185

АЗ

преди 11 години

Ех дядо попе, не искаш ти да си блажиш само шунка, пък била тя и от чисто месо! Искаш ти друго уважаеми, защото дядо Кириле някъде четох,че църквата има над 300 хил. декара земя и общото имущество на БПЦ е за над 1,2 млрд. лева по данъчни оценки.!Огромно е това имущество и за неговото управление ще има люта битка! А вярата и духовността са на заден план, нали така дядо попе?

184

Гост до 198

преди 11 години

Точно - защото патриарх и мутра са две различни неща, тоя не става за патриарх!

183

Залагаме

преди 11 години

Линкълна на *** срещу Ролекса на Гергов в колосален сблъсък...Нема такава държава и Патриарх Евтимий е само спомен...

182

Анонимен

преди 11 години

q kaji kolko zemia prodade na grypirovkata *** i kade otidoxa parite.

181

Анонимен

преди 11 години

toia gaka alkoxol kato lamia bil goliama pianica.

180

Дядовия

преди 11 години

ПО ДОБРЕ ПАТРИАРХ НА ЗЕМЯТА, ОТКОЛКОТО СВЕТЕЦ В НЕБЕСАТА !

179

666! СУПЕР...

преди 11 години

....ПАТРИАРХ МАКСИМ БЕШЕ СМЕНЕН ОТ ПАТРИАРХ ЛИНКЪЛН...!

178

Атанасий Метеорски

преди 11 години

Толкова сласт лъха от този дядо Кирил.И изобщо нашите митрополити да си поставят задача ,първо да подобрят външният си вид - с тези шкембета направо се излагат.Второ, коеналожи да се прави избор на и.д.патриарх непосредствено след погребението на дядо Максим? И трето ,ЗАПОМНЕТЕ ПРОСТИЧКАТА МЪДРОСТ:"кОГАТО ДВАМА СЕ КАРАТ,ТРЕТИЯТ ПЕЧЕЛИ".Затова джамиите в България,ще са повече от църквите.

177

вв

преди 11 години

Боже , тези не са ли чували за смирението ?!

176

Гост

преди 11 години

Митрополит Кирил ще бъде новия патриарх.От кухнята имам информация.На бъдещия събор,той ще има подкрепа от доста епархии.И той е достоен за църквата,сигурно не знаете че е върнат от гърците с белезници,за това че е снимал и донасял какво се случва в Света гора,как гърците са крали икони,и са слагали свои монаси да рушат манастира,ето това е греха на Кирил.Че е донасял на Държавна сигурност какво се случва в Българския манастир.

175

Анонимен

преди 11 години

Не може ли да се кандидатира митрополит от Света гора,нали и там имаме манастир.Мисля,че ще е много по достоен.

174

90692

преди 11 години

Този е много дескридитиранм, спомнете си двата филма на Бтв "Сделка с църквата", той върти много сериозни далавери с мутрите по морето

173

Анонимен

преди 11 години

Не знам що за човек е тоя Кирил но по-мръсно и завистливо племе от българите няма. Аз имам същия линкълн и той стрва 32,000$ в щатите. Тъпия българин не му прави впечатление че мутрите и бившите комунисти се разхождат с БМВ-та и мерцедеси на двойно по-висока цена ама виж за владика на област е неприемливо. Но това е естествено тъй като българина слага мутрата доста по-високо в обществената ерархия от духовника, владиката че и от патиарха. Как може адна плюнка като владиката да се вози в нова кол

172

стършел

преди 11 години

До imid Неграмотнико, тези скотове на такива като теб разчитат...невежа!!

171

стършел

преди 11 години

"Не вървят добре нашите черковни и народни работи!Екзархията ни страдае отбезсилие..народът не слуша и не подкрепя своите пастири-те не отговарят на своето назначение и се ограничават само в това да грабят,да събличат и да затъпяват своето стадо..интриганти,спекуланти и шарлатани плачат и викат:Турнете ни начело на екзархията,дайте ни СИЛА и ВЛАСТ,ПАРИ и ПОЧЕСТИ и ние тутакси ще да променяме демокрацията,ще да утешиме стадото и сичко ще да тръгне по мед и масло..." Хр.БОТЕВ,16 май,1875 г.!!!

170

Неее

преди 11 години

Дядо Добри е единственият достоен заместник на Негово Светейшество! А тоя Кирил, как не го е срам да се нарича Божи човек и Християнин, не знам! И той, и сите други алчни, заграбващи и разрушаващи псевдо- попове!!!!!

169

imid

преди 11 години

Приеми! Испълни дългъ си! Па нека душманите се пукнат от завист!

168

Анонимен

преди 11 години

този е *** и неверник.вижте му само мутрата гадна

167

а

преди 11 години

Споко и софийската епархия ще разпродаде , поне във всеки манастир кръчма ще отвори. Вижте на константин и елена... добре сее справил

166

Темерут

преди 11 години

Има си хас, отче Кириле, и да не приемеш... след, като прие богоугодния Линкълн, дето само Обама имал такъв, пък после видя, че се увлече, та го върна... Ама, поста на Патриарх български, ако ти го дадат съм сигурен няма да го върнеш!