58

Анонимен

преди 11 години

Чудотворната се намира в Бухово. А това е менте.

57

chudesa

преди 11 години

Копието на чудотворната икона "Света Богородица достойно есть", която бе получена като дар от Света гора, за да предпазва страната ни от бедствия и катастрофи, не е инсталирана правилно и затова България е на път да остане под вода. "През последната нощ улиците се превърнаха в реки. Повикахме спешно атонски монаси да дойдат да конфигурират иконата правилно, че ще вземем да се удавим" - посърнали са родни свещеници от угрозата, че тяхното съсловие може да се окаже по-безполезно дори от варненски полицаи. Според българските духовници сигурно става въпрос за минорна грешка при поставянето на иконата или неправилно конфигуриране на държащата я рамка. Въпреки това, те успокоиха населението с гаранциите, дадени от Света гора: "Ако не успеят да пуснат чудотворността на иконата, ще ни построят ковчег. В него ще се качат по мъж и жена от всеки град, а като спре потопът - ще пренаселят България наново." Същевременно в канцелариите на Българската православна църква е дошло запитване от САЩ дали ще може да бъде дадена назаем чудотворната икона, тъй като ураганът Санди заплашвал за пореден път да докаже, че католицизмът и протестанството не са правилната обич към Исус, каквато е православието.

56

Анонимен

преди 11 години

така както всеки има прав да вярва в каквото си иска,така има право и да не вярва.Не мисля че съм по-лош ,човек от вас,защото няма да ида и да се поклоня на една картина,спазвам моралните и човешки закони.Бас ловя,че половината от вас палят свещи и се молят,а извън храма подритват бездомните кучета и подминават протегналите ръка за милостиня.Уважавам врата ви,но не смятам,че тя конкретно прави човека по-добър...човек или е такъв или не,едва ли иконата в дома му ще го направи по праведен

55

Анонимен

преди 11 години

Ами като ича толкова хора,вярващи в заблуди и то във века на науката и технологиите... А на бас че пеницилинът е спасил повече животи,отколкото която и да е икона!

54

Анонимен

преди 11 години

I

53

Достойно есть

преди 11 години

Достойно е наистина да те облажаваме, Богородице, присноблажена и пренепорочна, и майка на нашия Бог. По-почитана от херувимите и несравнено по-славна от серафимите, тебе, истинска Богородице, величаем. Бог да пази България!

52

Достойно есть

преди 11 години

Достойно есть яко воистину блажити Тя, Богородицу, присноблаженную и пренепорочную и Матерь Бога нашего. Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

51

Сашо

преди 11 години

Едно нещо ми прави силно впечатление - колко изпълнение с омраза и поругание са коментарите на невярващите. Това, ако не друго, трябва да ви покаже кое е правилно и кое не.

50

Господинов

преди 11 години

Вярвайте си в каквото си искате, никой не ви пречи, но когато за да докажете, че сте прави прибягвате до явни лъжи и манипулации моля не се определяйте като "Праведни" защото за всички е видно, че не сте.

49

Господинов

преди 11 години

Не случайно във философията се е наложил термина "Айнщайнов бог". Айнщайн действително често е споменавал бог но само в МЕТАФОРИЧЕН СМИСЪЛ. Когато пишете "В статия на списание "Нейчър" -Айнщайн казва" най-простото е да посочите линк към статията или поне година и месец на изданието. И аз мога да кажа "В статия на списание "Християнство" по-по-предния Папа казва, че Исус е бил гей". Хайде докажи, че не е вярно.

48

Анонимен

преди 11 години

47,"белега на звяра"-666 е чипа,който вече е готов и който тепърва ще бъде разкрит на хората с идване на световно правителство и антихриста начело(човек,който ще се обяви за "Христос")и ще изисква всеки да има имплантиран чип за да може да купува и продава,защото парите ще се премахнат-Откровение 13:15-18

47

до52

преди 11 години

За каква религия обаче говориш като споменаваш идола си Айнщайн?Защото за да вярваш с Исус трябва да приемеш простичко звучащото му послание,че трябва да вярваме като деца нещата,които не разбираме,но някой ден ще разберем,а не да защото"авторитети"като комуниста Айнщайн били в основата на създаването на сатанисткото ядрено оръжие за човешко унищожение и вярвали в новия световен ред.

46

Анселм Кентърбърийск

преди 11 години

идеята за Бога, като абсолютно битие, съдържа в себе си самото съществуване на Бога

45

Анонимен

преди 11 години

Самата идея за бог , предполага неговото съществуване, 1 Онтологическо доказателство

44

до минаващ !!

преди 11 години

В статия на списание "Нейчър" -Айнщайн казва , "....НАУКАТА БЕЗ РЕЛИГИЯ Е КУЦА ,РЕЛИГИЯТА БЕЗ НАУКА СЛЯПА..."!!!Така ,че по-спокойно с цитираното писмо ...Впрочем -В никакъв случай Айнщайн не е бил атеист .... и не му го ПРИПИСВАЙ !!! ....ТОВА ТУК ДА ГО ПРОЧЕТАТ ВСИЧКИ АТЕИСТИ ,КОИТО ХАЛ ХАБЕР от религия СИ НЯМАТ И СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ РЕЛИГИЯТА БИЛА ЗА ПРОСТИТЕ ХОРА ,ама както излиза простите са самите те ...!!!)

43

Спонги

преди 11 години

Бог да пази България от безбожниците. Една от причините за лошото ни състояние като държава е атеизма внушаван 45 години от комунистите.

42

haha

преди 11 години

Айнщайн , видиш ли , вярвал в белобрадия старец от книжката с приказки за 5 годишни !?! Къде го прочетохте това ? А забравих , вие не четете и мислите , вие вЕрвате!

41

Индиана Джоунс

преди 11 години

Щастлив е този, който е разбралбуквите и числата.Буквите са отчислата,числата са от идеите,идеитеса от силите, силите са от Елохим(Ключът на Соломон,преведен от ЕлиасЛеви в книгата му Philosophe Occulte)

40

Анонимен

преди 11 години

"Светинята, изработена специално за българите, идва послучай 100-годишнината на храма "Св. Александър Невски" и рождения ден на патриарх Максим."Значи за последно уточнете къде точно отива иконата - в храма "Св. Александър Невски" или в щаба на ДС

39

e

преди 11 години

При положение,че Господ казва във Втора заповед :"Не си прави образ и подобие,идол и кумир,нито да им служиш и нито да им се кланяш","вярващите" коментират коя е "оригиналната" и коя е "репродукция".Не приемайте "Белега на звяра" поставян от Въртоломей ,Бенедикт и всичките "отци",защото двете религии в общност са описани като "гръцкя козел","северната язва",или още като "звяра".Не приемайте номера на антихрист-"666". Ако се съмнявате в Писанията и Новия завет,то тогава ви е заслужен "белега на звяра" и вярвайте на "различните истини" и на религиозните "водачи" .