44

Realist

преди 11 години

Imigrant - pishesh kolkoto da ne zaspish - mejdu autist i *** kakato se izrazjavash - razlikata e ogromna....

43

имигрант

преди 11 години

До: ZeitgeistЕдно време във всяко село имаше по един селски ***.Тогава не са знаели още, че се казват аутисти.И не са познавали ваксините.

42

Бавна Мисъл

преди 11 години

до ZEITGEIST:ОПА! И една мастика да се пийне за кръвоснабдяване мозъчно.. мдааа:)

41

Бавна Мисъл

преди 11 години

до ZEITGEIST:" И да се върнем на темата болестта аутизма е била непзната болест до 1950г." Непозната! Не НЕСЪЩЕСТВУВАЩА. Просто предните столетия са ги смятали за местните чудаци, *** или като и да са ги наричали. А познанията ни върху функционирането на мозъка са доста новички. Ненаречените неща не са несъществуващи.

40

Конспирация!!!

преди 11 години

Това че ваксините предизвиквали аутизъм е необосновано твърдение. Обяснение от сорта на преди да го ваксинират нищо му нямаше (за дете на няколко месеца) е смешно- как майка му е разбрала че детето не е било с неврологични проблеми и преди ваксинацията? А дали не е от майчиното мляко? А овчата коластра, а витамините, а хомеопатията с която си тъпч4ете децата постоянно? Споко не е от хомеопатията (рафинираната захар в такива миниатюрни дози е безвредна) НЯМА връзка м/у аутизъм и ваксини

39

до 43

преди 11 години

Абсолютно вярно.....

38

аутизма е рядкост

преди 11 години

Забелязали ли сте че всяка майка на която детето и си е, нека си го кажем, тъпичко, си мисли че детето и е аутист. Трудно е да приемеш че детето ти е бавно развиващ се кретеноид. Друго е да е аутист като Рейнмен от филма с Дъстин Хофман.А аутизма е невероятно рядко нарушение на способността за общуване. Ако вашето аутистче не се научи да чете и да смята като нормалните деца и само точи лига и гледа тъпо- приемете тъжната истина- детето ви е тъпичко- в БГМАМА пишат само глупости. :)

37

Милена

преди 11 години

Съгласна съм,че някои от тях са талантливи но са окастрени за най-ценното - афективния контакт или по-простичко казано нормалните човешки емоции !

36

Анонимен

преди 11 години

До Браво РоскаНе съм казал такова нещо, айде да не ми променяш думите. Казах, че стават все по-важни. Няма такова нещо като рязка граница - година, в която изведнъж да се пръкнат аутисти от земята. Най-ранните описания на симптомите са от 18-ти век, за съжаление по онова време трудно може да се говори за наука като неврологията. Като свържеш напредъка в тази област с ускоряващите се темпове на глобализация, нещата се нареждат логично.

35

Браво Роска

преди 11 години

До RoskoРосене голяма щуротия си написал, преди 50-те години не е имало социални контакти и симптомите не са се забелязвали, така ли! И какво точно е станало 50-те години, че хората са се решили на такава рязка промяна?

34

Zeitgeist

преди 11 години

До имигрантОще през 1943 !!! Да, не е стригано, а е рязано!

33

имигрант

преди 11 години

До: Zeitgeist (номер 35)Айде първо да провериш фактите преди да пишеш изсмукани от пръстите измишльотини става ли?За аутизъм се е говорело и пишело много преди 1950 г.Един от детските психиатри е Лео Канер, който още през 1943 г. написва и публикува "Autistic Disturbances of Affective Contact".Тогава изобщо не са се използвали съвременните ваксини които ти набеждаваш като причина за аутизъм.

32

Rosko

преди 11 години

До ZeitgeistПърво, аутизмът е познат от много преди 1950. Второ, като се има предвид, че точно след 50-те социалните контакти стават все по-важни в модерното общество, няма нищо чудно, че симптомите започват да се забелязват и диагностицират много по-често.

31

Анонимен

преди 11 години

Непотвърдени статистики ,неофициални данни... За какво е тогава статията? Да изброява догатки?Хората са социални и тези отхвърлени от обществото страдат по един или друг начин. Когато си роден такъв и не можеш да общуваш ,то нещата са до голяма степен обречени. Каквито и статистики да водите ,няма да промените мнението на околните или да разберете как точно мислят аутистите. Как да го вземеш на работа ,щом не може да контактува с колектива и да работи в екип?

30

Zeitgeist

преди 11 години

До Бавна МисълСтига с тази мастика, кой консумира алкохол в 11ч. сутринта? Коя смъртност е по-ниска? На едно дете по българския имунизационен календар се бият над 20 имунизации до 18г., докато организма се развива. И да се върнем на темата болестта аутизма е била непзната болест до 1950г.

29

Rosko

преди 11 години

Като видя в едно изречение думите "аутизъм" и "болест" веднага губя доверие в статията. Аутизмът не е нещо, което можеш да прихванеш, нито можеш да се "излекуваш" от него - просто мозъкът ти работи по различен начин, което логично води до проблеми в общуването с "неврологично типичните" (neurotypical, дума, която хората от спектъра ползват за останалите)

28

до 30

преди 11 години

"Всичко е генетично обособено "Както и глупостта. Защо ли си мисля, че си генетично обременен и обособен от глупост?

27

Бавна Мисъл

преди 11 години

до ZEITGEIST:дА- ГОЛЕМИ СА И СА МАЩАБНИ - смъртността е МНОГО по-ниска от преди 100 години (изкл. войните), въпреки Е-тата (те са леко извън темата - тях бих заподозрял за нарастналия брой алергии и злокачествени образувания, но не бих ги намесвал в спор за ваксините - спорът заприличва на повръщано след банкет). И да пийнем по мастика, а?

26

имигрант

преди 11 години

До: номер 27По силата на същата "логика" мога да твърдя, че връзката между кръвопреливане и аутизъм е безспорно установена. Може да го повтаряш денонощно като мантра но това не значи че е вярно.

25

Анонимен

преди 11 години

Всичко е генетично обособено