57

христянин

преди 11 години

Как да разбирам това целомъдрено заглавие на журналиста. Искате да кажете, че ние вярващи православни славяни почитаме Св. Андреа, а вие атеистичния невярващ пра-български народе мечкин ден. Много взехте да ни делите. Нарочно ли го правите или...???

56

Християнин

преди 11 години

Баси глупавите атеисти. Всеки знае, че Бог живее на Юпитер. Прочетох го в една книга, значи няма начин да не е вярно.А чудеса има. Случват се постоянно Моята жена веднъж изака ако, което приличаше на Богородица. И почти не миришеше.

55

андрей

преди 11 години

"Народът" също почита празника на св. Андрей Първозвани! Що за глупаво заглавие, съвсем атеистическо, от някое посткомунистче или от такова семейство!Защо се разделя "народът и "Църквата"` все пак тя е създала този "народ" като български и християнски т.е. европейски! Честито на всички, които носят името Андрей!Да пребъде името им, много здраве, хубаво настроение, благополучие!

54

Човек от народа

преди 11 години

Честито на всички Мечовци!

53

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

52,христианството тръгва от Блиския исток,а не от Костантинопол. Първите христиани са учениците на Христос,а не император Константин и Майка му Елена. Никъде в Библията не пише - "Стани православен и ще бъдеш спасен" . Прочети поне евангелията и Деяния на апостолите и ще видиш как са се образували първите църкви,защото не мога да ти го разкажа с 500те знака,които мога да използвам тук.

52

Анонимен

преди 11 години

До !!!!!!!!!!!Ти ми посочи къде в библията е написано че са останали толкова много различни хр.църкви. Явно си много на ясно и затова няма да ти разказвам свободни съчинения.

51

Йешуа

преди 11 години

Няма друго проявление на Твореца, освен огромен белокос дядо, който живее на облаците.От там той пуснал Библията. Също пуска и светкавици, с които паразява омразните неверници.

50

куку

преди 11 години

Не, Йешуа, не вярвам във вечните адски мъки и гъзарската райска благодат, което не означава, че не съм проумял постулатите на християнството и проявленията на Твореца. Тези, дето си кинат главите с мускули са само тук на тази земя, в този свят. Струва ми се, че съзнанието ти е помрачено и освен черно и бяло друго не виждаш. Много хора като теб имат нужда от помощ, така че, съвети като "мълчи и се страхувай" от умопомрачени не приемам.

49

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

47,Посочи ми къде в Библията го пише това. Не ми разказвай свободни съчинения.

48

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

46,остави Бог да раздава правосъдието,а ти ако знаеш и можеш помогни на другите да познаят истината.

47

ls

преди 11 години

До !!!!!!!!!!!Поинтересувай се по добре. В началото църквата е била една за всички. 1054 г. Рим се отцепва от църквата сама. Остава единсвенно в църквата във Византия. Православна, защото няма изменения и я пази непроменена във вековете. След това всеки тарикат си прави ново разклонение и така.

46

Йешуа

преди 11 години

Куку, ти като не вярваш във вечните адски мъки и гъзарската райска благодат, по-добре си мълчи, за да не те сполети и теб грозната, мъртвешка и гниеща участ на отвратителните неверници.Мълчи и се страхувай! Покай се и се сниши доземи. Преклони глава и се смачкай раболепно пред благородното могъщество на Господа Бога наш всемогъщ и преблаг. Само си представи какви мускули има, щом ни е създал само за шест дена. Ако реши да ти зашие справедлив шамар, ще ти откине главата.

45

куку

преди 11 години

Йешуа, това беше абсолютно тъпо изказване, несполучлив опит за някаква елементарна оригиналност, което обижда темата на статията. Като не можеш да кажеш нещо съществено - по-добре си трай

44

Йешуа

преди 11 години

Такива като Монти Бърнс, нашият преблаг, всеобичащ и всепрощаващ Бог ще ги обеси на собствените им черва, ще ги задуши със собствените им гениталии и ще пържи вечно гниещите им меса на бавен огън, за да се давят в огън, жупел и непоносими мъки цяла вечност. Докато ние, безропотно вярващите в Неговите чудеса и в Божията светла добродетел, ще се наливаме с шербет и ще се тъпчем с амброзия в Рая.

43

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

41,от къде я имаш тази секретна информация? В Библията това нещо го няма.

42

Анонимен

преди 11 години

Вярата не е утопия,не е опиум,тя е по истинска от всичко що виждат очите ни.За св Андрей Първозвани знаех само ,че е първия ученик на Исус.Обещавам си,да прочета повече за светците и пророците.Отчитам го като свой пропуск.При толкова прочетени книги е недостойно да не отделиш време за подобен род литература.

41

ls

преди 11 години

До 40,Единствената християнска църква е била, е и ще бъде Православната. Друга църква Господ Иисус Христос не е оставял след себе си!

40

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

38,никоя църква,включително и Провославната,няма натурален акт за собственост на Христовата вяра. Човек е христианин,защото вярва и следва учението на Христос,а не защото принадлежи към етническа група или църковна организация.

39

преди

преди 11 години

преди някой да седне да пише против православието ,против църквата да се попита ,а аз приел ли съм светото кръщение и ако съм живея ли като християнин и защо с такива хули трябва да късам дрехата дадена ми от светото кръщение

38

Анонимен

преди 11 години

Аз като част от народа на България,не мога да се съглася с опитите на автора да отделя Православието от нас(народа).Разбирам ,че има силно ограничени хора, които не знаят,че Християнството и България са взаимно свързани от повече от 11 века,но не бива да натрапват своето невежество на народа.За другите чедата на комунизма и съвременния материализъм,нека си кажат своето.А на именниците честито!