86

Анонимен

преди 11 години

По същата логика следва детски надбавки да получава всяко българско дете,а не както е сега.

85

Анонимен

преди 11 години

Аз лично съм благодарна за това решение!Има много добри частни инициативи, които се нуждаят от субсидиране!Особено, когато става въпрос за качествено или алтернативно образование!!Не е справедливо да се плаща само за бедните ***...или за западащи държавни институции, в които децата имат нулево развитие!

84

Анонимен

преди 11 години

Всяка образователна форма трябва да се субсидира от държавата.За да може всички деца да се ползват с равни права!Иначе се връщаме към някаква бленувана форма на комунизъм!Едни хора, които са неквалифицирани и не работят реват срещу тези, които работят за повече и плащат повече, като първите държат да бъдат захранвани с детски помощи, които пък не се полагат на работещи хора!Е няма как да стане!А и образованието е на това дередже не от вчера..

83

майка

преди 11 години

Обществено заблуждение е, че частните училища са за тузари.Както и че данъкоплатците ще плащат на частни фирми.Става въпрос за субсидия от бюджета, която се пада на всяко българско дете!В момента тези, които учат частно са един вид дискриминирани.Аз плащам 320 лева частна ясла, защото в държавната няма места!Отделно частната ясла има реална печалба 1000лв на месец, за заплати на 3 възпитателки!!!БЕЗОБРАЗИЕ

82

Анонимен

преди 11 години

Каквото и да си говорим, едни наши хора ще вземат едни пари!

81

майка

преди 11 години

Някои само са пишат учители, други обичат винаги да критикуват, но за ваше съжаление това е изключително правилна стъпка.След като няма места в държавните заведения и родителите са принудени или предпочитат частните такива.Право-пропорционално тези хора плащат повече данъци и по-високи такси, а образованието трябва да и равностойно за всички.Хората, които се занимават с частно образование трябва да се ползват или с данъчни облекчения или със субсидии!!!

80

Предай нататък!

преди 11 години

Проклети да са всички, които продадоха интересите на България и българите за власт и лично облагодетелстване!!! ПРОКЛЕТИ ДА СА!

79

Гогата

преди 11 години

Гарантирано от Гроб!!!Няма пари за заплати и здравеопазване(Здравните ни вноски от 2 милиарда бяха присвоени от Дянков!!!)Но пари за частни училища и бонуси винаги се намират !!!

78

Анонимен

преди 11 години

простий народе българскичастний сектор ще си пълни гушата с твойте парикакто е с приватизацията , болниците и т.н.кой е луд да прави болница или училище за ползу родувсичко се прави за смъкване на пари и забогатяванекато сте прости ще ви доят докато издъхнете - ток, вода, медицина, училище,*** за ядене в лъскави опаковки

77

Учител

преди 11 години

Имам 31 г.стаж като учител. Никога не е имало по-некомпететни хора в МОН.Никой не го е грижа за учителя. Институциите се надпреварват да ни прехвърлят задълженията си.То не беше гражданска защита,противопожарна , здравно образование,безопасност на движението,превенция на тормоза, превенция на отпадащите и т.н.А заплатите не са мръднали от стачката!Защо изведнъж всички управляващи и медии спряха да говорят за това? Миналия месец всички заглавия започваха с това! Това решение е поредния резил!

76

Димитров

преди 11 години

Това е АБСУРД! Нали за това са ЧАСТНИ т.е. на самоиздръжка! Никое заведение, което е частно, не бива да ползва държавни субсидии! А дали частните учебни заведения дават "по-добро образование" -това е въпрос, по-който може сериозно да се спори!

75

Дончо

преди 11 години

Навсякъде богатите са алчни.Но в България искат да имат всичко и добре платените депутати им го дават.

74

Абсурдистан !

преди 11 години

Първо се "Запознайте се с малката Яна - тя е "пеперудено" дете и после се погрижете за правата на богатите. - Абсурдистан !

73

Здравко

преди 11 години

Частните училища дават по-добро образование, защото децата са мотивирани да учат там!Правилно е държавата да въведе ваучери за образование. Причината за това е, че аз като получавам по-висока заплата, плащам по-високи данъци. А ваучерите, трябва да са стойността на образованието в държавните училища, от там нататък родителя да доплаща!Така е справедливо за всички.

72

Анонимен

преди 11 години

ЗНАЧИ ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА ,ЗА ТЕЖКО БОЛНИ БЕДНИ НЯМА КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ЗАЩОТО НЕ ПЛАЩАТ ,НО ЗА ПРЕВИЛЕГИРОВАНИТЕ БОГАТИ ПАК СЕ НАМЕРИХА ПАРИ ДА НЕ БЪДАТ ОЩЕТЯВАНИ,МАКАР ,ЧЕ БИЗНЕСМЕНИТЕ ОЩЕТЯВАТ РЕДОВНО ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ! И ДЪРЖАВАТА ОТНОВО Е НА СТРАНАТА НА БОГАТИТЕ. ПИТАМ СЕ ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ? ЗА ДА ОБОГАТЯВАМЕ ОТНОВО БОГАТИТЕ?

71

asd

преди 11 години

Да не забравят да гласуват и държавно субсидиране на милионерите в страната. То от мутри какво да очакваш, освен да подпомагат другите мутри. Нали са си комбинка.

70

Анонимен

преди 11 години

БЛАВО БЕ ! ОТНОВО ПРЕВИЛЕГИИ ЗА ПРЕВИЛИГИРОВАНИТЕ!

69

хаха

преди 11 години

До гостенкаЯнаки Стоилов е работил на същото работно място където и Бойко борисов в последните 13 години,с други думи на държавната софра,хаха!!!

68

до 77

преди 11 години

Е, и? Поне ще цоцат по - малък брой от държавната бозка. Каква е разликата дали са гласували 5 или 12 против, все е смешно. Даже да ги намалят на 50, то и без това се гласува по партийна команда, а не по свободна преценка, какво те топли като са повече гласовете.

67

Анонимен

преди 11 години

със 73 гласа за и 12 против при разглеждането на Закона за училищно и предучилищно образованиеКъде са останалите депутати до 240, че постоянно се приемат закони и промени по тях с липсващ кворум, къде е и опозицията, че само 12 са гласували против, да го ***. За чий са ни 240 хрантутника като те системно не са на работното си място!