47

Защо ?

преди 11 години

Плевнелиев беше на Шипка , да почете героизма на българското опълчение до пристигането на руските войски ?А не може да излезе -- за освобождението на София ?Съобразявали се с някои ?

46

До 50.

преди 11 години

Абе *** , Цар Борис е отровен в самолета си , по нареждане от Хитлер .Царят отказва на Хитлер , България да Вземе участие във войната !След този акт наследника на царя са го криели и не са заминали за Австрия или Германия , а за близкия Изток докато дълго след войната им дават подслон в Испания !То бива простотия и неграмотност , но някой са си откачени тук и това е !

45

Трудно

преди 11 години

Пътят за София ( през Балкана , на онази мразовита зима) за руските воини е бил труден и убийствен , но са го направили и са освободили София !Поклон пред загиналите българи в града и руските воини !

44

Вечна Слава!

преди 11 години

Слава на руските воини, преминали Балкана при нечовешки условия и освободили София от турската ***! Слава на генерал Гурко! Някои написа: "финландски, румънски и полски воини...". Слава и на тях, но... загиналите в тази война финландци (и шведи!) са 23-***, и всички те са загинали при Горни Дъбник. Румънските герои са дали живота си главно при Гривица и това е предмет на заслужена тяхна национална гордост - има голяма фреска в Атенеул Ромън в Букурещ. Освобождението бе извоювано с руска кръв!

43

На братушките - осво

преди 11 години

Изминало време, но няма забраваЗа руските воини - славни дедиЗа тяхната сила и храброст, и славаЗа техните внуци с искрящи звездиНяма по-мило, по-свидно богатствоИ няма по-верен, по бащински щитОт българо-руско славянското братствоИзляно от огън и кръв, и гранит

42

С НАМИ БОГ

преди 11 години

До Това е глупаво!ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА *** ЗА КОИТО ДАДЕН ПРАЗНИК НЕ Е ПРАЗНИК - НЕ СИ ЕДИНСТВЕН !В САЩ ПРАЗНУВАТ 04.07. КАТО НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК МАКАР, ПОЛОВИНАТА СТРАНА ДА СЕ Е БИЛА С-У ДРУГАТА ПОЛОВИНА!ВЪВ ФРАНЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК СА ИЗКЛАЛИ МОНАРХИЯТА СИ !В РУСИЯ 1917г. КОМУНИСТИТЕ ЕВРЕЙ СА ИЗКЛАЛИ 25 000 000 ОТ ЦВЕТА НА РУСКАТА НАЦИЯ!ТАКА,ЧЕ ЗА ПОМАЦИТЕ ПОБЕДАТА НАД ТУРЦИЯ - "ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ" НЕ Е ПРАЗНИК !СОРИ !!!!!

41

С НАМИ БОГ

преди 11 години

До АнонименЗНАЧИ РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА НИ БОМБАНДИРАЛИ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА МРАЗИМ РУСНАЦИТЕ И ДА ЛИЖЕМ ........... НА АМЕРИКАНЦИТЕ ?!ФАШИСТА БОРИС Е ОТРОВЕН ОТ"РУСНАКА"ХИТЛЕР !ТУРКОФИЛА СТАМБОЛОВ Е УБИТ ОТ "РУСНАКА"ЧЪРЧИЛ !СЩИЯ Е ТОЗИ КОИТО ПРЕДИЗВИКА БАЛКАНСКАТА ВОЙНА !ЯВНО ОТ ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР СА ПУСНАЛИ ЦЯЛОТО ГЕРБЕРЮРГЕН И ШАЛОМЮРГЕН В ОТПУСК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ !ДЕРЗАЙТЕ- ДИАГНОЗАТА СИ Е ДИАГНОЗА !ФАШИСТИ, ЦИОНИСТИ И КОМУНИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ = ГЕРБ = ГРОБ

40

Това е глупаво!

преди 11 години

ДА СЕ ПРАЗНУВА "НЯКАКВО ОСВОБОЖДЕНИЕ ИЛИ 3-МАРТ" ...СИ Е ЧИСТА ГЛУПОСТ ,АМА ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА!НЕ МОЖЕ ДА ИМА "НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК" ИЛИ Т.Н."ОСВОБОЖДЕНИЕ" ,КОГАТО 1/5 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ОТ МЮСУЛМАНИ И С ТУРСКО ЕТНИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ!ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ , ЧЕ ...И ТЕ ПРАЗНУВАТ ТОЗИ ПРАЗНИК И "ОСВОБОЖДЕНИЕ"???!!!...ЩОМ ЕДИН ПРАЗНИК ---НЕ Е ЗА ЦЯЛАТА НАЦИЯ И НЕ СЕ ПОЧИТА ИЗЦЯЛО ОТ НЕЯ-- , ТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "НАЦИОНАЛЕН"!!ТОВА Е ПРАЗНИК НА РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ !НЕ НА НАЦИЯТА!!!!

39

Veselin

преди 11 години

Ако знаеха само, че още хората сме роби хич нямаше да се празнуват тия празници ,само че системата е друга малко по съвременен вариянт казва се див капитализъм, но го украсяват малко с думата демокрация да не звучи грубо .Робуват на чорбаджиите за много по малко от колкото им се полага почти нямат лично време, защото след дългият работен ден се връщат хапват на бързо пред телевизора, където тече пропаганда и следващият ден отново за нормална почивка или няма да му дадат толкова дни или пари няма

38

Анонимен

преди 11 години

В прекрасната книга (или във филма) на Стефан Дичев "Пътят към София"всичко е описано най-добре. Поклон и пред френският и италиански консули Леге и Позитано спасили живота на повечето жители и града от опожаряване. Поклон пред саможертвата на братята руси, финландци и румънци, загинали за нашата свобода.

37

Shark

преди 11 години

Не съм от София но поздравявам всички софиянци с празника на Освобождението на града от ТУРСКО РОБСТВО! И мисля че трябва всеки град да си празнува датата, на която това е станало. Защото трябва да се гордеем че сме българи и че имаме хилядолетна история. В момнета в Турция се правят опити за подмяна на историята и нейното тълкуване, говорят до припадък колко велики са били. Реално имат едни примитивни султани, мислели само за войни и кланета,ако не -за харема. И никакво културно наследство!!!!

36

софиянец

преди 11 години

Поздравявам всички на които дядовците им са родени и живяли в София.Моля да се преброим, зная че сме малко.

35

Анонимен

преди 11 години

От кого са се освободили шопите като точно там единствено са се строели редути и то с помоща на шопите.Ти шоп опълченец виждал ли си!!!!!!!!!!!

34

y-y

преди 11 години

Vlady = ДПС-аро турски невеж манипулант с двойно гражданство. Апропо, скоро ще трябва да се ликвидира двойното гражданство, защото така двойните(по невъзможност да са тройни) граждани така крият дължимите данъци. Ало, Дрянков, какво се правиш на ni vu, ni conu- ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ КРИТЕРИЙ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРАВОТО НА ГЛАСУВАНЕ. Не си плащал данъци на България нямаш право да гласуваш на нейни избори. Толкоз. А не на нас да ни съдираш задниците от данъци и такси, пък 450-500 хиляди, непомирисали български въздух, неродени и не живели в България, ***, да гласуват някъде си из Анадола, какво да става в България. Крайно време е Цецка Цакачева, вместо да заема корпоративни позиции и от длъжността на Председател на най-висшия орган в България, радостно да твърди (безобразие!) пред банскалии, че ще имат незнам си колко писти (та съвсем да бъде изоставен и без това малокултурния курорт), да реши въпроса с ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДВОЙНИТЕ ГРАЖДАНИ.

33

С НАМИ БОГ

преди 11 години

До сдс-арВИНАГИ СЪМ СЕ СЪМНЯВАЛ, ЧЕ СДС БЕШЕ СЪСТАВЕНО ОТ *** В ДКМС КОИТО БЯХА ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ И МАЙКА СИ И РОДИНАТА СИ ЗА КАРИЕРА И ВЛАСТ!!!СЕГА СЪМ СИГУРЕН !!!ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ШЕСТВИЕТО ЩЕ СВЪРШИ ПРИ ЖАЛКОТО ПОДОБИЕ НА ПАМЕТНИК НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ?!?ОПЪЛЧЕНЦИ НЕ СА УЧАСТВУВАЛИ В ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СОФИЯ ???ТРЯБВАШЕ ДА СВЪРШИ ПРИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ- АМА ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ ОЩЕ НЕ МУ Е РЯЗАЛ ЛЕНТАТА !!!ЦАРЯ ЩЕ ЧАКА СЛЪНЦЕТО ДА ГО ОТКРИЕ ЗА ТРЕТИ МАРТ !!!ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО СЛЪНЦЕТО

32

Анонимен

преди 11 години

София е град с хилядолетна история. На когото не му харесва този факт, проблема си е негов. Това, че над 500 крепости са разрушени по българските земи, че са ни използвали като стадо "рая" и са ни третирали така, без никакви права, освен да издържаме империята и да й осигуряваме роби за пазарите и еничари за армията също е безспорен факт. И сме имали историческия шанс да се разминем със съдбата на арменците. Та не ми говорете за турско "присъствие". Турция никога не ни е била приятел.

31

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 30 да прав си няма калта по улиците ,защото София е била тогава едно голямо село... А СЕГА Е ЕДНО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО СЕЛО... 2 000 000 ***!!!!!!!!

30

С НАМИ БОГ

преди 11 години

До Анти-туркофилЗНАЧИ Аамед Доган -агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г ЗАТОВА СЕ КОТИРА ЗАЩОТО Е ПОЛУТАТАРИН НИЩО, ЧЕ СЕ ТУРЧЕЕ ?!?!?

29

Анонимен

преди 11 години

До Анти-туркофил След освобождението Стамболов и Буров масово изкупуват парцелите в центъра и след това ги продават на държавата стократно по скъпо.И сега нищо ново под слънцето.

28

Анти-туркофил

преди 11 години

А самият Стефан Стамболов е известен с това, че по време на Априлското въстание се крие при една *** в Търново. Голяма грешка на Васил Левски е да назначи подобен туркофил на толкова важна длъжност. След Освобождението този туркофил толкова силно желаел да ни върне в орбитата на Османската империя, че отишъл при султана да го моли за "обединение"!Всъщност ако му погледнем лицето на туркофила Стефан Стамболов- той не е българин, той е татарин, с дръпнати очи, типичните татарски форми...