42

Анонимен

преди 11 години

Укрива се много повече. НИКОГА до сега не са ви издали касова бележка за спортно занимание, нито на мен, нито на детето ми. И това са години. Всичко отива в "сивата" икономика. И щом на държавата не и пука, как да се боря срещу цялата система ли? Ами автосервизи, малките квартални магазинчета, козметични и фризьорски услуги...списъка е доста дълъг.

41

Glezen

преди 11 години

Zasto na snimkata sa moneti ot belgiiskite 50 centa (vijte glavata na zaria), pri polojenie che govorim za balgarski pari?

40

Realist

преди 11 години

da ne zabravqme, che edna ot prichinite svetovnata kriza da ni udari leko e che imame dosta dobbra siva ikonomika.

39

до 41

преди 11 години

В твоят бизнес може всичките ти клиенти да искат фактура,за да си оправдават разходите,но ако им кажеш,че без фактура имат 10% отстъпка в цената,дали всички ще искат фактура?Давам ти един пример на прима виста.Колко автосервизи издават касови бележки?Само най-големите,където ще ти одерат кожата и с удоволствие ще ти напишат фактурата, в останалите 90%,печалбата е чиста.Обясни как купуват частите от магазините за авточасти,с фактури ли?Българският бизнес е свикнал да цака държавата т.е. нас

38

чудех се

преди 11 години

чудех се как са изглеждали сталинистите в България след 1944г. е видях ги-дебели чугунени глави,злобни,завистливи,безмозъчни,с навъсени физиономии,поучителе тон-членовете и симпатизантите на герб,вижте си коментарите бе ***,по-съгласен съм да стана чистач в чужбина ,ама да не ви виждам тъпите сурати,ама що да ходя в чужбина след 7 месеца ще бъдете изметени

37

До 41

преди 11 години

Ако приемем, че 25% от населението живее по салата, само това е достатъчно, защото в нито един селски магазин няма да ти дадат касов бон. Същото е и ако отидеш на зъболекар, при адвокат, в частен лекарски кабинет, за ремонт на електроуред, на маникюр, фризьор и много други. Така тези 25% дори ще са много повече.

36

до пешо

преди 11 години

Това не е вярно-някои мият чинии, жените гледат старци или са чистачки по къщи и фирми.А по-младите са основно *** и печеля добре /за сводниците,разбира се/

35

пешо

преди 11 години

Скъпи драскачи - отворковци, като толкова много знаете, що не взимете да си отворите по една фирма. Печелете яко, плащайте мижави заплати на работниците, трупайте пачки и карайте мерцедеси. Не разбирам какво чакате.А да-ще бягате на запад, защото сте много високо образовани, интелигентни и страшно квалифицирани за всяка една високо платена работа.На запад търсят лекари, инженери, програмисти, електрончици, мед.сестри и др. Но 95% от българите на запад работят като общи работници.Интересно защо?

34

1

преди 11 години

Това са абсолютни глупости. Поредния станишевски кьорфишек. Аз имам две фирми и всичките ми клиенти си искат фактури и касови бележки. Как иначе ще си оправдаят разхода? Идете в който и да било мол, в който и да е магазин, купете си нещо и гледайте дали ще ви дадат касов бон. Да не говорим за едровите продажби, където играят само фирми. Единствено контрабандистите и разни дребни риби, като кварталните бакалии се опитват да шикалкавят. Но те не съставляват 25% от бизнеса.

33

АНОНИМЕН

преди 11 години

Много плачат за разбит малък и среден бизнес,те сами се отказват защото преди касовите апарати беше голям и неуправляем бизнес без да се контролира .Познавам такива хора които не могат да си докажат доходите за придобито имущество поради безхаберието на управляващи и държава,а сега сърби боли драго ми е.....

32

Анонимен

преди 11 години

ДА ДЕ...?........се УКРИВАТ ,от ---политици,депутати и *** ",.....за останалите единствената екстра е ----ЗАДЪЛЖЕНИЕ---!САМО в Бе-ГЕТОТО!

31

АНОНИМЕН

преди 11 години

Една четвърт укрити продажби ,а колко печалби и окраден труд на хората с минимална заплата са окрадени?

30

учителят в РБ

преди 11 години

не може да си купи Ауди, Мерцедес и БМФ, той само знае марките и е виждал такива коли.Помиярски тип е тази държава, държава в която високо образован човек не бива да остава,защото докато е жив ще съжелява.Бягай високо образовани човече, тук никой не те цени вече.Това е държава на мутри, крадци, на подкупни чиновници, на неоткрили правдата маги-страти,на ония искащи пари от магистралата катаджии, държава на абсурда.

29

Анонимен

преди 11 години

Ентусиасти. Има места (големи фирми), където обявеният годишен оборот е 10 милиона, а през фирмата са минали 40-50. Касовите апарати издават малко бележки, софтуера позволява режими на превключване, където не се пише в паметта на апарата. Мога да дам веднага и примери за такива места. НАП да си приготви дебелата пачка за мен (че и върша работата) и дебелата дряновица за тези, които не обявяват оборотите.

28

затова

преди 11 години

че се укриват така и данъци се плащат по-малко.Така няма пари и за най-важното в живота-образование и учителят е платен колкото продавачка на копчета и чорапи.И е време тозиучител, който е млад да си грабне шапката и да отиде в нормални държави.Тук не го чаканикакво добро бъдеще, а мизерия, глад, елементарност в живота му.Българите ги чака нео-бразованост и простотия до шия.

27

Часника среднис

преди 11 години

Държавата е като моите служители, колкото и да им даваш, все им е малко. Затова няма смисъл, давай колкото може по-малко, поне да не те е яд.

26

men

преди 11 години

"Сивият сектор в националната икономика е намалял с 5,4 процента през последните две години, установили експертитена АИКБ." и какво е намаляло в този сив сектор....повече контрабандни цигари не съм виждал да е имало...разходете се някаде покрай основните околовръстни пътища или някоя оживена алея и ще видите колко изхвърлени кутии има и каква марка са... картинката е над 60% в полза на контрабандата ... в крайна сметка сива е картинката относно безработицата...която е страшна картинка

25

Pimp C

преди 11 години

по-скоро 2/3

24

Анонимен

преди 11 години

Като си плащаме данъците храним полиция и ***.

23

Анонимен

преди 11 години

Сива икономика има и нейният дял ще нараства, докато това правителство продължава да превръща България в място, негодно за честен ипрозрачен бизнес.