20

мая

преди 11 години

смятам че дядо максим ще се запомни с добри делал. Следващия патриарх също трябва да бъде скромен и отдаден на църквата и миряните а не да се вози на скъпи БМВ та и МЕРЦЕДЕСИ защото ИСУС ХРИСТОС СЕ Е ПРЕДВИЖВАЛ С МАГАРЕ.

19

Дани

преди 11 години

Има кой да съди делата му!Нека изпратим с уважение дядоМаксим и да се молим и надяваме следващият патриарх да бъде най-достойния за това.СВЕТЛА МУ ПАМЕТ !

18

мен

преди 11 години

Почивай в мир дядо Максим,ти ще останеш в сърцата на хората.Добрите хора никога не умират,техните звездички са на небето,и Ангелите им ни пазят

17

Ники Златния

преди 11 години

Бог да прости Патриярх Максим мир на прахът му . За съжаление новият най-вероятен патриярх ще е дядо Николай от Пловтвив .Малко история от пакустите на Николай за хората с деменция или забравили за какво зло иде реч . 1 Николай превърна половината манастири в пловдивската епархия в резиденции за разврат и почивка . За възпирането на отец Боян Саръев от Кърджали да се кандидатира за кмет на града от ДПС и коалиция бе награден с чисто нови БМВ и ауди А 8 . По заръка на ДПС и финансиран от ислиямски фондации Николай превърна мозеят костница в Батак в църква . Постави костите в кичозни боядисани в жълто сандъци за което костите започнаха да мухлясват и съвсем скоро ще трябва да бъдат изнесени от там и погребани ЗАЛИЧЕНИ . Нека не забравяме и това че Николай облепи църква в тапети което е ужасно . Николай е сребролюбец срещу пари раздава титли така и ще раздава разрешителни разни секти да вилнеят из страната ни и за капак този болен хомосексуалист марсува с малки момченца по резиденциите .

16

Анонимен

преди 11 години

Абе то се вижда и без да се разсекретят досиетата. Отвсякъде клатеха и клатят народа. Отвсякъде - данъчни, църква, полиция, обществени поръчки, здравеопазване - отвсякъде секира.

15

Анонимен

преди 11 години

абсолютно съм съгласен с н 17. Църквата и сега и по комунизма си гледа нейния интерес. Като "независимия" българси съд е. Всички я знаем - луксозни лимузини, телевизори последен модел, оргии, имоти. Данъци - не плащат. Смучат пари за кръщенета и погребения. Никой изобщо не го е грижа за народа.

14

Анонимен

преди 11 години

По комунистическо църквата служеше на БКП. Това е! Имоти, софри, мангизи - кой не е наясно???? Питам!

13

ДО 15

преди 11 години

КАКВО Е СЪХРАНИЛ БЕ ,КОЯ ЦЪРКВА,ТАЗИ КОЯТО СЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО СВЕЩИ ЩЕ ПРОДАДЕ ДНЕС ЛИ,ТАЗИ КОЯТО НЕ Е НАХРАНИЛА ЕДНО БЕДНО ДЕТЕ,КОЛКО МАЙКИ С ДЕЦА СА ПО УЛИЦИТЕ ? КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА ДА ИМ ПОМОГНЕ ,КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА ДА СЕ ИЗРЕПЧИ НА КРАДЛИВАТА МАФИОТИЗИРАНА ВЛАСТ? НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ ОПРАЖНЯВА ГЕНОЦИД А ЦЪРКВАТА МЪЛЧИИИИ,ПОПОВЕТЕ СА АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ,ЗА КВА ЦЪРКВА ЗА КАКВО СЪХРАНЕНИЕ ГОВОРИТЕ ВСИЧКИ

12

do Radul Misirkov

преди 11 години

Не си прав, човече. Ако НАИСТИНА е бил агент на ДС и е служил за това да се контролира народа, няма право да бъде погребан с почести и то в Троянския манастрир. Знаеш какво са правили агентите, нали? Колко съдби е променил с доносите си против "инако мислещи".Да, казваш Господ да го съди. ОК, обаче защо и ние да си затваряме очите? Истината ще ви направи свободни.

11

анонимен

преди 11 години

Бог да го прости! Мир на праха му! Излъчваше благост и добрина. Съхрани Българската православна църква. Заслужава дълбока почит. Поклон!Поне сега вечно плюещите могат да замълчат. Поне за ден, защото за повече няма да могат.

10

кuк

преди 11 години

Бог да го прости. Ние вече нямаме право да го съдим какъв е бил и какво е направил за християните. Иначе има много какво да се каже но това е минало защото можем да го съдим приживе сега друг ще разполага с него. Искренно се надявам да изберат някой който наистина го е грижа за този изстрадал християнински народ преминал през толкова опити на асимилация.Проблем на новото поколение е че се загубил всякакъв респект а това се гради в семейството, но с тази криво разбрана демокрация на зле върви.

9

Анонимен

преди 11 години

МИР НА ПРАХА МУ,СЕГА ПИШЕ ДОНОСИ ЗА САТАНАТА,ЦЪРКВАТА Е СТОЖЕР НА ВСЯКА ВЛАСТ,МАКСИМ РАБОТЕШЕ ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ,МАКСИМ НЕ РАБОТЕШЕ ЗА ВЯРАТА И МИРЯНИТЕ,НИКОЯ ВЛАСТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПАЗИ БЕЗ ЦЪРКВАТА,ТА МАФИЯТА ЗА ТОВА СИ ИЗБРА СЛЕДВАЩИЯТ ДА Е АГЕНТ НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ

8

Гошо Тъпото

преди 11 години

Поклон пред Дядо Максим,с него си отива...една епоха.Новото *** на вратите и никой не може да го спре.Дядо Максим остава част от нашата национална история.Беше патриарх в трудните за църквата и миряните комунистически години,когато партийните секретари спираха и звъна на... камбаните.След това годините на разкол,който отпуши стоварилата ни се изневиделица...демокрация.Този благ и мъдър човек беше начело и успя да запази единството на църковната ни институция.Вечна му памет и дълбок поклон.

7

До #10

преди 11 години

Е как да пишат за дядо ти, ако е бил само старшина, няма как да пишат. Виж, за полковници вече пишат!

6

Анонимен

преди 11 години

А колко дена ще ни занимават с тоя.Умрял накъв пенсионер...какво от това.За дядо ми никой не писа нищо, а беше направил повече добро от тоя.

5

Радул Мисирков

преди 11 години

Да го положат дядо Максим зад Иконата на Света Богородица Троеручица.. Може да е бил всякакъв но да не забравяме,че 41 години е бил Патриарх на Българската Православна Църква! Ако е бил това,в което го обвиняват определено ще има кой да го съди и ще го съди доста жестоко поне според мен.. със оглед на позицията,която е заемал! :(.. А какво да кажем за "строените като пионерчета" за да се "сбогуват" със него ченгесари.. мръсни доносници.. агентурни кадри.. напълнили Парламента? Нямат ли срам тия?

4

анонимен

преди 11 години

бог да го прости.

3

до 5

преди 11 години

ако сам не си бил на такъв висок пост, никога няма да разбереш какво означава да носиш отговорност за хиляди хора. ако поне днес не кажем едно - Бог да прости, значи наистина си заслужаваме съдбата .. няма друг народ като нас - никога не гледаме в своето канче, а винаги надничаме в канчето на вуте.

2

олеле

преди 11 години

до 3 - ти откъде знаеш какъв е бил ?да не сте работили заедно 2 или плюеш по един мъртвец ей така, за спорта ? това е долно, да знаеш от мен скрий се поне днес и си пий лекарствата

1

бати коко

преди 11 години

защо не сведеш глава пред този стар, изстрадал човек ? какво ще ти стане, ако кажеш едно - Бог да го прости ? той е оставил зад гърба си история, а от теб какво ще остане ? нищо ?