101

Nasko

преди 11 години

Бидейки Човек Конституционен Съдия, предполага наличие на МОРАЛ!!!!Само споменаване на името и в каквото и да е обстоятелство, подсказва, че няма чистота, за Морал да не говорим!Що за Българка е тази, която в желанието си, да бъде в КС, пренебрегва Държавата си и я прави "популярна" в ЕС?Безпардонноста на управляващите черпят сили в това от Министър Председателя, тъмно минало, скапано настояще, но светло и Богато бъдеще!Гласувайте пак, за Липсващия Интелект , или за ***, ЕДНО са!!!!!

100

Смехурко

преди 11 години

На тая административна кифла обясненията не са в ред. Какъв е смисъла да си предава картата на Георгиев, като са били заедно и ако е трябвало да се покаже картата някому, това ще стори тя а не той.

99

Анонимен

преди 11 години

Подкупа си е Подкуп.Престъплението по служба си е престъпление.... а Конфликта на интереси си е престъпление.Народното събрание не трябва да избира или да се меси на НЕЗАВИСИМИЯ по КОНСТИТУЦИЯ съд.Народно събрание -> Правителство -> Прокоратура -> Ако имат някакви преденции към съдя в кауша и това е.

98

Анонимен

преди 11 години

17 декември 2008Тихомир Николов - възход на посредствената комплексарщина.Броят и нивото на зарибените магистрани се оказват недостатъчни за братя Николови. В типичен за тях стил, те си осигуряват протекциите и на близката до Любомир Кръстев заместник председателка на Върховния административен съд Венета Марковска. Марковска е член на Висшия съдебен съвет и е най-прекият път на Тихомир Николов към мечтаната кариера на магистрат.За да си осигурят доброто й отношение, Николови организират няколко стабилни запоя в шикозни плевенски заведения, на които освен високопоставените гости присъстват и отбрани плевенски магистрати от съда и прокуратурата. Най-често посещаваното заведение е известната Караджейка в парк Кайлъка. И това не е случайно Под влияние на алкохола, Марковска е очарована от доста по-младия от нея Ивелин Николов и според негови твърдения връзката им е преминала границите на приятелството още първата вечер.За да не се излага отново, а и за да не излага на опасност току-що стартиралата политическа кариера на брат си, Тихомир старателно подготвя следващото си явяване. Впрегнати са всички ресурси от плевенски магистрати /прокурор Марио Василев и съдия Бисерка Цанева/ и членове на плевенската адвокатската колегия начело с Цецка Цачева, до тежката артилерия заместник председателя на ВАС Венета Марковска и бившия и съпруг и настоящ председател на Висшия адвокатски съвет Траян Марковски.заместник-председателката на Върховния административен съд Венета Марковска, с която Ивелин Николов има кратък, но бурен роман, е в изключително топли отношения с бившия вътрешен министър Румен Петков. Според мнозина магистрати, именно Марковска е чадърът, опазил Запалката от домогванията на правосъдието. Бившият министър

97

Анонимен

преди 11 години

Неоспорим факт е,че юристите винаги действат в рамките на закона , но никога честно и морално

96

Анонимен

преди 11 години

,,ГЕРБ е името на българската мафия.. - а останалите са действащите мафоити

95

съвет

преди 11 години

Госпожо,достойна постъпка на честен човек и родолюбив българин е при такова явно несъгласие от страна на Брюксел и антипатия от българска,свързана с нечисто минало,влияние от позиция на силата е да си подадете оставка и да излезете с чест от ситуацията .Помнете,че над вас и амбициите ви е България и нейното бъдеще.Не ви ли е неудобно,че заради Вас ще има междинен доклад?

94

Мнение

преди 11 години

Неоспорим факт е,че юристите винаги действат в рамките на закона , но депутатите и особено депутатите юристи дали не трябва да носят наказателна отговорност как е направен дадения закон. Защото юристите са хората, които много добре познават закона и оставените от депутатите-юристи вратички и както се казва те "го нарушават без да го нарушават т.е. се получава, че дадено лице е действало в рамките на закона, но постъпката му не е морална пример с висшите съдии от ВАС по случая с ОПС-имотите в Приморско.. Да не говорим,че вече се навъдиха юристи завършили екзотични учебни заведения в страната като в Монтана, Русе, УНСС, ЮЗУ; остава да се въведе специалност Право във ВУЗ-овете Дунавски вълни, Тракийска китка, Старозагорска мисъл и Видински напеви. Вината за некачествените, та дори неприложими закони е в юристите, които понякога откровено се подиграват с депутатите при изготвяне на законопроектите. Но какво да се прави, като има такива депутати. Не може присъдата от един районен съд да бъде осъдителна, а от окръжния съд при едни и същи факти и обстоятелства - оправдателна, или пък и от окръжния съд осъдителна, а от апелативния съд оправдателна. Да приведем ли пример с размотаваното сума ти години дело за убийството на Чората от благоевградски полицаи, като на 4 пъти беше присъдена осъдителна присъда и накрая ВКС ги оневини напълно! Първо, тези съдии са вземали заплати по това дело цели 6 години, второ очевидно ВКС-съдиите са счели съдиите от по-ниска инстанция за пълни некадърници! Истина ли е това?!

93

Фидос Марковски

преди 11 години

През последните години ВАС се очерта като съдът, който взема важни решения по редица много наболяли и от голям обществен интерес проблеми. И така: 1.Утвърди "хонорара" на А.Доган в размер на 1,8 млн лв (това е вярната сума) - ами човекът се оказа голямо светило на хидротехниката; 2. Върна на работа героя от ОПС имотите в Приморско, владетелят на "гимназия" в най-апетитния квартал на градчето, младши съдийката от БОС Деница Урумова - оказа се,че нейните прояви са несъвсем морални, ама законни ??; 3. Отмени наказанието на тримата "танкисти" от Приморско с ОПС имоти на дъщерите и престарялата майка - СЪДИИТЕ ОТ ВАС Урумов (баща на Деница), Икономов, Генков; 4.Върна на работа бащата на на една героиня с ОПС имот в Приморско - ген.Пенгезов. В интерес на истината Анна се отказа от имота.5.ВАС се намеси в спорове за имот на А.Вълков в Равда, Нефтохим-Бургас и т.н. като според случая негови състави вземаха една или друга страна. А СЪДИЯ МАРКОВСКА БЕШЕ ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС И КАТО ТАКАВА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА РАБОТАТА И РЕШЕНИЯТА МУ. Така че да не се прави на светата вода ненапита...

92

Жоро

преди 11 години

Не смятате ли,че от ГЕРБ прередиха ходовете, г-жо Ковачева: след този "донос" първо се проверява, вкл. се вземат мнения от журналистите на медиите Капитал, Дневник, Медиапул, Правен свят, сетне в комисиите на НС се задават въпроси към кандидатите и накрая се гласува!От правителството си затраяхте, вкл. и вие, г-жо министър; в НС управляваща партия, независими депутати и ДПС гласуваха за В.М. и накрая, когато от ЕК ви подпряха, се чудите как да се измъкнете.Г-н министър на МВнР, не обвинявайте ЕК в неща, които са от компетенцията на МП и НС. ЕК не е виновна, че в ход беше неофициално съглашение: вие не гласувайте с/у нашия кандидат, а ние ще гласуваме за вашия. И от ДПС постъпиха хитро: при гласуването на А.А. за член на КС те се изнизаха, осигурявайки мнозинство на управляващите, а сетне дУпетатите от ГЕРБ гласуваха за Марковска. Ама от ЕК се усетиха, по-скоро някои ги информираха за това. Мисля ,че се досещате кои партии останаха "онеправдани"? Ако смятате,че сте спечелили чрез български, т.е. балкански номера, много се лъжете. Циркът стана пълен...

91

Анонимен

преди 11 години

HAIDE MALDEJKOTO DVIJENIE NA GERB DA ZAPO4NE SAS MINUSITE HAIDE PALQ4OVCI PODLOGI KADE STE MALDI GERBERI ???????/GERBER DA SE NARI4ASH E MN DOSTOINO SMQH

90

Анонимен

преди 11 години

TOVA SA KADRITE NA GERB SLU4AINO I PADNALA DAMSKATA I 4ANTI4Ka zashto NE PADNE V MOQTA KOLA MAMACATA MUTRI GERBERSKI .NEKA VSE POVE4E TAKIVA DONOSI DA IMA V EK DA RAZBERAT ZA KAKVO STAVA DUMA V BG NE 4E NEZNAQT SLU4AINO NEINIQ SIN IMA EDIN KAKVO SI VSE SLU4AINOSTI .NAVREMETO BABA MI KAZVASHE NQMA SLU4AINI NESHTA V JIVOTA

89

Нарцис

преди 11 години

Партия Герб е името на българската мафия.

88

Анонимен

преди 11 години

Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов. Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.Само тези две изречения са ми достатъчни да си направя изводи какво се случва по високите етажи на богопомазаните.

87

атом

преди 11 години

Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в ДЕВСТВЕННОСТА й.

86

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБ е името на българската мафия...

85

възмутен

преди 11 години

Положението в държавата последните години много добре е казано от вътрешния министър:"България е ОАЗИС НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ...." Друго няма какво да се коментира за ГЕРБ!

84

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБ са си чисто БКП.

83

Анонимен

преди 11 години

Tazi бабка, прилича на комунистка, говори като комунистка, държи се като комунистка, дали ще работи като комунистка ?

82

алекс2

преди 11 години

Боцееее Боце ...с такива номенклатури ще загубиш изборите и то доста яко...