81

ХАН АСПАРУХ

преди 11 години

Чудо голямо! A ние българите с кобилите от Монголия в края на 6-ти век се заселихме на Балканите.

80

Анонимен

преди 11 години

bilgarina e otkril tashacite na sultana i go e smucel sas dni

79

До 86

преди 11 години

Наистина българин е открил Америка. Като видял Амазонка, викнал удивен "Ама рикаа"...и тъй до ден днешен.

78

х

преди 11 години

излиза че ,,българин" открил и америка ,май и американец кога кацна на луната беше намерил българин който се ровил в някакви банкомати.

77

Анонимен

преди 11 години

unikalna stranae bg,nyama vtora kato neya

76

Анонимен

преди 11 години

Как си личи ,че Здравната каса няма пари !

75

ODISEAS-Mr. Killer

преди 11 години

До потурнак сапорток-Mr. KillerАко изказванията ми ти звучат антитурски, замисли се дали твоите виждания са на родолюбец търсещ истината, или на туркофил? Трябва ли да се премълчава истината понеже е неудобна за някого?

74

УченКа

преди 11 години

По-забавно нещо скоро не бях чела!

73

Томов

преди 11 години

Какви ли не *** си слагат титлата "Учени" за да може техните налудничави теории да придобият поне малко авторитет. След това журналистите гордо развяват техния флаг на глупостта, не за друго, а защото идеите им са интересни и налудничави и привличат читатели. Накрая науката и истинските учени плащат цената.

72

Гуру Тракиеца

преди 11 години

Само да уточня:Омир в гръцкия е заемка от туракийски - Омер Бей!Името Ахил(Ахилеас) в гръцкия е заемка от древнобългарското име Страхил!Страх хили=безстрашен човек,който се хили(присмива) на страха.Анадън му *** аркадашлар?

71

Бай Иван

преди 11 години

А след като посетил Америка, Одисей се отправил на далечно плаване до Луната.

70

Един гет

преди 11 години

Ако това е вярно значи ние трако-българите сме летяли и до най отдалечените звезди..!Иска им се на лъжливите гърци..Както си приписват и победата при Троя..А дали Одисей е бил грък..?Да си призная впоследно време се чудех дали наистина има конспирация срещу България и българите..след тази статия съм убеден че наистина е така..Боже нямай милост към враговете на България!Амин!

69

Анонимен

преди 11 години

ГЪРЦИЯ НА 5 OКЕАНА !

68

До 55

преди 11 години

Много си прав , те идват от африка малко по късно ... Ако на някой му се чете Илиада да отвори да прочете как Омир описва Цар Резос и конницата му , като полу богове , също така можете да видите как описва Ахейците , сами да си направите изводите : ))

67

ГУРУ ТРАКИЦА-74

преди 11 години

Пропуснато е да се спомене,че гребците са били от тракийски произход!

66

Пенсионер-моряк

преди 11 години

Аферим бе, с кораби, задвижвани от гребци, прекосили Атлантика. Стига с *** фантасмагории. Добре де, нека допуснем, че спускайки се по южната дъга, са достигнали островите, после Северна Америка. Ама връщането по Северната дъга е направо убийствено. Да прекосят Саргасово море. То, съвременните кораби немогат, една гребна лодка ще го направи. Абсолютна измислица.

65

До 70

преди 11 години

Историята не се прави със стъкмистика и алабалистика!Анадън му сапорток?

64

Анонимен

преди 11 години

Атъш - Илат бил ранен български император(XVII век пр. хр.) син на император Бел - Канъш. Осъществил много плавания в търсене на "Ливадата на Барадж". Гърците са запазили името му под формата "Одисей" и представили всичките му плавания като едно.

63

Иван Вазов

преди 11 години

Иван Вазов, Омир (преводачески увод)ОМИР"В них се прославят два идеализирани гръцки типа, които напълно изображават националний характер на елините. В Ахилеса са олицетворени храбростта, пъргавината, любовта към славата и към войната, която повдигна много високо тоя народ, съединена с любовта към прекрасното му отечество. Одисей е олицетворение на умът, хитростта и прозорливостта".

62

паткакурамама

преди 11 години

Тук вече разбрах кои са учителите на нашите колеги от фиром. Гърцте ги раждат чрез изнасилване през 18 век . добре известен и документиран криминален случаи.Преди това такова животно грък не е имало по тия земи. Омир е бил аед /сляп музикант/ които е обикалял по селата и е пял и рецитирал пиеси със съмнителна достоверност за милостиня /днешните улични музиканти/. Историята се прави със доказателства наи добре архиологически иначе се прави фантасмагория присъща на едни наши съседи