37

kris73

преди 11 години

vsi4ko e za neft,vazspirane na kitai,protivopostavqne na rusia...

36

kireza

преди 11 години

До сУчастниците в метежа срещу Кадафи сега се ужасяват от това,което са направили,много от тях потънали в мизерия се самоубиват!Американците чрез натарска фирма изнасят петрола без оформяне на каквито и да са документи,така че Либия нищо не може да си поиска в замяна!АБСОЛЮТЕН БАНДИТСКИ ГРАБЕЖ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!!!

35

с

преди 11 години

чудя се как ли живеят либийците сега

34

Валя

преди 11 години

Целта беше същата като на източноевропейската пролет. Направиха голямата репетиция на наш гръб и разбраха, че действа.

33

EDIN GRINGO

преди 11 години

KAK PAK EDIN PYT NE ZASTANAXA TIQ DOLNI AMERIKANCI NA STRANATA NA DOBROTO NQMA TAKAV SLU4AI SLED 2 SVETOVNA VOINA MRASNI ZLI GADINI

32

anonimen

преди 11 години

CELTA NA ARABSKATA PROLET SA AMERIKANSKITE MRASNI INTERESI ESTESTVENO.NO KAKTO VINAGI ZASMARDQ QKO NA MRASSNI QNKI I PROLETTA SE OAKA KAM ISLQMIZAM ZA KOETO RUSNACITE PREDUPREDIXA MNOGO PREDI TOVA.KOITO SLEDI I 4ETE NEZAVISMI IZTO4NICI ZNAE TOVA

31

ВВ

преди 11 години

Всички знаем каква беше целта на "арабската пролет"!Да се сложи ръка на нефта и в арабските страни да дойдат ислямисти на власт.Какво намериха при Кадафи?Не това ,което търсеха.А умират толкова много невинни хора в тези години.Всичко е дирижирано и предварително планирано.Не се заблуждавайте!

30

Пилат Понтийски до39

преди 11 години

Приятел, провери хронологията. Изострям вниманието ти на факта, че събитията в Сирия започват преди 22 месеца. Сам си провери кога започват в Тунис.

29

до Пилат

преди 11 години

Приятел, Арабската пролет тръгна от Тунис, Алжир, Йордания, после Египет, Либия и накрая Сирия.Иначе си прав...

28

Пилат Понтийски

преди 11 години

А някой помни ли въобще от къде тръгна прословутата "Арабска пролет". Тръгна от СИРИЯ преди 22 МЕСЕЦА, А ТАМ ОЩЕ НЕ УСПЯВАТ ДА СВАЛЯТ "ДИКТАТУРАТА"!!!!Толкова безмислен анализ скоро не бях чел.Помните ли какво стана в Афганистан. Въоръжаваха "муджахидините" за борба с руснаците и ... 20 години по-късно "муджахидините" станаха "талибани" и трябваше да ги "свалят" от власт. Това се очаква да бъде и Сирийският сценарий. и един дребен детайл 22 МЕСЕЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗНАВА, НЯМА РЕСУРС!!

27

Пивовар

преди 11 години

При арабите стана това, което стана при нас преди 23 години - подмяна. Нищо добро не ги чака.

26

Анонимен

преди 11 години

Арабите нямат никаква вина. Главен виновник е световният държавен терорист САЩ. Следствие от обединението наречено Евросъюз. Целта е заграбването на арабския нефт и доминант над целия свят. И не се правете че не знаете, просто не го казвате. В арабския свят никога вече няма да има мир и спокойствие. На етническа и верска основа ще има конфликти и съответно терористични актове. Гладът ще доведе до тази реакция. С една дума нищо добро от демокрацията на САЩ.

25

Анонимен

преди 11 години

я се научете да пишете - "....извънмерен страх"

24

АНТИАЛЛАХИСТ

преди 11 години

ВРЪЩАНЕ НА МЮСЛИТАТА В КАМЕННАТА ЕРА !!!! ТАМ КЪДЕТО ИМАШЕ ЗАЧАТЪК НА ЦИВИЛИЗОВАНОСТ И ИЗМЪКВАНЕ ОТ МРАКОБЕСИЕТО НА РЕЛИГИОЗНИЯ ФАНАТИЗЪМ,ТАМ СТАНАХА И Т.Н. РЕВОЛЮЦИИ.....

23

Анонимен

преди 11 години

"Каква всъщност беше целта на Арабската пролет?"Замяна на режими неудобни на САЩ с техни марионетки... както винаги.

22

7

преди 11 години

Криво-разбраната демокрация !

21

КАКВА Е ЦЕЛТА?

преди 11 години

НАМАЛЯВАНЕ НА АРАБЕСКИТЕ, ОТТАМА СЛАБИ И ЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ. ПОСЛЕ СЪЗДАВАНЕ НА НОВ ОБЩ ВРАГ С КОЙТО ДА СЕ ВОЮВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, ЗАРАДИ ВОЕННОПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС А И ЗАРАДИ ИКОНОМИКАТА, ИЛИ НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. ДОКАТО ЗАВИСИМ ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ХАЗАРИ-БАНКИТЕ ТАКА ЩЕ Е .

20

войн

преди 11 години

19 и 20....колко мъка има по този свят БОЖЕееее !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19

брбр

преди 11 години

Е извинете но толкова плоска некомпетентнта и поръчкова статия отдавна не бях виждал.Мисля че забравяте че българската аудитория в поголямата си част е със средно и висше образование и никога не е отучвала да мисли сама за разлика от някои "велики" нации. Надявам се поне да си ви заплатили добре за писанието че ако и зле платено са остава само резила от написаното.Поздрави.

18

Пеци Трици

преди 11 години

Факт е, че повечето режими, които дойдоха през 50-те и 60-те години след антиколониални въстания и войни бяха антизападни и антибуржоазни, защото тези държави бяха смукани векове от европейски поробители. По тази причина те потърсиха и намериха подкрепа за изграждането на новите си държави при СССР и страните от Източния блок. Мароко, Алжир, Либия, Египет, Сирия, Йемен, Ирак - всички се измъкнаха от средновековието благодарение на помощта, коато получиха от соцлагера. Сега се връщат обратно.