24

Анонимен

преди 11 години

На последно място сме по разходи за здравеопазване,но сме на първо място по ИСКАНИЯ за бърза,качествена и безплатна здравна услуга!"С трици маймуни не се ловят!"Стара българска поговорка

23

tomahawk

преди 11 години

Нали има 2 милиона за чалга ?За какво ви е здраве ?

22

Анонимен

преди 11 години

Здравето не носи печалби,може би.Но болестта определено носи големи загуби.

21

sd

преди 11 години

Здравето не носи печалби! Както и мира!

20

Анонимен

преди 11 години

Уважаеми сънародници както виждате виновни за плачевното положение на здравеопазването не са лекарите,а управниците.Така,че не си го изкарвайте на лекарите,а на управниците.Факт е,че повече от половината ни лекари са над 50 години.Защо не се разрешава на младите да специализират?И после бягали от България-ами какво да правят тук?Нямало добра спешна помощ-ами като шофьорът на сметосъбирачна кола взема 3 пъти повече от този на линейка така ще е!Иначе всички лъжат,че здравеопазването им е приоритет

19

Анонимен

преди 11 години

неокомунизъм = убийство на нацията

18

Е,така е

преди 11 години

Здравето не носи печалби! Както и мира!

17

анонимен

преди 11 години

До Клиент-1 ако знаеш..и съм убеден че знаеш колко си прав само...така е днес в България.."демокрацията" в капиталистическа България..днес повелява да не се разболяваме..трябва да е здрав като чук..и само да внася,внася и внася безспирно своите вноски..няма значение гладен ли си,жаден ли си,имаш ли работа,дом и семейство..това няма значение за държавата ..управлявана от частни чиновници управляващи парите ни и даващи ги за каквото те сметнат..КАПИТАЛИЗЪМ .= НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ

16

Клиент-3

преди 11 години

ДА СЕ ВЪРНЕ ПРЕДИШНАТА СИСТЕМА С РАЙОНЕН ЛЕКАРИНТЕРНИСТ И ПРЯК ДОСТЪП НА БОЛНИЯ ДО СПЕЦИАЛИСТА. Да се плаща,но по справедливи цени. А не таксата за старците от 3 години да е като за работещите, недостойно определена, според минимална работна заплата, вместо по минимална пенсия. ПЕНСИОНЕРЪТ НЕ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА! Премахна се от 3 год. и правилото ДА СЕ ПЛАЩА САМО ВСТЪПИТЕЛНА ТАКСА, и сега за всяка поредна отворена врата даваш по три лева. Често на ден са 9-12 лв. Оделно анализи. Обир на старцитe!

15

Клиент-2

преди 11 години

А ДКЦ са поточна линия работят с болния като с детайл, евентуално за диагноза.. Лекарят няма обща и последователна информация за болния като система, като организъм. БОЛНИЯТ Е КРАТКОТРАЕН КЛИЕНТ. Елиминиран е основен, от древността, принцип стабилен контакт на клиента(страдащия) с лекаря (и той не лекува, той консултира). Контакт почти няма поради абсурдни нормативни ограничения - само 1 месец и 2 визити в него. Е КОЙ ХРОНИЧНО БОЛЕН ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН С ДВА ПРЕГЛЕДА, И ЗА ЕДИН МЕСЕЦ.

14

Клиент-1

преди 11 години

Ние нямаме здравеопазване. То е порочно, користно, непрозрачно организирано. Неефективно и, осъзнато или не - човеконенавистно. Действащата система е ограничителна, неадекватна, стагнираща,. Страдат и лекари и пациенти. Структурите ОПЛ и ДКЦ са изкуствени, излишни. Джипитата почти не преглеждат и лекуват, те са КПП-та, диспечери, често безхаберни, по странен ред преграждат клиента от лекаря. Така, и поради естествена некомпетентност (ОПЛ не може да е специалист по всички области), застрашават живота на болния.

13

да

преди 11 години

Така ще е като се мисли само в бетон и магистрали и нищо друго...Бизнес интереси! Тези бетоновози трябва да се избиват нали така ...

12

8

преди 11 години

Xeй, лекувал ли си се в Германия Франция, Австрия, и особено в Норвегия? Защо представяш хуманни държави като людоеди. Луд ли си та казваш, че НИКАКВА услуга няма да получиш, или си заинтересован лъжлив и алчен пропагандист от порочната част на медицината. А просто си невеж хитрушко, който дори не може да смята. Защото вноските по месеци се акумулират в 40-50 годишни суми. Нещастници алчни, поругали клетвата си.

11

до 9

преди 11 години

8,5 евро ако се самоосигуряваш, а от 8% от заплата е друго нещо. Да не говорим,че дори 8,5 евро на месец на годишна база са 102 евро, което на фона на родната финансова действителност не са малко пари стига да отиваха на правилното място.

10

Към 4:

преди 11 години

Правилно определяш, че маймуните искат нещо много повече за маймунджилъците си. Oбявa: ЕТ (едноличен търговец) Маймун док приема клиенти срещу 50 лв. за 5 минутно премятане и отпращане на клиента за зелен хайвер. Издава касови бележки без гаранция за качество на премятането (излекуването)

9

Анонимен

преди 11 години

До 8Напротив,доста сме близо до безплатното,точно поради размера на месечните вноски.Попитай произволно в Австрия,Германия,Франция или Норвегия срещу 8,5 евро на месец каква здравна услуга би получил.Никаква.

8

до 4

преди 11 години

До АнонименМного сме далече от безплатното, като се вземе предвид здравните осигуровките, които внасяш всеки месец спрямо услугите,които се ползват. Безплатно е единствено за малцинствените групи.

7

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 5Кой бил Пиночет тука,казваш?

6

D-R CIC

преди 11 години

KATO ISKATE DA STE ZDRAVI,SPRETE DA PUSHITE I DA SE NALIVATE S RAKIQ

5

Анонимен

преди 11 години

Така е при Пиночет.