39

joro

преди 11 години

то ние последните 3 години доста постим няма пари за месо

38

Апхаха

преди 11 години

До IVo_1При поста не се гладува. Ти си носи новите дрехи, яж, пий... след това ще се каеш.

37

IVo_1

преди 11 години

До МамантосА някой от тези които са го написали в библията да е присъствал на тези 40 дни? и как изчислиха че са точно 40 дни? И защо някой трябва да ни казва кога какво да ядем? да не сме Овце? Яжте пиите и си носете новите дрехи че утре може и да ни няма. И изобщо не се занимавайте с глупости като това с църквите и смирението и гладуването

36

Анонимен

преди 11 години

До АнонименЕй, тревопасния! Постът не е диета. Постът е физическо, но и ДУХОВНО пречистване! Въздържание от всякакви удоволствия - веселби, секс и т.н.Рупай си там ГМО-соята и не ни навирай философиите си! Всеки има личен избор.Между другото - вие, вегъните, сте по-големи чревоугодници! По цял ден сушите, пасирате, дехидратирате... А въглеродните емисии на самолети и кораби дето ви докарват водорасли и хималайска сол и шушляк-водорасли? Имаш ли хрансмилателна система на тревопасно, а?Не!

35

Анонимен

преди 11 години

от 23 години се сме си на пости

34

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

"Понеже чухме,че някои,които са излезли от нас ви смутили с думите си ...... Защото се видя добре на Святия Дух и на нас да не ви се налага никоя друга тегота,освем следните необходими нища:да се въздържате от ядене идоложертвано,кръв и удавено,тоже и блудство;от които ако се пазите,добре ще ви бъде. Здравейте." - Деяния на Апостолите 15.24-29

33

Мамантос

преди 11 години

Лек и спасителен пост!

32

Мамантос

преди 11 години

До IVo_1 (No 13)Пише! В Енагелията пише, че сам Господ 40 дни не е ял нищо в пустинята, и е бил изкушаван от сатаната, но безуспешно, защото Господ го е посрамил.Направи си труда да прочетеш, преди да правиш такива изказвания.

31

Рационалист

преди 11 години

Фентъзито, гледам, още е на мода... Егати колко са зле тия религиозни ***!

30

!!!!!!!!!!!

преди 11 години

"Който пази деня,за Господа го пази;/а който не пази деня,за Господа го не пази/;който яде за Господа яде,защото благодари на Бога и който не яде,за Господа не яде и благодари на Бога." - Послание към Римляните 14.6

29

Анонимен

преди 11 години

Не започват, има още около две седмицио до постите.

28

Анонимен

преди 11 години

Престанете да убивате животни за да се тъпчете, затлъстели сте и в мозъка! На вас ще ви харереса ли да ви заколят, одерат и изядат?!А?

27

om

преди 11 години

Постите съществуват за да ни подсещат, че не е нужно да отглеждаме, избиваме и изяждаме живи същества. И съвсем скоро ще го разберем това и ще ще започнем да се оттърсваме от лошите навици, които сме си създали, еволюирайки. Но най-вече се радвам, че черти на характера като алчност, злоба, агресия, лека-полека ще се утаят и ще останат да дъното - там където винаги им е било мястото! Започва нова ера- на благоденствието и просперитета, цялата Вселена е с нас сега!

26

Анонимен

преди 11 години

КАКВИ ПОСТИ БЕ? ТА НИЕ ПОСТИМЕ ОТ 23 ГОДИНИ БЕ. Я ПОГЛЕДНЕТЕ ЦЕНИТЕ В МУТРЕНСКИТЕ МАГАЗИНИ БЕ. СЪС 100 ЕВРА ПЕНСИЯ КОЕ ПО НАПРЕД? СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИСТИТЕ ЛИ ДА СИ ПЛАТЯ ИЛИ МЕСО СИРЕНЕ ИЛИ КАШКАВАЛ ДА СИ КУПЯ? ДЕ.А И ДЪРЖАВАТА ДЕ.А СКАПАНА.

25

Светнал светец

преди 11 години

Благодарение на св. св. Боко и ГЕРБ, постя вече 4-та година.

24

Анонимен

преди 11 години

Аз не съм християнин и ще продъжа да си ям каквото си ям,китайски пържени меса и прочее.

23

ANI

преди 11 години

Поп и пост = невъзможна комбинация !

22

Анонимен

преди 11 години

Е как не ви е срам, като не постите, не пишете коментари поне.

21

Йордан

преди 11 години

Който си иска да си пости.Аз никога не съм постил.Още повече,че декември ще колим прасето,паржолки,сланинка.Весели празници!

20

Данаил

преди 11 години

До ивоИво по стар стил те си почват на 27 Ноеври и свършват на 6 януари както е за всички Православни.Тези пости са за "новостилните" които искат да са заедно с католиците. Те и толкова постят! Следващата година даже нямат Петров пост.Сега в събота е Архангелова задушница !