24

Анонимен

преди 11 години

По скоро им пречат класиците, и най-вече тези със социална тематика, или отразяващи живота по време на турското робство. За да угодим на новите си господари, искат просто да се откажем от себе си. Народ без минало, няма бъдеще.

23

Анонимен

преди 11 години

Избиват комплекси, новаторе.

22

Новатор

преди 11 години

Кои млади автори?На Иво Сиромахов просотиите?На кои млади автори.Класиците проповядват морални ценности а младите какво?

21

Анонимен

преди 11 години

Препоръчвам ви "Възвишение" на Милен Русков.

20

Литератор

преди 11 години

До Анонимен 8Приятелю, " Дамата с рентгеновите очи " на Св. Минков и " Преди да се родя и след това " на Ивайло Петров отдавна са в учебната програма по литература за 8 клас. Друг е въпросът доколко уместно е да се изучават на тази възраст от юношите и какво биха разбрали те от тези произведения. Но това са българските неокласици...

19

Анонимен

преди 11 години

Aко някой от новите автори е заслужил да влезе в учебниците, то той ще го направи без помощ от правителството, аз поне на такъв не съм попаднал за сега.

18

gtf

преди 11 години

айде пак герберски изцепки - учете децата на нещо полезно,какво значи " , но въпросът е какво" - това, че нашите класици не струват ли ?който иска нещо съвременно - може да си го чете и в къщи. Почвам да се чудя що за интереси защитавате, анти-национални ли, свои финансови ли, партийни финансови ли ...или и трите

17

Анонимен

преди 11 години

Игнатов , има Български класици , които не можете да ги мръднете , независимо какво ви възлагат , и следвате с клинчене и въртене в агония като ЧЕРВЕЙ.!!Много са се оритвали да посягат и на са успели . Пречат ви ,защото са писали за вренето в което са живяли ,А на някой не им харесва това време и искат да кажат , че не е било така .Но е било и ще се помни !!Иначе Българските МАЙКИ пак ще протестират , а с това шега небива !!!

16

до 6

преди 11 години

...я, кажи една книга на Васил Левски, че нещо да прочета.....

15

nqkoi_si

преди 11 години

Този бок*лук (комплимент му правя) освен долен крадец и нагъл лъжец е и супер невеж грозен подмазвач. Искаше Тиквун да му излише ану*са като го вкара в учебниците по история, само за да му удари една че*кия на Егото, при все, че за история се смятат събития погледнати от позиция на минали поне едно-две десетилетия. Сега иска да вкарвал млади автори, пак от неговите академични среди, за да прилапа още париа. Ах ква *** гнида е само, направо 100 *** да го опънат ще му е малко...

14

Стоян

преди 11 години

"Той не пожела да назове имена на съвременни български автори, които могат да бъдат включени в учебната програма, за да не пропусне някого и за да няма обидени." Какви глупости! Този невежа не заслужава министерство като това на образованието. Няма млади автори които могат да влязат, освен това цялата тази идея е гнила, защото първо те доказва времето и едва след това влизаш в учебниците. Струва ми се, че по-скоро на господин министъра са му възложили да изкара извън програмата някого.

13

Анонимен

преди 11 години

Иска млади автори да пишат за литературата за да изопачат какво казва Вазов и Борев , е няма па се оставят от тази политика.Така им е наредено и го изпълняват със всички пидмолни средства !!Продадени държавни интереси.Сега излезе новя Американски филм " Анна Каренина " , нима променят класиката на Русия?- Не . Не я променят и в Университетите като учат Толстой , Достоевски !

12

Анонимен

преди 11 години

BG ***

11

Azz

преди 11 години

"Хората продължават да четат, но въпросът е какво"; отговор: "Възвишение"

10

още 1 плюс за:

преди 11 години

2 - Хайде стига с това "BG"! Толкова ли е е трудно да напишете думата български? И то точно в статия за образование!?!?

9

Лелее

преди 11 години

Добре де, младите автори не са ли по презумпция прекалено млади за учебниците? Там не трябва ли да са само утвърдени от критиката и най-вече времето писатели? Все пак това не е Top of the Pops, че да иска млади автори...

8

млад човек

преди 11 години

Да вземе да напише книга като много разбира отде накъде аз ще съм длъжен да му пиша да си спасява образованието *** и заплата взема за тая работа.

7

Даола

преди 11 години

Също днес на панаира на книгата видях едно прекрасно ново издание на Божествена комедия на Данте / изд. Захарий Стоянов, 2011 / с прекрасните илюстрации на Густав Доре от първото издание през 1906 в превод на незабравимия Константин Величков, което се продаваше на половин цена , за 30 лв - специална хартия и над 700 стр.Дали някой го забеляза? Ще ида в неделя да видя дали са го купили.Вървяхя най-вече разни модни романчета.

6

Даола

преди 11 години

Днес на панаира на книгата в НДК прегледах писанията на някои млади български автори, като Георги Тенев, например, който още в първите редове на новата си книга с разкази плаща данък на описание на интимности, каквито преливат от тв екрана. Подобни писания са неподходящи за четене от учениците, а камо ли те да се уча на език и литература чрез тях.Лично за смятам, че не въобще не стават и за четене и са плод на немощ, а не на талант..

5

Анонимен

преди 11 години

Мдаааа, наскоро четох "Дамата с рентгенови очи"!Като прочетеш заглавието, по-добре да не отваряш книгата! Или пък"Преди да се родя и след смъртта ми" - помия безродна! Това са младите автори!