24

Ло6о

преди 11 години

Изборът на новия патриарх ще бъде огласен с черен дим от комина на синода с димът от изгорените досиета.

23

Анонимен

преди 11 години

кандидати да станат всички ченгета

22

Анонимен

преди 11 години

От владиката до попа всеки пръта ще докопа!

21

ДО № 32 и 33

преди 11 години

Напълно съм съгласен с Вас за мнението Ви за Пловдивския владика Николай.Даже може да се каже че е и "мека китка".Днеска се спомена че ще го връщат в София за Софийската енория - НЕ ! Никога владика Николай в София. Да си стои в София.Най достоен за Патриарх е Великотърновския владика дядо Григорий.

20

Спонги

преди 11 години

До Анонимен 33Няма необходимата възраст. Обаче, само той и Покойният Патриарх Максим не са доносници на бившата ДС.

19

Анонимен

преди 11 години

Дано да не изберат Пловдивския митрополит Николай.Не е достоен за този висок пост.Подвластен е на лукса - скъпи коли , часовници и .....

18

Анонимен

преди 11 години

едно време хората са умирали за вярата, а сега заради висок пост предават ближния си. и ето, вече има миряни, които твърдят "времената били такива". ами и за Юда времената са били такива. върви тотална деградация и пропаганда на безнравствеността и печалното е че обхванала изцяло църквата, която е престанала отдавна да изпълнява ролята си на духовен обединител , а се е превърнала в една фирма, изпълняваща платени ритуали за здраве и благоденствие.

17

п

преди 11 години

Стига с тези клишета за доносниците.Който и да е,дано направи нещо за разпространението на вярата ни по териториите населени с българомохамедани.Докато ние си плюем религията и свещениците,ходжите настъпват из Родопите. Помаците си сменят българските имена с турски,понеже ходжите ги заплашват,че няма да ги погребат с БГ имена.Така че трябва да се насочи енергията не в безсмислени спорове а другаде,към покръстването на родопите.

16

Мирянин от София

преди 11 години

Само Великотърновския митрополит дядо Григорий става за Патриарх.Да изберем дядо Григорий за Патриарх.

15

някой

преди 11 години

Според мен, на първо място бъдещият патриарх трябва да не е бил доносник. От митрополитите само трима не са били - Гавриил, Николай и Амвросий. Само че последните двама не могат да участват в избора - първият поради възрастта си, а вторият - защото няма изискуемия стаж като митрополит. Значи остава само дядо Гавриил. Това е моят кандидат.

14

chicago

преди 11 години

Как всички митрополити бе попе,как всички ?Ами пловдивския Николай и доростолския Амбросий нямат нито стаж нито възраст.Може би милиционерите от службите са ви помолили вас,бившите сътрудници на ДС от висшия клир да промените църковния устав по формата на Николай.Правилно ли си се объркал попе или без да искаш.

13

майор поп кръстю

преди 11 години

Те ДАНС и *** вече са го избрали новия патриарх

12

против

преди 11 години

Божи служител,а не го е срам да лъже."Когото божие провидение посочи" НАПРОТИ.Когото Вие посочите господа божи служители.Ама БОЖИ ,НЕ КАТО "МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ"ТОЙ Е СЛУЖИТЕЛ НА БОГАТИТЕ.Изберете свестен и добър човек,който наистина заслужавада се нарече ПАТРИАРХ.

11

Анонимен

преди 11 години

Боли *** патката за тая фирма...кой щял да е генерален директор.

10

Анонимен

преди 11 години

*** управляват страната те който кажат той ще е.а сетете се кой е той?

9

Дядо Петър

преди 11 години

"Когото Божието провидение посочи, нека бъде той."Защо бе, да не би да са закрили ДС?

8

Петко

преди 11 години

Бог да го прости Максим . Сега ДС / Държавна сигурност / се събира за да излъчи избор на временно изпълняващ Патриарх и избор на нов

7

ateist

преди 11 години

Kakvo bezsramie ...!!!...Nagli I bezochliva paplach ot alchni hora bez moral ! Kude e tozi moral zashto horata ne vijdat tozi moral ? Zashtoto imenno toi lipsva v bulgarskata pravoslavna ierarhia - vladici bez vsiakakuv moral ...Jalko mnogo jalko

6

Божа воля

преди 11 години

Нека Николай да е!

5

Анонимен

преди 11 години

"Патриарх Максим беше голям родолюбец, защитник на православието и на истината, заяви Видинският митрополит и отбеляза, че за тези 41 години като патриарх Негово светейшество е преодолял толкова трудности, с много любов, с много мъдрост и топлина. "- Да се смея ли, да плча ли??