168

Анонимен

преди 11 години

значи мене не ме пази,когато подадох сигнал,срещу работодателя си за неизплатени заплати..установиха куп нередности и така си остана..още си функционира и не плаща...а за такива закона е чадър,всеки знае че има начин да я отстранят-има куп похвати,но това е просто параван за замазване на очите на хората

167

Анонимен

преди 11 години

мога да си представя колко такива лешперски постове има в МВР - говорители, метеоролози, врачки.... единствената ти задача е да си взимаш заплатата.

166

Анонимен

преди 11 години

ако наистина има такъв закон, значи, че едно лице само защото е майка, може да е некомпетентно, да не спазва етичния кодекс, да върши безобразия и не може да бъде дисциплинарно уволнено! какъв е този закон, бе Цецко, кой нафукан юрист от ГЕРБ ти го посочи?

165

срам и позор

преди 11 години

прави ли ви впечатление, че всички кадри на Бокото са компетентни, образовани, културни и физически привлекателни: Искра Фидосова, Анна-Мария Борисова, Румяна Желева, Лъчо Мозъка, двете Калинки. То изобщо каква е тази позиция :говорител на МВР??? Там само се спи, за какво им е говорител изобщо?

164

Анонимен

преди 11 години

Тая говорителка на полицията е събирателен образ на ГЕРБ!

163

Анонимен

преди 11 години

На снимката: Хомо мутренс

162

Димо

преди 11 години

Няма такъв закон, Цветанов пак лъже!Закона изискава разрешение от ИТ за уволнение ако детето е до 3 годишна възраст!

161

Димо

преди 11 години

Закрила при уволнениеЧл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст;

160

кумица лисица

преди 11 години

Какъв закон я пази? "...обаче Пенчева се ползва от специалната закрила по Кодекса на труда, тъй като е майка на дете до 6-годишна възраст...." и кръстник на това дете е лично ББ ;)Да не беше така - отдавна да са я изшиткали и то напълно законно! ;)

159

ewq

преди 11 години

И въпросната говорителка, и трите спящи красавици от патрулката трябва да бъдат моментално уволнени. Точка. Ако имаше държава, това вече щеше да е свършено. Но в Милиционерството на вътрешните работи пак ще се направят на ощипани. Бойко казал, ама Цветан изчаквал ама дрън-дрън. Правят ни на маймуни а работата е от ясна по-ясна.

158

Калинчо Нанкев

преди 11 години

Мими, не говори глупости бе, чедо! Защитени съгласно КТ са майките с деца до 3 г.възраст. Този член, който цитираш ,въобще не третира случая на дисциплинарно уволнение. Да не говорим,че въпросният директор на ОДМВР-Варна, който се крие като лалугер от медиите, може да обедини две длъжности - на говорител и юрист в тази дирекция, за запише в изискванията за заеманата служба юридическо образование и г-жата да увисне. А изискването за юридическо образование защо не е записано в професионалната характеристика за поста говорител на дирекцията? Как смяташ, тази жена може ли да пише юридическа обосновка дори за елементарни действия на дирекцията?! Или да напише Вътрешен правилник, който трябва да се спазва от персонала на ОДМВР?

157

Илчо Петков

преди 11 години

Необходимото решение ...според мене е Министъра да уволни цялото Полицейско управление ...предприело избирателно това преследване срещу невинен човек и демонстриращо бездествие при защитата му ...., както и в много други такива случаи и на други места в Страната, като убийството на онова момиче в Ловеч например ....? Какво прави нашата Полиция и защо никой не забелязва като че ли сериозните проблеми в нея ...?

156

Димитрова

преди 11 години

На мен пък ми е жал за детето й... Представяте ли си, с такава майка, какво възпитание получава?! Изобщо няма да се учудя, ако тя и него обижда, защото е явно, че не успява да сдържа нервите си. Изобщо не коментирам "правотата" й.

155

Илчо Петков

преди 11 години

Проблемът изобщо не е само в Калинка ...., а най вече в това, че Полицаите са тръгнали да преследват това момче само заради това, че им е направил снимка ...? Защо да не ги снима ...безделниците ..., смятам че всички трябва да започнем да го правим и да изпращаме снимките на Министъра ..., че и на Президента защото Полицията в България се нуждае от дълбоки промени .. и едва ли трябва да се продължава повече така...? Промени могат да настъпят само чрез Обществен натиск и може би Протести ?

154

Анонимен

преди 11 години

гарван гарвану око не вади - няма да я уволнят тая въртят сучат ще замажат нещата имала дете че другите нямат ли закона я пазел ами за другите закона не важи ли ама на - цветанов удря рамо

153

Диляна

преди 11 години

Искам да излезе поведението на този директор на яве. Ако някой може да ми помогне да излезна да кажа много неща ще му бъда благодарна. Трета година ходя по мъките,и няма да спра. Кой е този Росен, защо го прикрива министър Цветанов! Уважавам много действията на г-н Борисов, но жалко ако не направи нещо за такива около него! Вън от системата на такива безобразници!!!!

152

Мими

преди 11 години

Според чл. 213 тя е защитена, защото е майка на дете до 6 години, съгласно Кодекса на труда, където тази защита пък е 3 години. Тааа някой юрист да каже може или не може да я уволнят.

151

Диляна

преди 11 години

Министър Цветанов със сигурност иска да прикрие въпросната говорителка. Той знае много добре и за действията на Директора на ОДП Враца- Росен Иванов, но направи всичко възможно да скрие жалбите ми. Поведението на Росен Иванов е много по- брутално от това на говорителката. Същият Росен се разкрещя във фояието на дирекцията във Враца, като обезумял - нагла си, нахална си , махай се! И то защо, защото е разпоредил на ченгетата Маричков и Цанов от РУП-Роман да прикрият престъпния кмет на Синьо-бърд

150

Робът Изаур

преди 11 години

Абе хора какво пишем тук, догодина ВСИЧКИ ДА ИЗРИТАМЕ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ.ТАКИВА МАЛОУМЩИНИ НЕ Е ИМАЛО И ПРЕЗ ТУРСКО.ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ ГЕРБ!Вчера казаха, "СТАРЕЙШАНИТЕ" от ГЕРБ ЩЕЛИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ПАК ИЗБОРИТЕ.ДА, ДА, АМА НЕ....................ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ ТЯХ ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ КАЛИНКИ!!!!

149

Калинка

преди 11 години

Оставете жената на мира,нека си работи.Тя е идеална за рекламно лице на ПП ГЕРБ.Много точно ще пасне на билбордовете им за предстоящите избори.С кръщелник Бойко Борисов,с получени от общината и областта апартаменти без пари,с острия завой от БСП/БКП/ към ГЕРБ,какво друго може да се желае.