25

Анонимен

преди 11 години

Е, нали това беше целта в крайна сметка - да сме достатъчно време живи, за да им бачкаме , а едновременно с това да сме достатъчно зависими(хронично болни) , за да не роптаем срещу все по-жестоката експлоатация на животите ни .

24

до 25

преди 11 години

Ще ви се. Ама няма да стане. Турция няма да отцепи сантиметър Българска земя!

23

Анонимен

преди 11 години

Ха,ха.Пак средно аритметично.Я сравнете продължителността на живота в България и в европейските страни преди да правите такива заключения.

22

симо дяков

преди 11 години

те на тва живот ли му викат

21

Анонимен

преди 11 години

С нашата здравна система няма начин да живеят хората по-дълго. След 50 г. започват да капят като круши. В нищета и мизерия не се живее дълго. Това нарочно го набиват на хората в главите за да имат основание за вдигане на пенсионната възраст. По-дълго живеят тези за които се е грижила предишната система, защото всеки е имал достъп до лекар и зъболекар.

20

Анонимен

преди 11 години

В СВЕТА ДА НО НЕ И ТУК,В СТРАНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА ЖИВОТА НАМАЛЯ КАТАСТРОФАЛНО,БЛАГОДАРЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ В ПЕНСИЯ,ПАРИТЕ ОСТАВАТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ВПРОЧЕМ ТОВА Е ИМ ЦЕЛТА,НАРОДА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА,ДА МРЕ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПЕНСИЯ,ЗАТОВА УВЕЛИЧИХА И ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ-65 Г

19

Еколог

преди 11 години

Мръсни корпоративни платени статии!!! Вие чувате ли се бе, днес когато всеки втори е болен от рак, да живеем повече от преди когато имаше чисти плодове и зеленчуци? До кога ще търпим корпоративната наглост?! Моля се час по-скоро Майката природа да унищожи изнаглелия *** хомо сапиент, по-добре и добрите хора да си идем, отколкото да продължи човешката наглост!

18

аС

преди 11 години

Тази статистика не е за България ...Може да сме по-болни, но едва ли живеем по-дълго ....

17

Анонимен

преди 11 години

Истината е,че ние сме по-болни от нашите родители, децата ни са по-болни от нас, внуците по-болни от техните родители и т.н. Природата не можеш да излъжеш, тя си има свои закони издържали милиони години.

16

реалист

преди 11 години

Нито живеем по-дълго в сравнение със 1970г, нито сме по-богати в сравнение със същата година... Само са отгатнали,че сме по-болни.Извиненията, че било криза е удобно оправдание за случващото се. Как така 20 и кусур години тая криза не свърши?! Какъв е този 'преход'?! Движим ли се напред изобщо?!Хората измират като пилци покосени от болести, немотия и мизерии. Няма здравеопазване, няма пари за лекарства... Няма нищо!!! Щастието се превърна в нещо утопично и имагинерно.До кога ще е така, а ?

15

Анонимен

преди 11 години

Живеем по-дълго заради хигиената ("откритието" на 20 век), по-разнообразната храна и медицинските грижи. И точно пък и заради това сме и по-болни, защото се нарушава природният закон за оцеляването на най-здравите индивиди. А от болни такива се създава и болно поколение. Отделно фармацевтичната мафия създава лекарства, повечето от които не лекуват, а поддържат хората.

14

С.Д.

преди 11 години

Докато монополи като фармацефтичните, положението ще е такова. Лек има за всичко, но икономически е по-изгодно състоянието на човек да се закърпи, а не оправи.

13

Весела

преди 11 години

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но нискатърпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, ноимаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малковреме. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, нопо-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повечемедицина, но по-малко здраве.Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно,смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно,лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърдемалко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърдемного, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме годиникъм човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме налуната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да сезапознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не идушевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не ипредразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планирамеповече, но постигаме по-малко.Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, коитоскладират повече информация и бълват повече копия от когато и да било,но общуваме все по-малко.Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъжеи дребните души, лесните печалби и трудните връзки.Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи иразбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси иеднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и нахапчетата, които правят всичко възбуждат ни, успокояват ни, убиватни.Време, в което има много на витрината, но малко в склада.Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те неса с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледаотдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще пораснеи няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себеси, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете отсърцето си и не струва нито стотинка.Запомнете и казвайте обичам те на любимите си, но най-вече наистинаго мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когатоидват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите,когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас.Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намеретевреме да споделяте всичко, което имате да си кажете.Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а смоментите, които спират дъха ни.

12

Сашо

преди 11 години

Аз пък се старая да прибавям живот към годините си, а не години към живота си!

11

Хъмннн

преди 11 години

Ми много ясно, че ще има повече хронични болести, когато няма естествен подбор на популацията. Който има хронични заболявания или слаба имунна система, да се кастрира и до 1-2 околения хората отново ще са по-здрави. В момента както стоят нещата - най-глупавите прослойки и нации се множат най-много, поради социалната система, а независимо от това колко си болнав нямаш ограничения в размножаването, поради здравната система - скоро - до 2-3поколения хората ще са *** и болни.

10

AHA

преди 11 години

Тровят ни а после ни даржат живи за да си продават лекарствата.Консумация това е наи модерната дума

9

Валентин

преди 11 години

В Бг се живее кратко и мъчително,

8

Име То

преди 11 години

То така и ще пише - след дълго и мъчително боледуване....

7

Анонимен

преди 11 години

Не навсякъде живеят дълго. Зависи от качеството на живота, стандарт, въздух, вода, чиста екологична храна. Храната е от много голямо значение за здравето на човека

6

Анонимен

преди 11 години

ta te v afrika jiveqt po dobre ot nas,to nashto jivot li e jivi trupove sme povecheto v bg.da ne govorim che v malkite gradove edinstveniq biznes koito varvi e s pogrebalnite agencii.zashto gi pishete teq statii te ne se otnasqt za nas.horata v bg i bez da sa bolni izmirat rano rano.prez poslednite 6 choveka sam pogrebala poveche ot 10 blizki,koito nqmaha 60 godini daje