113

Иво Игнатов

преди 1 година

С техника за емоционална свобода могат да бъдат постигнати уникални лични резултати, стига човек да практикува редовно техниката.

112

от бедната провинция

преди 4 години

До ninoТочно. Каква мотивация ще имаш при заплата 600 лв на 5 дневна седмица по 9 часа. Парите не ти стигат само за храна и сметки. Как да имаш мотивация при това ниско заплащане. Мотивация е да се емигрира в чужбина и там да се работи щом ще се работи.

111

nino

преди 5 години

заплатата е мотивацията която лекува мързела

110

z

преди 8 години

До ПрочетеноTi,nikoga nqma da si dobre.

109

АВРЕЛИАН

преди 10 години

нямаме казарма-имаме армия льохмани

108

Човекът Долар

преди 11 години

Аз работя на Wall Street и се мотивирам от това да раздавам мощни финансови шамари на световните капиталови пазари, след което да обладавам стройни жени и да ходя на Кайманите и Свети Бартоломей.Sent from my iOffice

107

Анонимен

преди 11 години

орбата с мързела е решена фундаментално зад океана. За да учиш в университета вземаш голям заем и след това си търсиш работа по специалността като луд. След това правиш борчове за жилище, коли и дрехи. Никой от шефовете ти не те кара да работиш повече но ти се заемаш с все по-големи проекти за да не бъдеш от следващата вълна на съкратените. Другият вариант е общинските жилища за бедни и никакъв шанс за нормално семейство.

106

Валя

преди 11 години

В магазина се засичам с познато 12-годишно момченце, не е българче, но живее тук."Добър ден, госпожо"- поздравява, аз го гледам как плаща, взема ресто и си тръгва с по един тежък сак във всяка ръка и се чудя какво не е наред. Изведнъж се сещам: не е наред това, че от години не съм виждала дете да пазарува за семейни нужди, един хляб да купи. Нито да изхвърля ***.И куп други домашни дейности някога бяха задължение на децата. Сега баби, дядовци, родители усилено слугуват. Интересно докога.

105

Ганю Балкански

преди 11 години

Сичко разбрах - че ода да си платя 100 кинта да ме потупа по топките, че да ме излекува от мързела и да ми оправи живота???Само магаре може да повярва на такава уйдурма, човек ако и да е будала, пак че се усети.Ама тъй си върви светът, докато има шарани, ще има и рибари.

104

Анонимен

преди 11 години

Всичко това се знае отдавна.Баба ми ги говореше тия неща още преди 15г. Така че тази госпожа не казва нищо ново.Тази статив е просто реклама на госпожата.

103

Анонимен

преди 11 години

Псиоложкътъ не споменува ено нещо - разликата между мързелив и мотивиран българин в безизходицата в която се намираме в момента.Начи мързеливия вика "нищо няма да правя"Амбицирания обикаля цел ден и вика "кво да правя"Резултата е един и същ - нищо.

102

Прочетено

преди 11 години

500 години бяхме машала,20 години зеер гут,50 години очен харашо,20 години сме вече ОК,кога ще сме ДОБРЕ,не знам!!!

101

Цвети

преди 11 години

Най-после да прочета някоя смислена статия...За жалост рабрах,че и аз съм болна от това и си го признавам..ама не виждам спасение.Работех по 18-20 часа на ден,без почивка и малко сън-3 години и то денонощно,но в момента в който си взех почивка уж да си почина....и зациклих...Мързела е страшен....направо неизлечим.От активен си ставаш направо пасивен....не в онзи смисъл де....

100

Анонимен

преди 11 години

Може и мързел да се нарече,но в провинцията половината магазини не работят,защото хората имат висоооока покупателна спосабност,но ги мързи да купуват.А когато заминат на Запад хич не ги мързи...Затова като завършат там и се завърнат тук с надежда,че и като им предложат ,,високоплатена'' работа за 500 -1000 лева и бързат да хванат обратно първия терминал. Такива,мързеливи работи.

99

Just do it

преди 11 години

Хора вие сериозно ли? Какво общо имат парите с мързела? В ДЕЙСТВИЕТО е истината. Нито само позитивно мислене, нито пари ще ви оправят. И не се заблуждавайтe, че само в БГ е така.

98

Анонимен

преди 11 години

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ + реклама на ТЕС, че да се заинтересуваме и да си купим и някоя *** книга по въпроса. В поне 90 % от случаите не е мързел, а липса на парична мотивация. Същите тези набедени за мързеливи младежи отиват в чужбина и на 2-я работен ден вече бачкат като японски багерчета. Мързеливата младеж не я спират ограниченията за работа и негативното (в началото) отношение на чужденците. Когато му се плаща за всеки час без уговорки, всеки работи съвестно. Но това в България не се случва.

97

до 155

преди 11 години

Много търсят работа ,в която не се работи нищо.По възможност лентяйството да се заплаща.А времето за почивки да е по-дълго от това на работа.Разбира се има и младежи ,които са сериозни и амбициозни, но макар и кризата те са малцинство.

96

хидко

преди 11 години

Тая женица, дето е учила в щатите, да вземе да покани тука учителите си за да видят как тука се успява по американски. Явно тя не може да направи разлика, та белким те направят и и обянсят след това, че да не ни заразява с прогресивните си идеи. Плюя на такива специалисти, които хвърлят вината върху хората. Хората са каквито са. Ако не им създадеш подходящи условия, те ще хабят минимум усилия и ще гледат да не се напрягат. Ако това не и е станало ясно, значи за никъф не става. Да ходи другаде!

95

Анонимен

преди 11 години

Некой са е амбицирал да ни пляка минуси понеже някак си защитаваме младите. Може би е психиятърката дето си е сложила рекламата у вестника. Че и развалим бизнесо с нашите дърдорения.

94

До 157

преди 11 години

А върви се труди де. Ти сигурно за безработица не си чувал. Че в България неофициално е най-малко 50%. "Незаети" им викат за удобство. А къде да се заемат ? На околовръстното ли ?