9

Анонимен

преди 11 години

Сори, ама тука ше луднем с тия звуци. предпочитам Рамщайн и клавирната версия на Mein Herz Brennt.

8

Митьо

преди 11 години

Слушам и не вярвам на очите си !!! Авторът говори единствено за "звезди" от транс, електро и комерсиалната сцена. За мен електронната музика е тази, която се прави от сърце, която е ъндърграунд и която има корени в миналото. Как може да няма имена там като Seth Troxler (1 Dj в RA за 2012), Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice, Sven Vath, Jamie Jones и много други, които за поредно лято взривиха най-добрите клубове в Ибиза, а и по света !!! Засрами се автора и като не разбираш не се обаждай!

7

Анонимен

преди 11 години

Автора на статията си спори под нея чрез два ника. Евала:)))

6

italianpower

преди 11 години

В такъв случай си достатъчно ерудиран, за да осъзнаеш какво ти казвам - красота има навсякъде. Много често в простотата, семплостта на една песен, на един стих, на едно произведение, се крие красотата. Не слагай определения на неща от околната среда само защото не ти харесват на теб и в никакъв случай не ги мрази. Толерантността е висша форма на човешката сила, а не омразата. :)

5

italianpower

преди 11 години

Много грешиш. EDM не е едно и две парчета. Както и всяка друга култура, така и тази има своите жанрове, които са под светлините на прожекторите. По същия начин има и жанрове, които процъфтяват в мрачните ъгли, защото това е част от тяхната красота. В мига, в който масовата публика хареса някой от ъндргр трак, ти самият ще го отречеш. Защото безогледно оценяваш музиката на "нашата" и "тяхната". Ти не гледаш качеството на музиката, ти гледаш определението, като един истински музикален шовинист.

4

italianpower

преди 11 години

Приятелю, музиката е многообразна. Как не ви се наби в главата простичкото правило, че ако на теб не ти харесва нещо, това не означава, че то е слабо/лошо. Как не разбрахте, че това да слушаш едновременно техно, минимал, даркстеп и хардкор и прогресив, транс, електро и бигруум тракове НЕ Е нещо лошо. Това показва само по-голямата ви електронна култура. Всяко нещо на света, всеки електронен трак, всичко наоколо има своята красота. Просто се иска желанието от теб да я видиш.

3

italianpower

преди 11 години

Прекрасна и много точна статия от Наско Пеканов! Подборът е страхотен, уцелил е най-доброто от електронната 2012 година. Може би трябваше да се включи гениалния летен хит Sparks на Fedde и Nicky Romero, което парче най-добре обвхаща посоката, по която поеха електронните настроения тази година. Дори Sander van Doorn и Armin van Buuren си позволиха да се отдадат на смесване на електро със своите стилове. Хората под мен нека се поинтересуват малко от нещо различно от ъндърграунд преди да говорят!

2

Анонимен

преди 11 години

в България все още се слушат само 10 годишни техно и минимал парчета... за българина съвременна денс музика означава само Carl Cox и Sasha, всичко друго за тях е боза... ако намерят начина, сигурен съм, че тези хейтъри ще застрелят всички нови звезди... друго си е да слушаш дуп так - дуп так с еднотипен бас и без никаква динамика!

1

Анонимен

преди 11 години

гениалния Ханс Цимер ?! Редактирайте го това, че буди сериозна доза смях.Весела Коледа