPS също не знам от къде го измисли. Работи с която програма решиш и със съответните карти на програмата и не ти трябва интернет да работи. Просто ако имаш интернет началното позициониране ства по-бързо. Това е!

17

Информатика

преди 11 години

До 16Не си хакер, а ламер. Симбиан е умираща система, никой не я ползва. Дори любимата ти нокия се отказа от Симбиан. Слагат масово Windows в момента, който те следи повече и от Android. И къв си такъв хакер, щом не знаеш как да си пуснеш GPS-а без нет. ХАХАХА. Никога не ми е трябвало интернет за да си ползвам GPS-а на андроида, нито пък за което и да е друго приложение. Освен ако не е мултиплеар игра или нещо такова (ама то симбиан и тва като го нема, верно не му траа нито нет, нито нищо)

16

Гоше

преди 11 години

До HCCПа после да си пусна една връСка до mail.bg и да се чудя що международните ми колеги искат да ми пуснат оферта за много долари на пощата, а аз не получавам нищо. 'аре няма нужда, по-добре и аз с хората, а ако им съм интересен - да ме следят. Нишо незаконно не върша и не се крия. Само искам да не се предоставя информация на трети страни.

15

HCC

преди 11 години

Винаги ще има и човешки решения извън мераците на корпорациите. Ето за пример, да вземем Ubuntu for Android. Този линукс може да се инсталира на всеки смартфон с двуядрен процесор. Вие решавате, кога да си използвате GPS-a, кога да ползвате мрежата и дали пощата ви трябва да бъде задължително на сървър в САЩ (Айфон, Гугъл) или Англия (Блекбери) за Европа. Сами може да си управлявате рутинга, да си трейсвате връските, да инсталирате приложения по ваш избор, без да сте задължавани от монополисти..

14

до Пейо

преди 11 години

Пейо, знаят къде си само от мобилната компания. С новия телефон ще знаят къде си всички, които са успели да ти пробутат някакво приложение. Има няма 30-40 фирми. :-)

13

хакер

преди 11 години

ами защо Симбияна ми няма такива ядове. Отворена ОС. Даже след пачване всичко е още по отворено. Няма произволи няма 5 леваВ андройда на Гугъл ГПС-а и тъпите игри не тръгват без интернет. Изнудват теА GPS-а не работ без интернет щото уж през сървара им те направлявал по добре. ГлупостиЩо GPS-а на Нокиа може да работи без нет. Сваляш карта на държавата в тела и нет не ти трябва. Но Гугъл не ти дават опция да свалиш карта предварително. Нарочно за да пуснеш нета, което е тъпо ако няма покритие

12

експерт

преди 11 години

Че то това не е новина.Слушат ни,наблюдават ни знаят постоянно къде сме или поне телефонът ни.Цветановите демократи са навсякъде и умират от яд,като си забравя нещото.

11

wasp

преди 11 години

Та поне 3-дневната готовност възвърнах, нищо че останах без любимите ми "Шазами", "Разярени птици", виртуални терзии, хронометри и др. 10 програми останаха, но наистина останаха полезните. Не толерирам калпазански и хамалки написан софтуер, било то платен или безплатен. A-GPS също спрях, нищо, че сега местоположението се установява за 20-50 секунди, а не светкавично, като че съм ясен и "не ме търси къде съм" , защото ме следи.За следенето - да ме следят, но да има за какво, иначе не ми е приятн

10

wasp

преди 11 години

С този проблем се борих преди 2 месеца. Сллед ъпгрейт телефонът от 3 дни "леко" изпозлване започна да иска зарядно в края на първия. Не бяха псувни и пр. След анализ на стартирани птиложения и процеси се стигна до спиране на автоматично стартиране и деисталиране на програми, които "някога ще ми потрябват". Абсурдно е приложения (като игри и др.), които реално не се нуждаят от интернет свързаност, още повече от ГПС локализация, да "лапат" батерия, трафик. Заради рекламите какво ли не правят.

9

Пейо

преди 11 години

До тези със старите телефони: За триангулация знаете ли- по разликата в силата на сигнала до трите клетки, от които телефона получава сигнал , и з\ащото се знае кой номер клетка къде е- се получава вашето местоположение с точност до 30 метра. Даже имаме вече такива услуги за простосмъртни: VIVA BIPPER И MTEL Zig-zag. Та защо да не си взема по-бърз телефон с нормален интернет и чат и безкрайно инфо в уикипедия, Та те и със стария знаят къде съм.

8

Гацко

преди 11 години

Пълни глупости. Който не може да борави, си пати. Който знае какво прави си бара фара.

7

Пешо

преди 11 години

AХА. И като инсталираш игра като Ingress например- н само че се отбелязва къде си ходил да играеш(СТАВА ВЪПРОС ЗА игра с виртуални портали върху реална gps позиция върху карта), АМИ И могат да ви съберат на едно място и да изследват поведение на тълпата... Едните се бият със законови оръжия, другите с технологични. Толкова обречена битка колкото тази да спрат Thepiratebay

6

andro

преди 11 години

Е нормално за хора ползващи андроид ос.Там се следи всичко

5

бай Тъпчо

преди 11 години

Абе откак внука ми подари вайфона и кат са прибера от кръчмата и мойта се знай,че там сам бил бе...*** един ден кат са размислих,зех та кат минавам първо покрай гробищата и оставам там таз пущина-при клисарката дет продава свещите бе и на връщане си го зимам пак в джобат ама интересното е,че кат са прибера и булката кат *** види и се са щипи по бузите и са кръсти-ама нека и де,то на шпионите тай им са пада...

4

Краси

преди 11 години

ДА!

3

Анонимен

преди 11 години

Аз затова си ползвам стар гаден телефон на който обаче му държи батерията по 10 дена. За всичко останало си имам супер модерен лаптоп. Човек може да се защити ако ограничи правата на приложенията си. Това че има хора които дават потвърди на всеки прозорец който им излиза си е техен проблем. Аз лично си заключвам профила за външния свят и не приемам покани от непознати, глупави страници, игри и т.н.