224

dud

преди 11 години

А бе за каква сигурност ми говорите в Майчин дом бе?!Цяла вечер имах температура, дежурната лекарка си спеше в другата стая, докато ние викахме от леглата, защото не можехме да станем и никой не чу. Имах кръвно 170/100 при положение, че съм 100/60. Нямам думи за там, главата на сина ми е леко изкривена от ковиоза, не го видях нито чух 5 дни. Да не говорим, че ме нарекоха:"Ей тая глупавата" от лекарката гледаща ме на ехограха преди да имам операция, бях със сърцебиене и т.н.

223

мама на двама

преди 11 години

Имах късмет да родя пезпроблемно и двете си деца - не съм плащала нищо в две различни държавни болници.Но пък за отношението мнооого мога да говоря-честно казано,вместо да ти помогнат да се отпуснеш и да те успокоят,повечето крещяха,бяха изключително груби и успяха да разплачат не малка част от родилките :(Карат те да се чувстваш като ***,недай си боже да раждаш 2,3 или пък "опазил Бог" 4то дете.Вместо да ти се радват те обиждат и какви ли не епитети поставят. Ето това трябва да се промени

222

Анонимен

преди 11 години

Моя позната роди в майчин дом и плати дори за лекар, но за съжаление ръчичката на детето беше извадена от ключицата и дори не благоволиха да й кажат веднага. А тя беше във вип стая. За съжаление плащането не те предпазва от неприятни преживявания...

221

Анонимен

преди 11 години

А що се отнася до майчин дом в София- няма какво да се лъжем- по-корумпирани и нехуманни лекари, аз не съм срещала през живота си... Изнудват те, ако не им предложиш сам да им платиш от "благодарност", че съдействат да родиш в ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА по клинична пътека. Като сте толкова големи специалисти, отворете си частни клиники, който иска да ви плаща ще идва там, но май не ви е много изгодно, все пак данъци и осигуровки, и куп други разходи ще трябва да покривате, друго е чистата печалба, нали?

220

Анонимен

преди 11 години

Колко много коментари... Като, че ли малко са хората, от пишещите долу, които си дават сметка, че всеки има право да роди както пожелае. Хората, които раждат у дома не се карат на другите, които предпочитат да раждат в болница. И в болниците, и у дома е възможно да почине дете или родилка, случвало се е многократно с тази разлика, че жените решили да родят в домашни условия носят сами отговорност за живота си и този на детето, а тези в болниците носят бремето на лекарската грешка...

219

Анонимен

преди 11 години

Недоносени се раждат, защото това е Божия Воля. Това са знаците на последните времена преди Бог да унищожи упоритата в Своите се похоти цивилизация, от които са и "хуманно загрижените" дОКТОРИ. Преди измислените болници, как са се раждали хора, кой им бабува? Вярата в Бог ще спаси света, всичко останало е суета.

218

До една българка

преди 11 години

вие си знаете, няма да ви разубеждавам, живота сам ще ви разубеди и не ми е жал за вас, жал ми е за децата на които няма да дадете шанс. За мен вие сте убийци!

217

една българка

преди 11 години

Моля, лекарите от Майчин дом, да не изказват мнения.Абсолютна лъжа е това което вие пишете.

216

До една българка

преди 11 години

Абсолютна лъжа. Преди 2 месеца родих там без НИТО 1 лев да дам на когото и да било, всички бяха много внимателни и ми обясниха всичко което ме интересуваше. Имаше "майки" които само пищяха колко са неграмотни и *** акушерките и лекарите там. е явно ти си била също такава. Спрете да четете бг-мама и всичко ще се нареди

215

Анонимен

преди 11 години

Аз съм родена 1200 гр преди 40 години, изписали са ме след третия месец, като съм ги прекарала повечето в кувьоз без никакви увреждания, нито на зрение, нито на слух, нито каквито и да било други. Нима тогава кувьозите са били по-качествени или причината не е само в техниката?

214

77

преди 11 години

" 34-годишна ветеринарка от София се мъчи да роди без лекарска помощ у дома си в продължение на 13 часа на Гергьовден , а бебето й се роди мъртво."Не приемам раждането вкъщи под напътствието на приятелки и чрез съвети по Интернет, каквато мода също се разпространява. Жените у нас раждат за първи път по на 33-35г. и това води до рискове по време на раждането и до усложнения. Преди хората са били много по-здрави, отколкото са сега. В момента има сериозна патология сред младите и това е проблем.

213

Анонимен

преди 11 години

НИКОГА ВЕЧЕ В БОЛНИЦА!!! - не и в България! (Горещо благодаря за уроците които получих, травмите и кошмарите често ми напомнят, за "щастливия" ден)

212

една българка

преди 11 години

До АнонименМили бъдещи майки, всичко ще е ОК само ако си платите (нямам предвид избор на екип).Тази година преживяхме истински ад в Майчин дом. Нагледахме се на безхаберие, лошо отношение, ужасни условия, искане на пари и на какво ли още не. Трагичното е , че успяха да уморят бебето, чакайки ни да се сетим да им платим.

211

Анонимен

преди 11 години

Бебетата са сладки, но аз харесвам майките им

210

Ала

преди 11 години

Не знам как е в чужбина, аз съм раждала в българска болница. Благодарна съм на лекарите и пак бих родила в болница, но представа си нямате какви ги има. Обидните думи са ежедневие, гледат те в ръцете и не ти обръщат внимание ако не покажеш че си склонен да платиш. Че има свестни лекари, има, но че жените ги третират като "бременни ***", всички раждали в болниците знаят че и това е така. И не съм против болниците, против начина по който ни третират там съм!

209

Анонимен

преди 11 години

V bolnicata e nujen psiholog, zashtoto, kakvoto i da se govori, tova e edin golqm stres za vsqka jena, i tozi moment tq ima nujda ot kuraj i dobra atmosfera. Nai- interesnoto obache, e 4e v tozi moment te tretirat, kato korem, krava, ligla, dumi, ot koito nikoi nqma nujda, Pitaite jena na zapad, ne sam chuvala loshi dumi, za rodilnite im otdeleniq. Ne bih si prichinila rajdane v Balgariq vtori pat, pozdravi na vsichki normalni lekari, ako ima takiva

208

Анонимен

преди 11 години

А като го родиш вкъщи - имаш най-модерния кувьоз ли ????

207

Лили

преди 11 години

Детенцито ми се роди недоносено, имаше нужда от затопляне, тъй като му спадна температуратурата под жизнения минимум. Спасиха го защото беше в болница. Живо и здраво е /благодаря ти Боже/, но имах късмета че беше с 2500 тегло и не се наложи кувиоз. Между другото и докторката ми го каза "Браво мамче че си хранила детенцето, че няма нуждо от кувиоза". Явно там нещата наистина са страшни.

206

До 211

преди 11 години

Ти *** ли си? Знаеш ли колко деца в България се раждат недоносени, знаеш ли че 25% от новородените седят в кувиози, на възрастта на майка ми. Живи и здрави бебета, които ги осъкатява неправилно подаваното количество кислород. Какво са виновни жените дето раждат и им осъкатяват децата, понеже няма пари за кувиози. Ама има пари да возим футболни отбори с правителствени самолети, нали?

205

Анонимен

преди 11 години

Абе в болниците е ад, да се го кажем направо! Обаче това е единственото място където ако се случи нещо наистина има шанс да ти помогнат. Факт - едно небходимо зло! Важно е жените да не очакват някакво специално отношение към тях и да дадат всичко от себе си за да е ОК раждането. И моля ви дами, като ви кажат нещо лекарите изпълнявайте го! Никой лекар не иска да има смърт при раждане, нито на родилка, нито на дете. Това също е факт!