10

имигрант

преди 11 години

Няма начин докато карам кола да засля! Абсурдно е!А иначе, хм, всяка сутрин като тръгвам на работа съм сънен и карам с премрежен поглед, ама ... концентрацията ми е на 100%. Дори с периферното си зрение улавям всичко инстинктивно.Абе, дотолкова съм "срастнал" с колата че я чувствам като собствените си крака.А виж, за нощното шофиране съм напълно съгласен, че трябва да се избягва.Мелатонинът е хормон на съня, който се активира на тъмно! Светлината го подтиска.

9

безпаметен

преди 11 години

"Пробвай някой път като шофираш нощем да чоплиш слънчоглед...."Извини ме колега, но колко килограма тежиш? :)

8

Анонимен

преди 11 години

xapni si liuta 4u6ka i vij jvo stava

7

До №3

преди 11 години

Пробвай някой път като шофираш нощем да чоплиш слънчоглед и ще се увериш, че няма да ти се приспи... Постоянно го практикувам когато карам нощем камиона...

6

Marto

преди 11 години

през зимата, след като вече сте се сгряли добре и ви се доспи е хубаво да превключите духалката която духа към лицето ви от топъл на студен режим. Доста ефикасно е! Друг метод за разсънване е усилването на музиката по възможност някоя жица:)

5

Жо

преди 11 години

АКО НЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО, не пътувайте в тъмната част на деня. Умората идва по-бързо, отколкото при пътуване на светло, независимо че още не е полунощ.Особено в зимните вечери. Причината е ясна- напрежението изморява очите при каране на тъмно. Постоянното взиране в тъмнината за далечни силуети или дупки по пътя, резките преминавания от светло към тъмно при разминавания и т.н.Ако, все пак е наложително да пътувате на тъмно, почивайте си на всяко възможно място бензиностанции, паркинги с осветление.

4

Алов

преди 11 години

Не знам, но аз си тръгвам винаги на път с едно патронче ракийка и докато не стигна до някоя бензиностанция или денонощен за да си купя следващото няма заспиване.Така издържам на дълъг път.

3

до 1

преди 11 години

за дремването съм съгласен, ама за чопленето на семки .... :-) ?!

2

Ставийски

преди 11 години

За да не заспя зад волана пия доста докато ми дойде настроение за кючек! След като ми дойде настроението и адреналина се качвам и карам! До сега не съм заспивал!

1

тираджия

преди 11 години

От опит мога да споделя че чопленето на семки помага времено да доизкарам часовете за каране.Иначе най-ефикасното нещо е 30 минути сън.