30

Пич

преди 11 години

Писнами от хрантутковци ,или правиш продаваш или стоиш гладен, губещ завод затваряне. Стига с това държавата да ми даде , а пък аз ще си лашкам топкитае на ляво и на дясно. Искаите си парите от КИНТЕКС .

29

До к.34 - Бачкатор

преди 11 години

Изглежда,че гладът яко те е насмел и в момента се намираш в първата фаза на оглупяването: показната храброст. Смятате, че ще изплашите всички: правителство, бизнесмените, политиците. Правителството най-малко го е еня, защото ще обяви ВМЗ във фалит и всички ще излезете на улицата. Бизнесмените няма да държат 3 хил.човека на работа, о т които 1000-1500 работят, а другите мързелувати спрягат глагола помайвам се. Политиците са най-големите мошеници. Гаранция, че след 2-3 месеца ще скимтите като кученца и ако дотогава не ви дойде акъла, ви очаква участта на Кремиковци. Него синдикатите и синдикалисти като Яначков насила го съсипаха. само че работниците отдавна зарязаха сините и *** знамена и се пръснаха по де що има софийски предприятия, а Яначков си кюти в Кремиковци. Разберете,че профсъюзните лидери са най-големите мафиоти!

28

anonimen

преди 11 години

НЕКАДЪРНИЦИ.СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ..ТОВА МИ Е МНЕНИЕТО ЗА ЕДИНСТВЕНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯ В БЪЛГАРИЯ..КОЕТО СЕ УПРАВЛЯВА И БИ СЛЕДВАЛО ДА СЕ СТОПАНИСВА ОТ ДЪРЖАВАТА..НО САМО ПО ДОКУМЕНТИ..А ИНАЧЕ ДЪРЖАВАТА Е НЕКАДЪРЕН УПРАВИТЕЛ НА ТОВА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ..НЕ МОЖЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМО ДА ПРИБИРАТ ДАНЪЦИ И САМО ДА "УПРАВЛЯВАТ" КЪДЕ ВИ Е ГЪВКАВАТА ПОЛИТИКА ГОСПОДА НЕКАДЪРНИЦИ? ВСИЧКО ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ САМО..А?

27

Анонимен

преди 11 години

До С НАМИ БОГ

26

С НАМИ БОГ

преди 11 години

До БАЧКАТОРВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ НОСЕШЕ НА БЪЛГАРИЯ ~ 6 000 000 000лв. ГОДИШНО !!!ВСЕКИ "ТЕРОРИСТ" МЕЧТАЕШЕ ДА ИМА БЪЛГАРСКИ КАЛАШНИК !!!СЕГА НАЛИ ГИ ГЛЕДАТЕ В СИРИЯ - ВЪОРЪЖЕНИ СА С БЕЛГИИСКО И ФРЕНСКО ОРЪЖИЕ ???ВСИЧКО Е РАБОТА НА ЕВРЕЙЦИТЕ ЗА ДА КУПУВАТ ТЯХНИТЕ *** И ТЪЙ КАТО ОЛИГАРХИЯТА НИ Е ПРОДАЖНА ГУБИ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА !!!ТАКА Е И С МНОГО ОТ ДРУГИТЕ НИ ПРОИЗВОДСТВА - БЯХА УНИЩОЖЕНИ УМИШЛЕННО !!!НА ЕВРЕЙЦИТЕ ИМ ТРЯБВАТ ПАЗАРИ НЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ !!!ГНУС !!!

25

БАЧКАТОР

преди 11 години

На *** които мислят че ВМЗ Сопот няма поръчки и работа ,мога да им кажа че щом бойковците го приватизират веднъж, изведнъж поръчките "чудодейно" ще дойдат. Поръчки е имало винги има и сега ,само че ги отказват умишлено. Много милиони има в тоя завод и който го лапне (а то е ясно кой) ще побеснее от пари. Големия зор сега е да го лапне без пари.

24

БАЧКАТОР

преди 11 години

Тоя филм сме го гледали '95 и '96 година при Жан Виденов първата серия, и втората серия през '97 при Иван Костов. Първата серия се казва "комунистически умишлен фалит на заводи" а втората "демократична приватизация и ликвидация" Гербери, по лош път вървите, господин министре Делян Добрев вие специално и шефчето ви мутра боко също. Ще ви платим !

23

123

преди 11 години

Делян Добрев - изп. директор, Тренчев - зам. изп. директор на ВМЗ и ще тръгне работата :)

22

Лъжете се

преди 11 години

Никаква обвързваща оферта няма да получите. На базата на собствения горчив опит от началото на 90-те години мога да ви кажа,че ще постоите така 6-8 месеца без да работите, сетне ще огладнеете яко и един след друг ще хванете пътя към предприятия, които работят.Там ще се научите на елементарната истина,че пари се дават за свършена работа, а не за престой пред машините. И ние така подлъгани от Подкрепа цели 6 месеца мъкнехме байраците, правехме протестни митинги пред министерството на промишлеността и накрая като ни налегна глада се пръснахме като пилци. Чак след 2 години си получихме дължимите заплати, силно изадени от девалвацията на лева. От трите мощни заводи нищо не остана, а оборудване на стойност стотици милиони долари беше продадено за скрап. Справка: правителството на А.Луканов и последвалото го правителство на националното спасение

21

без име

преди 11 години

В актуално .ком ни призовават да дадем шанс на Сотир Цоцаров. И да искаме или да не искаме, те си му дадоха сами шанс да продължи да цоца..

20

SS

преди 11 години

Ако ВМЗ наистина има повече от 1 милион евро задължения - значи е на тотална загуба и за всички нас е най-добре това малоумие да се префасонира основно или да се ликвидира.В противен случай - ясно кой ще плати

19

Анонимен

преди 11 години

Като ви плащаха заплатите в долари що не скачахте, аре ЗАКРИВАЙ!

18

Ф.С.В

преди 11 години

До герберите- те и БДЖ са "губещи" и БМф бяха губещи и източени . и Кремиковци и Нефтозавода и авиокомпания Балкан и хиляди печеливши отрасли но сега в частни ръчички се затрива всичко- даже си продадохме Националната Електропреносна Мрежа !!! трябва да направите губещи и Български Пощи - както продадохме Националната си телефонна мрежа !- да продадем и релсите и после магистралите на чужди алчни бизнесмени- ТЕЦ Мариците и те са при американци - на втори план е унищожението на Добруджа

17

румен221

преди 11 години

24-ти,ОТ КОГО ЗАВИСИ ЗАВОДА ДА РАБОТИ...???"До Ф.С.ВОтговор:Заплати се получават за резултат от положен труд."ВМЗ" от доста месеци няма средства за закупуване на материали,поради тази причина тъй наречените оръжейници не работят нищо"ЩЕ ТИ КАЖА - ОТ СОБСТВЕНИКА - ДЪРЖАВАТА...- АКО МЕНАДЖЕРИТЕ НА ЗАВОДА СА НЕКАДЪРНИЦИ... СОБСТВЕНИКА ТРЯБВА МИГНОВЕННО ДА ГИ СМЕНИ...!!!- И ЗАВОДА ДА РАБОТИ..., ОБАЧЕ... ПУСТАТА МУ "ПРИВАТИЗАЦИЯ"...

16

Анонимен

преди 11 години

До Ф.С.ВОтговор:Заплати се получават за резултат от положен труд."ВМЗ" от доста месеци няма средства за закупуване на материали,поради тази причина тъй наречените оръжейници не работят нищо.Искат заплати за какво?Сигурно затова че 8 часа си уплътняват времето в игра на карти и други подобни.

15

Ф.С.В

преди 11 години

Имам един въпрос -Защо след като ВМЗ Сопот е държавно предприятие -и хората с месеци гладуват без заплати- а Депутатите в Народното Събрание също са на държавна работа но РЕДОВНО получават заплатите си без закъснение-и министерства,, държавни чиновници които са стотици хиляди -пак получават редовно възнагражденията си -Не може ли те да останат без заплати за да се плати на тези бедстващи хора ? !!!!

14

кака

преди 11 години

заводът е умрялтова е истинатанека работниците не се заблуждаватВМЗ последва участта на хиляди другикойто има куража да бяга братятук ще става все по-злеуспех Ви желая и бъдете здрави,изведете децата си от тая ***

13

Vesso

преди 11 години

Безумие.Белгииците по времето на Жан Виденов купиха Соди Девня и от 7хил.намалиха работниците на 700.Вдигнаха ср.заплата над 1000лв.още тогава.Не съм чул за авария от недостиг на хора.И в момента предприятието си е работещо.На последно място сме по производителност на труда в Европа,от там и по доходи.Само мошеник може да купи предприятие при такива условия.Няма как да му излезе сметката.Идиотщина е предприятие да е на издръжка на бюджета.Стига социализъм,нищо,че винаги комунисти ни управляват.

12

Zohan

преди 11 години

Не виждам при такива условия каква приватизация ще има - запазване на работните места и работната заплата за 3 години. Дянков без да иска си го каза по НТВ. Други преприятия имало с 1/3 от работниците имали същото производство и по-добра печалба, т.е. за да е ефективно това предприятие поне 2/3 трябва да се освободят. Сега се правят на заинтересовани.Единственият начин да се запазят работните места и да се гарантира заплатата е Държавата да си остане собственик иначе следнва нова криза като ОЦК.

11

777

преди 11 години

Благодарение на Синдикатите сделка няма да има . Вместо 1000 безработни ще има 3000 такива . Как синдикатите защитават интересите на работниците ?