22

До №19

преди 11 години

Никой никого не каар ан сила за помага!Който иска намира начин, който не иска намира оправдание.Българинът може да е робска душица и инертно стадо, Но Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪСТПРАДАТЕЛЕН и винаги откликва на такива кампании. Хората са го казали "отиди при беден да те нахрани и богат да ти даде ъкъл".А за проблемите с монополисти и мизерни заплати като сме такива *** и покорни, инертни душици сами сме си виновни.

21

Руми

преди 11 години

Аз съм с това заболяване направо е ад болки по ставите и изкривявания имунитета се обръща срещу собственото си тяло предизвиква възпаление на ставите На ЕНБРЕЛ съм вече 2 години струва 2277лв касата го поема на 100% това е един от биологичните медикаменти за които ревматолозите казват че лечението с тези лекарства е мерцедеса в ревматологията Може да е ново лекарство и касата да не го изплаща

20

sante_dog

преди 11 години

Лекарството струва толкова - ок. Защо не се поема от НЗОК обаче? С какво хората с редки заболявания са по виновни от другите - Примерно инсулинът се поема, а това лекарство не - Не мисля че за инсулин отиват по малко пари - или касата се грижи само за хората с евтини лекарства... Знаете ли колко редки лекарства се поемат от здравното осигуряване в Испания примерно - нищо че там е криза. "Свобода или смърт" - по скоро "Имиграция или смърт"

19

Георги

преди 11 години

Прав е човекът! Българи сме и трябва да си помагаме ама ние обичаме да се правим на глухи когато трябва да помогнем но когато ние искаме помощ всички трябва да са ни длъжни...

18

Анонимен

преди 11 години

Много съм състрадателен.Но когато получа мизерната си заплата ,платя си някои сметки,за други получа заплашителни писма без на някой да му пука ,че просто нямам,платя си кредитите и видя по колко 4-5 лева дневно ми остават до следващата заплата състраданието ми изчезва.ЧЕЗ и Топлофикация имат ли състрадание към мен? Едва ли..Банките и те..Всички коментиращи тук имаме не по малко лош късмет от тоя на снимката.Всички сме родени в БГ и сме бедни.А кой от кво е болен са подробности.

17

до 6

преди 11 години

Здравните вноски отиват в един кюп с всички данъци в държавната хазна. После си гласуват при приемане на бюджета колко пари да отпуснат за здраве. Затова няма пари за здравеопазване ,защото от вноските отива и за социални помощи и за какво ли не и НЯМА фонд само за здравните вноски. Аз искам поименен ,а то няма никакъв!

16

Цвети

преди 11 години

В този сайт трябва да се сложат правила за коментарите под новините, защото аз поглеждам с надеждата да видя състрадателни хора, които искат да помогнат или такива които не искат и дадат свястна причина за това, а намирам само коментари тип баба ми и дядо ми какво било по комунистическо време. И това е под всяка новина. Може да ни е скапано управлението, ама предпочитам да помогна на това дете вместо да се оплаквам. Ясно е, че не може да се помогне на всички, ама ще помогна поне на един човек.

15

онбашията

преди 11 години

ами да бяхте си го вардили тоя социализъм бе неудачници. кой ви е крив че сте прости и искахте касетофони и западни стоки? мене сега ми е добре, аз ли да ви го вардя социализма?

14

...!

преди 11 години

то пък аспирина е много евтин - ха-ха, и капките за носЕвтини бяха при социализма и имаха реална цена

13

онбашията

преди 11 години

лекарствата за редки болести са скъпи щото се правят в хилядократно по-малки партиди от нормалния аспирин и аналгин. но това няма значение. хората дето са ги направили заслужават да изкарват повече пари от вас, и е справедливо че ви дерат кожите. все пак не забравяйте, че вашия живот е ценен само за вас си, а техния е ценен за всички. за**ете тия детински лозунги че всеки живот е ценен.

12

имигрант

преди 11 години

До: номер 2 (***)Ти си един блестящ идеал за националсоциализма! Ако беше през трийсетте години в Германия, доктор Менгеле щеше да ти завиди на ентусиазма направо!

11

Я. Ян. до №8

преди 11 години

За да може моя коалиционен партньор да си купува автомобили за по милион-два...

10

имигрант

преди 11 години

До: номер 13Порастни, тогава ще разбереш.Ми лекувай си се с народна медицина, като ти се вижда скъпо.

9

Dodo

преди 11 години

ало, модераторитее!дайте един GSM , бре!

8

анонимен

преди 11 години

А защо става така, че лекарствата за по-тежките болести са доста "по-скъпички". Няма никаква логика в това. Справка - народна медицина. Там и за настинка, и за синузит, и за рак - все едни и същи билки като усилие за набавяне и приготвяне.Това е злоупотреба с проблемите на хората.

7

имигрант

преди 11 години

До: номер 8Ами защото такава му е цената, затова струва толкова.Дори при социализма нищо не беше безплатно.Ако си прочел внимателно какво пише, другите, евтините лекарства имат ужасно много странични ефекти.А аз да те попитам тогава, защо един полет до Международната Космическа Станция струва милиони? Не отиват ли те в "джобовете на богатите инженери и учени" според твоята логика?Но как да ти го обясня освен: "Още си малък, като порастнеш ще разбереш!"

6

онбашията

преди 11 години

мангализация му е майката, заебете тая *** цивилизованост. не социалните лиготии, а повече деца са истината. правят се 7 деца, едно ще стане гей, друго ще го блъсне кола, трето ще стане интелектуалстащ дърт девец, четвърто ще е кучефил, но 3 ще станат нормални и ще продължат рода. пък вие правете едно и му треперете и като се разболее просете пари.

5

Анонимен

преди 11 години

"Защото толкова му е цената" не е смешно даже никак не е смешно

4

dominici

преди 11 години

#8 Защо? Защото толкова му е цената. Това не е аспирин. Защо има автомобили за 2000лв и автомобили за 2000000лв? Просто такава им е цената, спрямо характеристиките, които предлагат. За сръвнение, лекарствата за болен от СПИН също са около 2000лв на месец.

3

Анонимен

преди 11 години

А защо лекарството струва 2000лв на месецТези пари отиват джобовете на най богатите хора/дали са хора не е сигурно/Не трябва ли да се обръщате към тях за милосърдие