122

Катерина

преди 11 години

Винаги ме е поразявала силната и прилика с баща и Гео Милев. Много стойностна жена! Ненатрапчива, тиха, светла, добра. Като скъпоценен камък. Трябваше по-често да я виждаме и слушаме. Имаме още една такава ценност - Валери Петров. И него нито го виждаме, нито го чуваме.

121

Анонимен

преди 11 години

Дълбок поклон !

120

Каси

преди 11 години

Моят идол. Лека й пръст и дано поне няколко нейни наследници да носят гена на светлия й възвишен ум, защото е жалко да се изгуби такова богатство. Нейният баща живееше чрез нея. Дано има чрез кого да живее и тя.

119

Каси

преди 11 години

До читател 110Ако нейните рими са примитивни (все пак е била детска учителка и знае какво да предложи на деца, не на професори), моля, предложете изтънчени рими за деца, които да са плод на някой велик ум от нашето време - ще ми бъде интересно, а и не само на мен, но и на повечето участници в този форум

118

Каси

преди 11 години

До 89 АнонименТогава нека ако има Бог, той да й прости!

117

Анонимен

преди 11 години

Не, тя е жива и винаги ще бъде! Поклон!

116

Каси

преди 11 години

До KLДоста велики личности са умирали на рождения си ден - император Клавдий, Шекспир, Сервантес. Звездите показват, че са специални и че оставят голям отпечатък върху културата, била тя национална или световна.

115

Каси

преди 11 години

До АнонименКак да вярва в Бог, при положение, че е на 5 г., когато извеждат баща й за разпит и повече не го вижда... като откраднат. Една огромна празнота, която никое малко същество не е способно да си обясни... остава само болезнена липса, празнота и самота. Кое дете ще оправдае такава загуба с божията промисъл?! Аз вярвам в Бог, силно вярвам, но разбирам защо тя е имала основание да не вярва.

114

Николай

преди 11 години

Отиде си живият класик. Дори да имах словото на най-големия писател в света не бих могъл да опиша възхищението си към тази жена, към тази институция в човешки образ. Просто велика.Радвам се, че успя да поживее порядъчно. Тя даде изключително много на българската култура и остави най-голямото си наследство - сборниците й. За жалост, все по-малко хора в днешно време имаме като нея. Сърцето ми днес скърбя истински. Нека почива в мир.

113

ФАШИСТ

преди 11 години

от ранно детство е познавам , макар и вече стар , в сърцето ми тя остава , като пойна птичка , предвестник на пролетта - ВЕЧНА И ПАМЕТ ...... поклон от мен

112

pat4o

преди 11 години

И ТОЗИ МИГ ОТ СЪДБАТА ЩЕ НАСТЪПИ - ИЗКУСТВОТО НА ХУДОЖНИЦИ, ФОТОГРАФИ, ПИСАТЕЛИ, ФИЛОСОФИ - ЩЕ БЪДАТ ГЛАВНО ПЕРО БЛАГОДАРЕНИЕ, НА КОЕТО ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ БЪДЕ НАД ХОРСКИТЕ ТЪЛПИ...

111

pat4o

преди 11 години

Мигове от детски истории...Мечти от детски съдби...Лица на множество души...Приказки написваме за нас и за детски слънца...Ех, това голямо слънце - така живец и топлина...В малките сърца... на детски души...С големи усмивки на лицата утрото посрещат с песни...С големи усмивки на лицата и с плач от щастие на очите...Любовта в малкия свят на човешки съдби...Ехе, като детски приказки...Разказва за голямата и щастлива любов...Ами... Просто любов...стих от втори ръкопис: "Кратки думи...

110

pat4o

преди 11 години

(продължение)Колко хиляди човешки души умират, а за тях нико му не знае - защото тишината за хората е проглушена, а за човеците - тишината е плач... А защо обичаме и защо в съзнанието ни постоянно питаме себе си за любовта, а за чувствата - дали питаме за тях или ги възприемаме като пътнически влак - пристига и си отива с шума на тракащите колелета...?/стих от втори ръкопис: "Кратки думи...", автор: Пламен Дилов/

109

pat4o

преди 11 години

Когато и последните звезди угаснат във вечна тъмнина и мълчание...А тук на земята хиляди дъждовни капки - твоите сълзи и с прегръдка телата ни ще плачат...Колко хиляди души човешки изплакват като нашите сълзи, колко са прегръдките им за малко щастие и усмивки...? Колко хиляди души човешки са заедно, а самотата единствена за мен...? Така може би щастлив съм аз, че моите просълзени очи виждат щастливи усмихнати лица, за толкова много любов... (стих от втори ръкопис: "Кратки думи...", Пл. Дилов)

108

Анонимен

преди 11 години

Лека ѝ пръст! Един достойно изживян живот. България загуби един изключително интелигентен и ерудиран човек, а в днешно време за съжаление почти не останаха такива.

107

Милен

преди 11 години

Нека почива в мир.

106

Tatyana

преди 11 години

Poklon pred pametta na edna dostoina jena!

105

tonya.staneva

преди 11 години

poklon pred pameta i Vsi4ki ste si spomnqme za neq dalgo

104

anonimen

преди 11 години

133 NESE 4UDI ZA LUDITE PO4IVEN DEN NQMA)))))))))))))

103

murmashka

преди 11 години

Моя дълбок поклон пред паметта на тази голяма интелектуалка и порядъчна жена!. Тъжно! Интелектуаците полека си отиват и остават едни само ,,Вежди" и созополския ,,археолог"