196

аребе

преди 11 години

До 204Че ти да не си мислиш, че Боб Марли е умрял от трева?!? Никой не твърди, че канабисът има безсмъртни свойства, а по-скоро че няма толкова вредни; в някои случаи по-скоро има дори лечебни свойства, но далеч не е панацея. Ти на децата си(ако имаш или когато имаш) даваш ли да пушат, пият и е*ат, че иронично пишеш да се дава трева от ранна детска възраст? За да не се употребява масово от ранна детска възраст единственото решение е да има контрол, а това означава тревата да не е забранена!

195

Спонги

преди 11 години

До до спонти 208Съвсем случайно или по-скоро нарочно съм запознат с тези неща. За съжаление онкологичните заболявания са безброй и лечението им не винаги е успешно. Не трябва да се забранява възможността марихуаната да помогне на когото може.

194

до спонти

преди 11 години

равят със стреса.Позволява по различен начин да се почуства музиката и другите изкуства.От марихуаната се извлича маслото и то е много ценно в медицината,лекува онкологични и други заболявания.Но всичко е въпрос на знание,как да се употребява правилно и разумно.Всичко друго което се продава от дилъри и подобни хора е НАРКОМАНИЯ.НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА ОТ КОЕ Е НОРМАЛНО.И ЗАЩО ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ КРИЕШЕ ТОЗИ МЕТОД ЗА БОРБА С РАКА..ЗНАЕШЕ СЕ ОТ МАЛЦИНА.ПОЛЗВАХА Я КАТО НАРКОТИК ЗА НАРОДА.

193

до спонти

преди 11 години

Марихуаната усилва текущото настроение, предизвиква лека еуфория и забележимо изостряне на всички сетива , променя себеоценката и усещанията за пространство и време. При високи дози е възможно да се наблюдават слаби халюцинации, предимно при хора, които имат опит с употребата на халюциногени. Наблюдават се по-често слухови, отколкото зрителни халюцинации, възможни при висока доза са леки халюцинации със затворени очи. Според употребяващите, тревата има успокояващо действие и им помага да се сп

192

Спонги

преди 11 години

В Израел има програма за медицинска употреба на марихуана. Има сортове с различно предназначение. Марихуаната е единственото природно средство за лечение на глаукома. При онкоболните помага за преодоляване на гаденето при лъче- и химиотерапия. Има обезболяващо въздействие. Остава открит въпросът за контролът при използването на тревата. В мафиотска държава няма как. Иначе си е наркотик. Не е за препоръчване да го ползват здрави хора.

191

До Дядо

преди 11 години

Аде,бе дядо пиши нещо,виждам че много ги разбираш.Щото ние у нашто село ядем доматите с колците и не разбираче много,много от тия хубави работи.Ша *** прощаваш ама съм любознателен и аку може напиши ми как да го мземам тоя ялексир,щото смятам вече да ставам модерен пич Не ща да съм *** кату ония дето не земат.

190

Баба ти

преди 11 години

Сигурно и Боб Марли е бил толкова добре запознат с марихуаната,затова се споминал.Бог да му прости ,че бил вещ в тази област.Ние невежите и простаците ще минем и без тревата на боговете.Щом му се иска на човечеца нека да я ползва,предлагам още от детска възраст да привикнем децата си към това лечебно удоволствие.Така те ще се чустват още от детските си години силни и щастливи.Бат Боко да вземете в парламента да вкарате закон и децата на България да са мили,добри и послушни за напред.Какъв кеф!!!

189

аребе

преди 11 години

...аргументи в своя защита, а не обичайните клишета, че друсали само слабите, а другите били силни, че наркотиците(винаги обобщено без разлика) убивали и други такива, родени от главите на незапознати и по-лошото-неискащи да разберат нещо ново. Затова и още някои си мислят, че марихуаната се инжектира, а от мастурбирането се ослепявява и са твърдо убедени че са прави.

188

аребе

преди 11 години

И аз, както повечето хора мога да кажа, че разсъждавах в същата равнина, която ни учат от малки-с много забрани и дезинформация. Принципното ми отрицателно мнение за наркотиците+многото предразсъдъци ме водеха до същите глупости, които някои умници против канабиса пишат. Е, напънах се да вникна по-дълбоко в тази тема и наистина съм изумен какви неистини и повърхностни мнения витаят в обществото по този въпрос. Много малка бройка са тези, които отричат тревата, но прилагат все пак някакви...

187

Дядо

преди 11 години

До мама Като гледам "борещите се" и "справящите се се сами" си мислят че марихуаната е бягство от действителността показват единствено колко са невежи говорейки абсолютно наизуст. За простаците работата е ясна само дето като се видят в големи пари обикновено започват направо с кокаин. Питайте повечето мутро-чалгар/ки/и. А ако се погледнат ПТП или криминалните хроники направо трябва да забранят алкохола - смазващо превъзходство над всички останали в-ва в подпомагането на погребалния бизнес.

186

мама

преди 11 години

Остава предизвикателството за хората,отричащи марихуаната,да поднасят мнението си по-културно и аргументирано.Защото засега го правят доста примитивно,а това говори достатъчно!!!

185

мама

преди 11 години

Останах с впечатление,че тука е пълно с бездушни и озверели простаци,които нямат рационално решение за такива проблеми.Мнението на 188 е абсолютно вярно,но не виждам други мислещи хора,които с умерени думи да ме убедят,че марихуаната е някакъв тежък наркотик,който подлежи на строги нормативни забрани и гонения на вещици.В българското обществено съзнание трудно ще се зародят въпроси за полезността на този 100% натурален,органичен продукт.Или поне ще го оставим за неопределено бъдеще...

184

но комент

преди 11 години

Издръжката на един затворник надминава 1000 лева месечно,ръбове!Топло, храна , па стени па надзиратели, баня,доктор и т.н.И от къде на къде да държим затворени наркоманите и да ги храним, щото много сме паралии ,нали?Има смешни работи-стотни от грама намерили и в затвора!

183

но комент

преди 11 години

Да бе, хайде и алкохола да обявим за забранен, и който се хване пиян-в затвора!Представяте ли си какво веселие ще настане за полицаи, надзиратели, па съдии, па прокурори!Всеки ден по хиляда осъдени!Всеки ден- хиляда в затвора!На издръжка на тъпанарите, дето се прехласват по поицейщината.В Калифорния се усетиха, че половината бюджет на щата отива за издръжка на затвори, и щата им фалира , но нали преди това угаждаха на любителите на строги закони и "здрави"ръце?

182

мама

преди 11 години

191 - жестоко грешиш,а и такива неща не се пожелават,когато имаш страх от Бог и поне капчица морал!!!Как не те е срам!!Умолявам всички хора да се говори повече за това-особено,когато става въпрос за такива страшни болести като РАК и МС.Хора като 191 могат да докажат единствено,че нямат нито родители,нито деца!Темата е изключително сериозна и не бива да се допускат подигравки,особено от хора,които НЯМАТ отношение по темата!

181

До Анонимен

преди 11 години

Ами ционистите бая зор ще видят,ако вземат да отстраняват всеки,който не е със тях.Богоизбраните да слязат на Земята и да видят действителноста в очите,че цял свят реве от тях и вече ще им е трудно на политическата сцена с тия номера.

180

Анонимен

преди 11 години

SVETOVEN HAOS SKRIT POD MASKATA NATECHENA DEMOKRACIA. I RIMSKATA IMPERIA E VARVIALA PO TOZI PAT. ZALKO CHE CHOVECHESTVOTO NE SE ICHI OT GRESKITE SI ,A UPORITO GI POVTARIA.

179

мама

преди 11 години

Да продължавам ли?Следващият ми пост ще е за духовното и религиозното значение на използването на марихуана.Но май няма смисъл.Интересно е все пак,дали крайни противници по темата `трева` са готови да изслушат и уважат чуждата позиция?Някой?

178

мама

преди 11 години

Изключителни са болкоуспокояващите качества на марихуаната - в България,въпреки че е нелегална се употребява от онкоболни,стига да имат възможност да си я набавят.За ужас на майките-марихуаната е от най-добрите средства при нормално раждане-далеч от вредите на епидуралната упойка и банките с окситоцин.Тревата проявява още едно чудодейно влияние - върху болестта множествена склероза,която е нелечима със съвременните мед. средства.

177

До Мама

преди 11 години

Мамче, много си права.Но това се прави в специализирани заведения наречени болници и се прилага от лекари със нужната подготовка и знания.А не всеки да си пише свободни съчинения,че били много полезни,то и меда е полезен,но взет в големи или неправилни дози е отровен.