26

Анонимен

преди 11 години

Аааа,Гоген,няма да ме подведеш....като влезеш в галерията и успееш да заобиколиш това което виждаш,значи или е скулптура или арт инсталация...А ако не успееш и се удариш в стената значи е авангардно произведание на съвременен модернист...а куратора на изложбата ще потвърди дали е картина...

25

гоген

преди 11 години

Тука някакви псевдо естети слагат минуси на здравомислещите мнения, а вероятно няма да различат рисунка на слон от авангардно произведение на съвременен модернист.

24

Анонимен

преди 11 години

Целия пазар на изкуствата е един добре проведен маркетинг и рекламна стратегия от такива като Cristie`s с цел трупане на пари. Просто определят някого за гениален и продават нещата му за куп пари. Примерно Диего Веласкес е в пъти по-добър художник от Анди Уорхол, обаче на тоя картините му са по-скъпи, защото той е "гениален".А като се замислите колко хора и в частност деца биха били спасени от гладна смърт с тия 43,7 млн. и то само за една картина.Колко хора биха били щастливи ако им дадат част

23

ХУДОЖНИК

преди 11 години

ОТ УТРЕ ПОЧВАМ ДА СНИМАМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА ,ПРАВЯ МУ 42 СНИМКИ СГЛОБЯВАМ ГИ В ПАНО И ПОЧВАМ ДА ПРАВЯ ПАРИ,ЗАРЯЗВАМ СТРОИТЕЛСТВОТО ,ПОДАРЯВАМ СИ ИНСТРУМЕНТИТЕ НА ПЪРВИЯ СРЕЩНАТ И ГАЗ.НЯМА КВО ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ГЛУПОСТИ,КЪДЕ СЪМ СПАЛ ДОСЕГА НЕЗНАМ-МОЖЕМИ НЯКЪДЕ ИЗВЪН АРТА

22

Опа

преди 11 години

Тия се сбъркаха да перат пари и да въртят далавери,е как да бачкам аз за 500 лева и да внасям съвестно данъци.Светът е полудял,а края му се вижда!

21

вип

преди 11 години

Този, който купува картини за милиони, най - вероятно го прави, за да ги продаде после и да спечели разликата, или за да си вложи парите широкоспектърно. Едва ли се вълнува особено от естетическите качества на картината, която често е доста грозна. Съвременното изкуство е извратено. Всичко е спекула. Ван Гог ако види за какви пари се продават картините му, ще си отреже и другото ухо.

20

Анонимен

преди 11 години

Явно да имаш толкова пари не значи, че имаш вкус и интелект.Такива *** като купувачат днес определят мятането на лайн*а по стената като изкуство.

19

Зороастър

преди 11 години

сд, почти няма човек с голямо богатство у нас, който по една или друга линия да не е свързан с едрата комунистическа номенклатура от миналото. така че не ми говори за богаташка умност. Най-умните и най-интелигентните хора в България са абсолютно анонимни и като цяло са аутсайдери, защото по никакъв начин не се вписват в този извънредно материален и изтъкан от предразсъдъци свят.

18

Анонимен

преди 11 години

До сдНаивността ти е изумителна. Щом имал милиарди, значи не бил глупав. Издънките на родовете Сакскобурггота и Уиндзор (примерно) са мултимилионери, а повечето от тях са не просто ***, а са вдлъбнати. Да не говорим за ултра богатите родове в Индия, Пакистан, Дубай, Катар, Ирак, чиито пра-пра-дядовци са мили махараджи, султани, диктатори и прочие....всичките пращят от акъл. Баси разсъждения примитивни....

17

Монти Бърнс

преди 11 години

До 14сд, ако сравняваш добавената стойност на смартфон, в чиято крайна цена се калкулира на базата на поне 40-50 технически фактора, с тази на "картина" с няколко безразборно намацани щампи на нея, продавана за милиони, значи си неадекватен. Също като правописа си.

16

asd

преди 11 години

На пазара на изкуството не може да има криза, защото тя засяга само бедните и средната класа. Броя на милиардерите всяка година се увеличава, което е показател, че криза няма, просто се засилва социалното неравенство. Богатите стават по-богати за сметка на останалите. Това го е имало много пъти в човешката история и винаги е завършвало с метежи. На там сме се запътили и сега, защото да даваш толкова милиони за картина, когато 1 млрд. души живеят с под 1 долар на ден, какво друго да се очква?

15

Анонимен

преди 11 години

Кво стаа аграри, давате ли заето? хаха

14

бай Петко

преди 11 години

Тоя хептен е изперкал. Явно не е стоял гладен или не е имал българска пенсия. За мене е един фалипръцко, ама я му го кажи и ще ти отгавори, че си много *** и не рабираш от "изкуство".

13

до сд

преди 11 години

Защо се опитвате да обясните на хората тук каквото и да било. Те не мислят за интелектуалния труд, за изкуството, за пазарите, не замислят, че купуването на произведения на изкуството може да бъде и инвестиция, камо ли за нещо по-задълбочено...

12

сд до 10

преди 11 години

Приятен то и айфона като материали струва 25$ ама вървят по 600 на магазините.Имаме една величина наречена ДС(добавена стойност) която оскъпява продукта според интелектуалният труд използван за изработката му,който е изключително голям както и за айфона така и за картините.Не можеш да си купиш картина от Пикасо за 10$ , нито Айфон за 25$.

11

сд

преди 11 години

Всеки купувач и колекционер намира в дадената картина нещо което свързва със себе си , нещо което само той вижда което неимоверно вдига цената.А да кажете на човек който дава 40 млн. за картина ,че е глупав...еми не е глупав.За да си купи картина за 40 млн , има сигурно милиарди,а за да има милиарди мили хора , не е глупав.Това е все едно ако вие имате спестени 100 лева да си купите една дъвка.С натрупването или липсата на парите мисленето за тях се изменя

10

Монти Бърнс

преди 11 години

Това се нарича експлоатация на човешката глупост и подвластност на предразсъдъци. Също и девалвация на ценности. Защото реалната стойност на тази "картина" е точно 10$ - колкото струват платното и рамката.

9

Анонимен

преди 11 години

в *** сякаш са го правили.

8

Анонимен

преди 11 години

туй нещо на пътя да го намеря няма да го взема.

7

Онуфри

преди 11 години

Всъщност, западняците изобщо не са прости, ами умеят от векове да създават и развиват пазари. Естествено, че цената на нещо което не е от първа необходимост е адски субективна. И тук се започва една кампания, която промива слабите мозъчета. Има сума ти примери за това, как изкуствено се създава пазар - странна музика, странни спортове, грозни дрешки и т.н - но всичко това с подходящата кампания, влиза много добре.