75

Анонимен

преди 10 години

До Borislav IvanovPich,na 100% sum siguren che gi lujesh.razgledah profila ti-ne moje da si ''dupe'' i v sushtoto vreme da ti treperi glasa kato govorish za tova.Edno shte ti kaja-evala che si izmislil nachina.Evala i che ''na4ina raboti''.Kefqt me takiva hora kato tebe- bluskash si glavata kak da precakash sistemata,a kakuv e kef da gledash glupaci okolo tebe.Shte te hvanat ,ako te podlojat na nqkolko ured4eta:))

74

shahmatist

преди 10 години

Борко никога не би измамил ! Истината е , че българските гросмайстори го нападат без никакви доказателства , защото ги бие като по този начин не само им взима парите , но ги и унижава ! Българските гросмайстори пречат за развитието на шаха в българия . Борислав си е талантлив , познавам го от 6 години и не е спрял да чете и да прави свои изработки , по 8 часа на ден се занимава с шах и има бъдеще в това , но вие му попречихте . Отказахте и младата надежда Киприан Бербатов , който се развиваше по-добре и от топалов !

73

FEN

преди 11 години

youtube/watch?feature=player_embedded&v=cx0nurp-mpM

72

Анонимен

преди 11 години

Zdenko Kozul vs Borislav Ivanov е партията в chessgames dot, че гледам, че линковете нещо излизат цензурирано.

71

Анонимен

преди 11 години

Ако не друго това поне показва, че и гросмайсторите могат да бъдат разбити като патзери и понякога ги местят без много-много да смятат, шахът освен стратегия, е и тактика.chessgames/perl/chessgame?gid=1703537Като тази партия.32. Kc5 ??Кой му е виновен сега, че е загубил. Стигам до извода, че дори и по-силните играчи наблягат на теория, стратегия, всичко друго, но не и достатъчно на тактика.

70

Borislav Ivanov

преди 11 години

Abe igrach...ae idi da si poigrash s ruchickata mejdu krakata.Chakai chakai sa se setih ti si onq neshtastnik deto pie rakiq po vreme na partiq hodi do toaletnata za da ovrushta.Ae hodi da se hvurlish ot nekoi most

69

Играч

преди 11 години

Борислав Иванов не само не играе добре шах, но и е неграмотен особняк. В шахматните среди е известен като измамник и никой не го взема насериозно. Срам за България!

68

Ludi li ste

преди 11 години

Технологията толкова е е развила, че теоретично негови приятели в съседната стая, в София или в Антарктика биха могли да му изпращат сигнали за ходовете чрез чипове, имплантирани под кожата, в ухото или в зъб чрез вибрации, каза Кларич. Той добави, че днес в щабовете на много от водещите шахматисти има много повече програмисти, отколкото шахматни гросмайстори. Яко научна фантастика, тамън си мислех, че не е лъгал, ама тук направо ме убедиха в обратното. :)

67

Ludi li ste

преди 11 години

Да беше на ниво 2700 разбирам, но това, че някой прогресира по-бързо, не значи непременно, че лъже. Има хора, които по една или друга причина не играят много турнири и на по-висок начален коефициент спокойно могат да извадят начално ФИДЕ ЕЛО около 2200, че и повече.

66

Ludi li ste

преди 11 години

Той е шахматен програмист, който да кажем от май 2011 г. досега е спечелил само една точка за рейтинга си, а сега на този турнир цели 60. Ходовете му на турнира бяха като на шахматен компютър, което най-добре се видя в мача му с Йованович, където направи всичките 115 хода компютърно, а това е невъзможно за един човек, каза Кларич.Невъзможно е само в ограничените представи на някой. Като си се издънил, после друг ти е виновен за това.

65

Ludi li ste

преди 11 години

Единственото, което му е неприятното на случая е отношението на хърватите и те са му се извинили (оставаше и това да не направят) за първосигналната и малоумната си постъпка.

64

Ludi li ste

преди 11 години

Абе какви глупости сТе писали тук, някои от вас, не мога да разбера. Аз също съм шахматист, играл съм и в турнири, в които е участвал Борислав Иванов. Нямам намерение да се представям тук, обаче мога да ви кажа само, че това са пълни глупости. Момчето си играе добре и прогресира. Който е играл повече шах по турнири знае, че една разликата в ЕЛО-то от 200 точки (понякога и повече) на такова ниво, не винаги е достатъчна за това по-силният шахматист да спечели.

63

sa6ko

преди 11 години

До Я.М. Нищо чудно че познаваш самия ти си хомосексуалист :D

62

Я.М.

преди 11 години

В интерес на истината познавам много хомосексуалисти. Те са образовани хора. Не зная на какво се дължи вашето критично отношение към хомосексуализма. Предполагам вие се срамувате от факта, че ви смятат за такъв!

61

Янислав Милошевич

преди 11 години

Борислав, от 20 години преподавам славянски езици и култура. Такива видими *** като вас са ми напълно ясни. А относно случая, много се съмнявам да сте мамили. Просто такъв откровен *** като вас не е в състояние да измисли система за мамене на шах. Пожелавам весели празници на всички!

60

Анонимен

преди 11 години

Бориславчо е отказал мач на Куртенков :)Абе за всеки който е тренирал и е играл по турнири случаят е ясен - защитават го хора, които си нямат представа от състезателен шах.

59

Марто

преди 11 години

Човека може и да си играе... Има една презумция в правото-" Невинен до доказване на противното ".Щом не са го хванали ,не може сички да го обвиняват А представете си ,че играе честно -тогава ко ше направите ?Освен тва тия гросмайстори не са непобедими ,дори на моменти ca доста слаби !Така че не виждам защо някой ,който си тренира здраво да не си ги бие ... :D

58

Атанас Куртенков

преди 11 години

В случай, че получа съгласие, ще мога да установя достатъчно реално действителната сила на г-н Иванов, защото, освен своите титли, съм и треньор по шахмат, завършил НСА.Приключвам писането си тук.Няма да пиша повече тук и заявявам, че всеки следващ коментар тук под моето име е фалшив.Желаещите да комуникират с мен имат телефонния ми номер.Поздрави!Ат. Куртенков

57

Атанас Куртенков

преди 11 години

Считам, че случаят "Борислав Иванов" е изключително неприятен и в общ интерес е да се установи дали има шашма (електронно подсказване) или не.Затова днес сутринта официално, чрез ръководството на Шахматен клуб "Виктори" (Благоевград), чиито член е г-н Иванов, изпратих покана за шахматен мач между нас двамата, на който ще включа специална електронна апаратура, неутрализираща вълните (т. нар. "електронен похлупак").В случай, че получа отказ, ще е ясно, че г-н Иванов е мошеник.

56

Атанас Куртенков

преди 11 години

Привет на всички!Рядко пиша по такива форуми, но в случая е заплашен имиджът на родния шах, с който съм кръвно свързан.За тези, които не знаят - бил съм многократен шампион на България за мъже по шах, настоящ шампион за мъже на България по кореспондентен шах (вече съм дърт - на 50 години и нямам сили).За идентификация на този ник - телефонът ми е 0899-203468 и ще потвърдя верността на ника си.-------------------------------------------------------------Считам, че случаят "Борислав Иванов" е