42

Дистрибутор

преди 11 години

....95% от мандрите работят на черно и не декларират цялото си производство, съответно няма документация за производство----за дистрибутор---за магазини--за проверяващи----плащане на данъци към институции, а нечий джоб поема определени средства за да се случва всичко това....и докога....взимат млякото от селата и не плащат на горките хорица с месеци и те стават зависими от мандраджийската алчност """да се покажем с някоя по нова кола или имот, да ходим на почивка на малдивите...и т.н."""" ....

41

Ха,ха,хааа...50....

преди 11 години

...и аз си я харесвам тая Държава--уж,всеки разбира от всичко , ама ако го накараш да ти свърши работа--ще се хапеш за ***,...."защо си го накарал"...!ТОВА СА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И СПЕЦИАЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ---ОТ ВСИЧКО "ПО МАЛКО"...та накрая , "НИЩО"!КАТО ПРИ СОЦА...."направи си сам"!!!

40

Анонимен

преди 11 години

Пука ми ....купувам си мляко от частници !1,50лв....ама е супер и.... истинско мляко !А, вие яжте *** на веригите----да ви е здраве!

39

Анонимен

преди 11 години

Е това най и харесвам на тая държава.Всеки от всичко разбира и нищо не върви

38

Анонимен

преди 11 години

Това отдавна трябваше да се направи.Неможе манраджийта да вика на производителя - "щи изкупя млякото на 20ст./л. (щото толкоз ми идва литъра палмов бъркоч с който правя сиренето)" и производителя да е принуден да продава мляко под себестойността.Напълниха си гушите с пари тия мандри и ся като искат да им секнат статутковото и ревнаха.Видиш ли били на загуба. На загуба ама друг път... печалбите отдавна са им в друга държава.Просто са решили, че печалбата не е това което беше и вече не им тряб

37

Made in Bе-geto

преди 11 години

Мандрите у българско наблягат на палмово масло(вреден за сърдечно съдовата система)тровят народа с химия и ***.Избягвам продукти произведени в Бг!!!!

36

emos

преди 11 години

Интересноооо,тука пълно с разбирачи,бизнесмени,предприемачи и др. и всичките от соииии бре.А има и още по голяма работа дето за по 100 бинки строят мандри а живеем в най пропадналата държава.Но сега като възобновим производството на огледала,нещата ще потръгнат.На всеки *** по едно безплатно огледало

35

herco

преди 11 години

Скъпо, много скъпо. Цените три-четири пъти надолу и тогава пак пуснете статийка за продажбите им.

34

браво

преди 11 години

Спряха вноса на палмово масло ,и резултата се видя!!!

33

макето

преди 11 години

Стар съм вече да мислим мозъка ми е изкуфел кат на офцете а ако купувам купечка ракия ке фалирам за една седмица но гражданието ако искат и по 200лв да си купуват сиренето се ми е тая

32

Петков

преди 11 години

От колко литра мляко се прави 1 кг.сирене.

31

стефанова

преди 11 години

Така е като мандрите се държат от мутри, които нямат понятие от млечнокисела ферментация и от това колко е важен лактобацилус булгарикус за здравето и дълголетието на българите! Другото много важно нещо е да се плаща добре на хората които отглеждат крави овце кози, за да не се внасят млечни концентрати от вън!

30

Анонимен

преди 11 години

Всичко е до суровината. Млякото трябва да е евтино, че и сирене и кашкавал да са евтини. Но за да стане тая работа трябва да има много животни - крави и биволици, овце и кози. А тях ги няма. В пъти и то в много пъти намаля бройката им. Няма и кой да ги гледа. По селата само старци и *** са останали. Добре, че има и богати фермери, които поддържат някакво ниво, но това не е достатъчно.

29

до 6

преди 11 години

Имаш много въпроси, на които има един отговор и той е лакомия и корупция от там идват всички проблеми. Ако има производство на млеко и млечни продукти в българия ще се плащат данъци, ще се отварят работни места и общо взето ще вървят нещата, но така няма да влизат пари в политическите каси и в джобовете на крадливите власт имащи. Затова се унищожава всичко и почва да се внасят суровини само от контролирани доверени фирми и парите отиват по предназначение. Така е вече във всички сектори, капиш?

28

vesko

преди 11 години

Защо правят мандри с капацитет да покриват нуждите на два континента.Дали не е по ефективно да задоволиш само местните нужди от мляко , сирене и кашкавал със собствено производство на мляко.В крайна сметка може би просто трябва едни пари да си намерят мястото.

27

Анонимен

преди 11 години

Истинско сирене не съм ял от 1990.Всичко е тебешир,сухо мляко,а мазнината в него е от палма.Не ,че и през соца беше кой знае какво,ама имаше и мляко в сиренето.Да преди това извличаха масло за да има и краве масло,но сиренето си имаше вкус.Кашкавала също,но зрееше 80 дни,а сега за 8 часа с някаква химия и хайде на пазара.А онова през соца дето беше добро и евтино,сега му викат ''био''.На бирата и викат ''жива'',а едно време си беше всичката такава.А какво им пречеше да запазят качеството по БДС?

26

макето

преди 11 години

Баце и аз си произвеждам домашно сирене ама това е за пазара тия сметки и за въпросните мандри в Бг а не кой какво прави в къщи . Знаеш ли то и ракията излиза евтино в къщи ама на пазара е скъпа така че освен да правиш нещо е хубаво и да мислиш

25

НИША

преди 11 години

За направата на една ботикува мандра са необходими 100 000 лв. и по малко дори .ще се изкърти от работа защото има пазар за качество

24

maketo

преди 11 години

До 25 не си прав баце язе си произвеждам овче сирене но за мен си него нема да го видиш на пазаро и ми пука на чорапите за твойте сметки

23

otg do 19

преди 11 години

За направата на 1 кг сирене 8 л мляко 3,20лв. тр.разходи20 ст за литър или стана 4,8лв.работници разходи допълнителни още 20 ст.зал. стана 6лв. 30 % надценка от производителя за възможност за отстъпки до 15% надценка за вериги та цената стана 7,80 и 20% ДДС или стана 9.50 лв. после се дава на търговци който оскъпяват до 30-50 % и ДДС и др. ако се рекламира много и т.н Но няма производител в БГ КОЙТО ДА ПРОЙЗВЕЖДА ТАКОВА СИРЕНЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ КАКВОТО И ДА КАЗВАТ