87

kireza

преди 11 години

Подкрепете,а после платете 20 милиарда за нея,още 100 милиарда за съхраняване на отработеното гориво и още 100 милиарда за закриването.....Приходите ще са 30 милиарда,т.э. минусът е цели 190 милиарда!!!ПОДКРЕПЕТЕ ТЪПАШКИТЕ БАНДИТИ!!!

86

Венелин

преди 11 години

Какви са тези земеделци, дето подкрепят ядрената енергетика, а не земеделието?

85

за 137

преди 11 години

Май ти си ***, защото АЕЦ Белене е 4-5 пъти по-евтина от всичките фото и ветрени взети заедно и 2-3 пъти по-мощна и по-сигурна от АЕЦ Козлодуй.

84

Велес

преди 11 години

"НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика"Айде и тия,дето затвориха реакторите на АЕЦ Козлодуй се наредиха на софрата за гласове...

83

бай Иван

преди 11 години

Няма да разрешим феновете на червеноармейците -комунистите да си строят АЕЦ Белене за да ни завлечат с още милиарди,а после да духнат в чужбина необезпокоявани от Темида.

82

за 127

преди 11 години

А вие сте наследници пък на фашистките убийци преди 1944 г.

81

breneke

преди 11 години

Дори и да е 5 пъти по евтин токът от АЕЦ аз съм против развитието на ядренната енергетика имайки следните съображения.Първо,че комунистите настояват да се строи.Известно ни е ядренната мафия колко милиарда изсмука покрай Белене и накрая НИЩО.Второто съображение е авариите които са ставали и се случват в иначе високотехнологичните централи в САЩ,Франция,Чернобил,Япония.Ако не дай си боже стане авария в БГ давате ли си сметка какви ше са последствията за хората,селското стопанство,туризма и др.

80

Анонимен

преди 11 години

Защо ще отиваме там, от където другите вече се връщат? Един нов блок в Козлодуй- да,но в Белене е безперспективно!

79

Анонимен

преди 11 години

Засега токът от АЕЦ Козлодуй е по-евтин от вятърния и от фотоволтаиците даже и при спада на цените на последните. След 10 години токът от АЕЦ Козлодуй и от АЕЦ Белене също ще е най-евтин се твърди даже и от HSBC.

78

Анонимен

преди 11 години

От Арева си искат парите, защото банките им вдигнаха 2-3 пъти лихвите по заемите. Така е и с АЕЦ Белене и след 2008 г. се оскъпява още заради лихвите и скока в цените на металите и цимента.

77

56

преди 11 години

Нито нов, нито стар голям брат не ни е нужен.Трябва само здрав ум и перспективно мислене и действие.Нова и много по-перспективна технология се предложи на всички държави, като дарение.Трябваше само посланникът ни в Белгия, да си размърда дебелия .... и да заяви добро желание.Повечето държави се назлъндисваха и от начало само Сиера Леоне прие дарението (технология и около 300 патента), но после Япония, Китай, Индия, почти всичките от Южна Америка и от Африка.От Европа - само Италия....

76

Анонимен

преди 11 години

Много е неприятно, че докато чакакаме фото и ветрените генератори да поевтинеят, не можем да стоим без ток. Освен това жп и метрото няма как да вървят на ток от фото и ветрени генератори, а петролът и другите горива са на изчерпване и бъдещето е на АЕЦ най-малкото заради по-евтиния транспорт и избягване на задръстванията от милиони коли по улиците.

75

до 110

преди 11 години

Защо тогава като си платя тока и си прегледам разписката се вижда, че от зелената енергия сметката ми се увеличава. И като се види колко е малко в % тоя ток и с колко се плаща повече, значи тоя ток е доста скъп.

74

до 103

преди 11 години

Кой те излъга че Козлодуй изтича след няколко години и ти захапа като шаран?60 години е срокът на съвременните реактори. Пети и шести в Козлодуй имат още пет години експлоатационен срок.

73

Анонимен

преди 11 години

Който има интереси във "зелените" енергии, ТЕЦ и ВЕЦ естествено , че ще е противник на АЕЦ, защото винаги ще произвежда по скъпо и отива на кино ако не се е подплатил със задължително изкупуване на произведеното, както е сега.

72

до 101

преди 11 години

98 на международния пазар на Балканите тока ес 20% по ефтин от вътрешния ни пазар.Но има много време до тогаваТака е, но не заради АЕЦ Козлодуй, а заради ВЕИ. Не ще много ум да се разбере това.А КАКВО ЩЕ СТАНЕ КОГАТО НЯМА ДА Я ИМА АЕЦ КОЗЛОДУЙ?Ясно какво ще стане - левче киловата.

71

Анонимен

преди 11 години

Остава да зависим енергийно и от Турция! Тогава политиците ни ще видят кон боб яде ли! Ще ни пекат като шиш кебап колкото и както си искат.

70

от Чехия

преди 11 години

Въобще не разбирам за какво е тоя спор. След няколко години изтича срокът на Козлодуй. Токът от ВЕИ е скъп, а ТЕЦ-овете са мръсни и се "запича" въпросът с вредните емисии. Значи остава или да се строи Белене или да се внася. Нека икономистите да кажат кой ток ще е по евтин. Българският от Белене или вносният от Турция.

69

до 87 от 80

преди 11 години

Фотоволтиците са хубаво нещо, но не можем да разчитаме само на тях. Това лято прекосих Европа. Не видях да са се заринали във фотоволтици, да не кажа, чи видах само 3-4, ветрогенератори видях само един път, а те се виждат от далече. Но пък видях гора от стълбове -далекопроводи. И по тях не течеше ток от ВЕЦ-ове по Рейн.

68

Анонимен

преди 11 години

По добре печатница за пари да построят от колкото АЕЦ!