27

другара Тодар Живков

преди 11 години

Хубава идея,но няма шанс да стане.От едната страна са бандите,пардон банките с техните кожодерски лихви,по които условията се менят едностранно по пет пъти в годината.От другата страна са т.нар предприемачи,които ти пробутват общи части на кило и кв.метър по 1000 евро.По средата е горкият потребител,а горните две категории са се вторачили в последния и се облизват как по-добре да го ощавят и одерат

26

Анонимен

преди 11 години

Чакащ,твоята мисия е невъзможна....Все пак,желая ти успех!

25

чакащ.

преди 11 години

втора година изчаквам с покупката.. за да се стигне до сделка обаче всеки трябва да направи компромис.. 1.държавата.. ДДС 5 % и освобождаване от данък имот за първите 5 години на първи имот. 2. банката.... лихва от максимум 5 % ,всичко отгоре е алчност. 3. продавачът.. мина времето на бързите пари.. сега купувачът очаква реални цени, качествено строителство,без прикрити дефекти и ПРЕСТАНЕТЕ с абсурдът наречен " общи части" ,никои не иска да купува стени и стълбища,обявяват се реалните квадрати!

24

Софийски Предприемач

преди 11 години

Напълно съм съгласен,че сега жилищната политика на българската държава не е ефективна и работеща и затова стимулите трябва да бъдат насочени,към младите хора в ПРОВИНЦИЯТА и тези които искат да имат НОВ собствен дом там, да се стимулират,ако трябва и тройно повече и по всякакъв начин при покупката на първо жилище в обезлюдените и застаряващи малки градове,а не умишлено да идват и вдигат цените на жилищата и наемите в отеснялата София и за да плащам още по високи сметки за многото ***!

23

Анонимен

преди 11 години

Ама никак не са алчни - 65 000 евра без ДДС за 75-80 кв.м. или 867 евро на квадрат без ДДС. И пак само за София мислим, в другите градове жилища също има. Въпроса е да се пусне кредит на 5% и ДДС от 5% и да може всеки да си прецени дали ще си купи първо жилище в София, Свищов, Разград или Чирпан например.... там за толкова пари можеш да си купиш каквото си искаш и много млади хора ще си стоят по родните места вместо да мизеруват в големите градове.

22

Анонимен

преди 11 години

забравете, господа предприемачи, на Дянков няма да му хареса идеята. Това, което можете да направите е да предложите собствен лизинг. Алчните банки и безумните лихви спират много хора които искат собствено жилище. НЕ Е нормално ипотечна лихва в Германия 3% , а у нас - 9%, от тях да мине 7,5% промоция. ЗАТОВА се държат доста пари в банките, вместо да ви купуват празните апартаменти..

21

Анонимен

преди 11 години

Много от жилищата и сега се купуват с цел спекула и продажба после на цени 2-3 пъти по-високи.

20

Анонимен

преди 11 години

Подобна политика ще вдигне пак цените до небесата и пак няма да има пари за жилища. Единственият начин е държавата да национализира имотите на реститутките и да построи нови държавни панелки на народни цени.

19

666

преди 11 години

ЦЕЛТА НА СЕДЯНКАТА Е "да доведат до серия от сделки с цел отклонения от данъчното облагане"СОРИ, НО С ВАС Е СВЪРШЕНО.ВИЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ.ВАС НИКОЙ НЕ ВИ БРОИ.ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ВАШИТЕ НЕУЗАКОНЕНИ ТВОРЕНИЯ ДА СТАНАТ СОБСТВЕНОСТ БИЛО ТО НА БАНКА , БИЛО ТО НА ДЪРЖАВА.Отвън напират много желаещи да станат граждани на тази абуригенска държава.ТЕХНИ СА ЖИЛИЩАТА ВИ.

18

Ейии...

преди 11 години

баси наглеците, то бива алчност ама тия преляха.

17

Анонимен

преди 11 години

да ми намалят цените на кв.м. на 350 евро и тогава да видим дали няма да се купуват тъпите им нескопосано направени апартаменти в блокове на майната си в тръстиките !!!

16

Анонимен

преди 11 години

Грубите сметки от статията показват,че ,,строителите" искат по 1000евро за кв.м. за субсидирани жилища..а и настояват да им се осигури БЕЗПЛАТНА ЗЕМЯ от държавата!!!! Е такава наглост няма! За тези пари човек може да купи ,,стара тухла" в Гео Милев /например/ а не в Бухово и Нови хан,където евентуално държавата ще осигури терени.Свободния пазар отново ще накаже тези аматьори..В сравнение с това което предлагат,старото тухлено строителство излиза направо БЕЗ ПАРИ в момента,а и е по-качествено..

15

Анонимен

преди 11 години

Да това се прави в много държави-държавата поема голяма част от стойността на първи имот за млади семейства.Факта,че именно Планекса дава подобно предложение нерви съфорумците-защото господина брули здраво закупилите от него,а и има такива за които не е намерил БГ баламурници,нито такива сред руските екзотики.За сведение от Руската статистика-"само 7%от руснаците имат възможност да изтеглят кредит",а за БГ действителност-отворете ЧСИ-там вече минаха 4300 имота изнесени на публична продан.

14

зърнар

преди 11 години

Искам да питам , кога хляба ще стане двайсе лева и ние да се наредим до милиардерите във Форбс ?!

13

галеристка

преди 11 години

кога държавата ще влезе в ролята си и ще започне да дотира покупка на първа и втора картина ! Докога народа ще простее и няма да има нито едно художествено произведение ?

12

Мутра -бизмесмем

преди 11 години

*** таа държава докуга че чека и не почне да плаща на купувачето да ни дават направо на нас парите и да са 65 хилади евро за 60 квадрата щото точно такива имаме застоели , а ?! *** не са ли ногу нахални пенционерите и болните дето чекат пари от дръжавата , та то за нас нема камо ли за здраве , а ние сме свикнале на охолство , на жипки , ку*вета, на круизи

11

Анонимен

преди 11 години

tezi apartamenti sa stroeni s otkradnati pari ot balgarite ot privatizacii dalaveri inflacii i t.n.

10

Анонимен

преди 11 години

da darjavata da vi dade kredit da plashtate i sled tova sadia chasten izpolnitel da vi go vzeme ako zakasneete s vnoskata dobra pokypka za smetka na mladia chovek a ne pensioner zashtoto bastyna shte ymre i koi shte plashta ,a mladia da tegli ili svarshi v rekata .palna dalavera.

9

по-добре

преди 11 години

По-добре в Гърция на квартира, от колкото в просперираща България със собствен апартамент.

8

Анонимен

преди 11 години

Горките строителни босове, няма кой да им изкупува празните блокчета и се размрънкаха. Бетонираха България, после циврят що седяли бетонните грамади празни. Като им паднат цените понеже никой не купува, хората няма да имат нужда от стимулиране, пазарът ще регулира нещата, а строителните фирмички ще духат супата.