6

Милена

преди 11 години

Защо не се говори за причините, а само се споменават цифри. Защо децата не спортуват, а стоят пред компютрите и ядат ***? Кой определя храната на тези с наднормено тегло, че те са първи в рисковата група? Аз ли? Защо, когато отидеш на лекар, той изписва лекарства, за да лекува симптомите, а не да потърси причината? НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО ВАШАТА ХРАНА. Хипократ - Атина IV век пр.н.е Толкова е просто, че не е за вярване!Всеки сам прави своя избор.

5

Анонимен

преди 11 години

ДРУГАРКО ДАКТОРКЕ ДИАБЕТА СЕ ПОЛУЧАВА ОТ СИЛНО ПРИТЕСНЕНИЕ НЕРВИ ОТ ХУБАВИТЕ ГМО ПРОДУКТИ ОТ СПОКОЙНИЯТ ЖИВОТ КОЙТО ГО ЖИВЕЕМЕ В МУТРЕСТАНИЯ ПРЕКОМЕРНАТА УПОТРЕБА НА СЛАДКИ ЯСТИЯ КОИТО НАТОВАРВАТ ПАНКРЕАСА И В ЕДИН ДАДЕН МОМЕНТА ПАНКРЕАСА ПРЕСТАВА ДА ПРОИЗВЕЖДА ИНСУЛИН И АКО ЧОВЕК НЕ СИ ВЗЕМЕ МЕРКИ НАВРЕМЕ КРЪВТА МУ СТАВА НА АЦЕТОН И ЗАМИНАВА ЗА ОНЗИ СВЯТ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР.

4

до 3

преди 11 години

Естествено че не! Всички паразитни думички задължително се махат. Просто правилото по отношение на въпросното изброяване е то да се перефразира в нормални изречения, казани от интервюирания, а не да изглежда като научен доклад. Все пак това е интервю!

3

кунг-фу паяк

преди 11 години

до номер 2. Все едно как говори човек, това е писмена медия и прегледността е по-важна. Ако някой интервюиран вмъква Ъ-ъ, аха, ъхъ, а-а между думите си, и това ли да го пишат в статията, за да е по-натурално?

2

Анонимен

преди 11 години

Извинявам се много, ама така просто не се публикува интервю. Нито във вестниците, нито в интернет медиите. Не може след въпроса на журналиста в отговора на интервюирания да се слагат подобни неща:"Към рисковите групи за развитие на захарен диабет тип 2 спадат: - хора с наднормено телесно тегло (ИТМ над 25кг/кв.м.); - централен тип затлъстяване с натрупване на абдоминална мастна тъкани т.н. изброявания с точки, тирета, чавки и прочие. Убеден съм, че доц. Даскалова не говори по този начин. "Към рисковите групи за развитие на захарен диабет тип 2 спадат: Точка. Хора с наднормено тегло Дори в случаите, когато отговорът на въпросите са пратени писмено също има начини това да не се слага по този начин.

1

anonimen

преди 11 години

ne vidqx v simptomite glavnata pri4ina za diabeta-strasa,za6to sa go propusnali