10

Викенти Арсов

преди 7 години

Наистина защо? Ами защото някои са им правели врътели докато ги издадат, на други са правели поръчки, на трети - други номера. И без това в България гледат да съсипят всеки, който е по - горе от тях.

9

стих от Л.Русанов

преди 11 години

На Петя Дубарова"Ще има... пак звезди и кучета... ще има,виещи към тях...като преди." П. Пенев ... И още има кучета, изплезили езици *** срещу звездите. Връстничко моя, в дните са извезани следи от кръв, следите на убити. Живеем днес, за да са живи мъртвите - ония, с бъдещето взели сбогом. И ние ли, приятелко, накърмените, усетихме, че трябва още многодокато, достигани от кучетазвезди ще тръскат златните си гривии от въжетата изплели люлчици,поетите ще спрат да се убиват.

8

лорелай

преди 11 години

Имало прекършени и задушени преждевеременно "разцъфнали" таланти... Имало търсили и ненамерили покой, разкъсвани между ад и рай "изгубени" души... Имало самотници по съдба -отхвърлени, неразбрани, разочаровани.... Имало едно време в България поети със сърца, души и крила. А днес имаме просто луди и самоубийци с диагнозата си."И кой ще назове честта, и кой-позора?" Не бойте се, няма кой - поетите спряха и да пишат изстрадани стихове, и да се самоубиват. Споменете с добро, или с книга мъртвите

7

Анонимен

преди 11 години

Защото са прекалено чувствителни, иначе нямаше да бъдат поети. А светът не е за такива хора, и ги оценява чак когато ги загуби.

6

Анонимен

преди 11 години

Хемингуей :жената , която е обичал и семейството й , се обръщат към него с почитание , след като става известен .А той си казва , но " вчера " аз бях същият човек, със същите написани книги , само дето не бяха публикувани !

5

Анонимен

преди 11 години

Личната трагедия и самота !

4

Читател

преди 11 години

Книгата изглежда хем мрачна, хем изключително интригуваща.

3

Кръстьо

преди 11 години

До АнонименЗащото психиката им е лабилна.Защото това което поетите предлагат е красиво облечена лудост.Защото те са неприспособими и неадекватни спрямо бързо променяща се среда.Защото са "лузъри".Я колко некрасиви и непоетични причини да се обясни една глупава постъпка ...

2

Анонимен

преди 11 години

Щото имат повече естроген вместо тестостерон.

1

Анонимен

преди 11 години

Защото са нежни, раними и неразбрани души !!